Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Beste Duitse datingsites

Beste Duitse datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Met bijna 25 miljoen vrijgezellen onder de bevolking hebben onze oosterburen de grootste groep singles van Europa. Een groot deel van deze singles date – net als in Nederland – vandaag de dag uiteraard ook via het internet. Voor de mensen die maar wat graag schöne damen oder herren zouden willen ontmoeten, hebben we in dit artikel de beste Duitse datingsites op een rijtje gezet. Op zoek naar de beste Duitse dating apps? Dan verwijzen we je graag naar bestedatingapp.de.


Online daten in Duitsland

Onderzoek van datingsite Parship toont aan dat Duitsers massaal op zoek zijn naar hun ware liefde. In vergelijking met singles in andere landen zijn Duitse vrijgezellen namelijk het ongelukkigst in hun single bestaan. Nederlandse singles bleken uit deze enquête overigens de meest gelukkige vrijgezellen van Europa te zijn.

Voor de dames die op zoek gaan naar een Duitse heer: Duitse mannen houden van zelfstandige vrouwen. Maar liefst 64% van de ondervraagde heren gaf aan dat hij het woest aantrekkelijk vindt als een vrouw financieel zelfstandig is. Daar staat tegenover dat de Duitse vrouw juist houdt van haar onafhankelijk- en zelfstandigheid. Heren, wees daar dus bewust van als je online op zoek gaat naar je droomvrouw!

Om je kansen te vergroten op het vinden van je ideale Duitse partner, hebben we hier dan ook de beste Duitse datingsites voor je verzameld!


InternationalCupidBezoek InternationalCupid 

InternationalCupid is internationaal gezien één van de grootste datingsites. Niet gek dan ook dat we InternationalCupid hebben opgenomen in dit lijstje. De mogelijkheden zijn eindeloos en dankzij de handige app kun je altijd en overal op zoek gaan naar je Duitse droomman of vrouw. Met de handige zoekfunctie vind je precies waar je naar op zoek bent, maar misschien nog wel leuker is het kennismakingsspel. In rap tempo krijg je singles voorgeschoteld, waarbij je direct kunt aangeven of de dame of heer in kwestie in de smaak valt of niet. Aanmelden op InternationalCupid is helemaal gratis. Je kunt dus risicoloos op zoek gaan naar je nieuwe partner!

Bezoek InternationalCupid

EliteDatingBezoek EliteDating 

eDarling is ook internationaal georiënteerd en daarom dus prima te gebruiken als je op zoek bent naar een Duitse man of vrouw. In vergelijking met Badoo is eDarling wel wat serieuzer. De meeste singles die zich hierop aanmelden zijn op zoek naar een serieuze relatie. Door de werkwijze die eDarling hanteert kennen ze een hoog slagingspercentage. Er wordt namelijk gewerkt met een uitgebreide persoonlijkheidstest. Aan de hand van deze tekst koppelt het matchingsysteem je aan singles die mogelijkerwijs goed bij je zouden kunnen passen. Ook eDarling kun je weer risicoloos uitproberen. Inschrijven is namelijk helemaal gratis.

Bezoek EliteDating

ParshipBezoek Parship 

De laatste van de 3 beste Duitse datingsites is tevens een internationaal georiënteerde datingsite en wellicht een bekende naam. Parship is - ook in Nederland - erg geliefd omdat ze een hoog slagingspercentage kennen. Voorheen hadden ze enkel de hogeropgeleiden tot hun doelgroep, maar sinds 2015 is iedereen welkom op deze populaire datingsite. De leden zijn vooral op zoek naar iets serieus en volgens de website blijven 9 van de 10 koppels die elkaar via de datingsite hebben ontmoet bij elkaar. Tel daar het slagingspercentage van 38% bij op en je begrijpt waarom we Parship hebben opgenomen in dit rijtje. Inschrijven is overigens ook bij deze datingsite weer helemaal gratis.

Bezoek Parship

Houd rekening met cultuurverschillen

Waar de gezaghebbers in de Europese Unie ons graag willen doen geloven dat we allemaal één en hetzelfde zijn, is dit in het echte leven natuurlijk niet het geval. Er zijn duidelijke verschillen tussen de mensen in de diverse landen binnen de EU en als je besluit om in Duitsland te gaan daten zal je er rekening mee moeten houden dat we op een aantal fronten toch nog steeds behoorlijk verschillen qua cultuur, gebruiken en denkwijze.


