Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

4x de beste Franse datingsite

4x de beste Franse datingsite

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ze hebben de stad van de liefde, ze spreken de taal van de liefde en de wijnen vloeien er rijkelijk. Alle ingrediënten om je in het amoureuze onder te dompelen dus. Je kunt een ticket voor de Thalys kopen en je geluk zelf in Frankrijk gaan beproeven, maar waarom niet gebruik maken van het internet? Dankzij de digitale snelweg is het kinderlijk eenvoudig om een leuke Fransman of een prachtige Française aan de haak te slaan. We hebben dan ook de beste Franse datingsite(s) voor je uitgelicht in dit artikel.


De ene datingsite is de andere niet

Online daten doe je altijd met een bepaald doel in je achterhoofd. In Nederland. En dus ook in Frankrijk. Je uiteindelijke doel is belangrijk. Het vertelt je namelijk welke datingsite het meest geschikt is voor je. “Beste datingsite van Frankrijk” is tenslotte nogal subjectief. Als je alleen op zoek bent naar een eenmalig seksavontuurtje met een Franse lover, dan zal de ene website beter bij je aansluiten dan wanneer je de liefde van je leven zoekt.

Niet meer dan logisch natuurlijk. Voordat we hieronder de beste Franse datingsites met je bespreken is het dus goed om voor jezelf na te gaan met welk gebruiksdoeleinde je van plan bent om je in te schrijven op een Franse datingsite. Inschrijven is weliswaar (bijna) altijd gratis, maar als je serieus op zoek gaat (en dus van alle functionaliteiten binnen de website gebruik wilt maken) zal je vaak een lidmaatschap af moeten sluiten bij de datingsite. Als je niet helder hebt met welk doel je dat doet, gooi je je geld weg. Gelukkig heb je nog alle tijd om erover na te denken. Zoals gezegd schrijf je je op onderstaande Franse datingsites namelijk altijd gratis in en kun je dus rustig nadenken over je doel en ontdekken of de datingsite hierop aansluit of niet.


Badoo

Badoo is voor veel Nederlanders geen onbekende. De datingsite is internationaal gezien één van de grootste datingsites ter wereld en daarom is het niet gek dat ze ook in Frankrijk actief zijn. In beginsel begon Badoo als platform waarop je nieuwe vriendschappen kon sluiten, maar inmiddels is de website uitgegroeid tot een mengelmoes van allerlei soorten mensen. De één zit er nog steeds op om nieuwe vrienden te maken, maar de ander is juist op zoek naar de liefde van zijn of haar leven. Ook voor (eenmalige) intieme avontuurtjes is Badoo op zich geschikt. Over het algemeen kun je dus wel stellen dat deze datingsite voor eenieder wel aan te raden is. Badoo werkt in principe op basis van locatie, maar je kunt dankzij de zoekfunctie gericht zoeken naar mannen of vrouwen in Frankrijk.


MeeticBezoek Meetic

Zegt deze naam je helemaal niets? En als we hem veranderen in Lexa? Dan vast wel! Lexa is onderdeel van Meetic en behoort al jaren tot één van de grootste Nederlandse datingwebsites. Meetic is het overkoepelende bedrijf dat wereldwijd opereert. In Frankrijk doen ze dat op Meetic.fr en de werking van deze website is