Trots op de eigen taal

Zo zijn Duitsers bijvoorbeeld erg trots op hun eigen taal. Denk maar eens aan al die jaren dat films en series op de Duitse tv een Duitse voice-over hadden. Inmiddels verzwakt dit door bepaalde invloeden wel en zal je merken dat de meeste Duitsers ook prima Engels spreken. Wel zo handig als je zelf niet al te best bent in het spreken en schrijven van Duits.


Liefde voor reizen

Duitsers zijn ook fervente reizigers. Ze reizen de wereld rond en komen daar niet meer dan eens de liefde van hun leven tegen. Dit heeft er voor gezorgd dat er een grote groep Duitse koppels bestaat waarvan slechts één (of zelfs helemaal geen een) de Duitse nationaliteit bezit. Het kan dus zomaar voorkomen dat je op een Duitse datingsite aan de praat raakt met een ‘Duitser’ die oorspronkelijk uit een heel ander deel van de wereld komt. Ook weer goed om daar rekening mee te houden dus, want alhoewel bi- en multinationale relaties zaken met zich meebrengen als meer verdraagzaamheid en meer openheid, kunnen er alsnog hele andere opvattingen zijn rondom belangrijke levensthema’s als familie, geld en opvoeding.


Punctualiteit

Één van de dingen waar Duitsers over het algemeen in uitblinken is stiptheid. Iets waar wij Nederlanders ook wel van houden. Als er een tijd voor de date wordt afgesproken kun je er vanuit gaan dat je date precies op het afgesproken tijdstip op je staat te wachten. Zegt hij of zij dat hij/zij je gaat bellen? Dan weet je dat het telefoontje ook daadwerkelijk gaat komen.


Mannen zijn verlegen, vrouwen ‘bikkelhard’

Goed om te weten voor de vrouwen die gaan daten in Duitsland: Duitse mannen kunnen nog wel eens verlegen zijn. Dit komt omdat een Duitse vrouw vrij gemakkelijk een man afwijst. Hierdoor durven ze niet zo snel op een vrouw af te stappen, omdat ze bang zijn voor een blauwtje. Dus als hij in eerste instantie weinig tot geen initiatief toont betekent dit niet automatisch dat hij niet geïnteresseerd in je is, maar kun je wellicht het ijs breken door zelf het initiatief te nemen. Voor de mannen die via een Duitse datingsite op zoek gaan naar hun droomvrouw: houd er dus rekening mee dat je zonder pardon een blauwtje kan lopen als de dame in kwestie niet geïnteresseerd is in je. Ze zullen er weinig moeite mee hebben om je dit te laten weten.


Duitse datingapps

Alhoewel de beste Duitse datingsites die we hierboven besproken hebben allemaal een prima app of mobiele variant van de website hebben, willen we ook nog wat aandig aan Duitse dating apps besteden. Er is 1 datingapp die massaal op Duitse smartphones is geïnstalleerd: Lovoo. Dit, van origine Duitse platform, is ook in Nederland beschikbaar, maar wordt in ons land volledig weggevaagd door een app als Tinder. Beide werken ze feitelijk precies hetzelfde, maar toch is Lovoo in Duitsland veel populairder dan Tinder. Als je via een app wilt daten met een Duitser of Duitse, is dit dan ook de absolute aanrader.

Wat dan wel weer een nadeel is, is dat het een gratis app is (net als Tinder) en er daarom ook tal van niet-serieuze verzoeken je kant opkomen. Wanneer je toe bent aan een serieuze relatie zijn eDarling en Parship betere alternatieven. De mensen die gebruik maken van deze platformen betalen in veel gevallen voor de datingsite en zijn daardoor serieuzer bezig met hun zoektocht naar de ware.


Ervaring?

We zijn erg benieuwd of jij al ervaring hebt met bovengenoemde (of andere) Duitse datingsites. Laat dan ook vooral een reactie achter onder dit artikel!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement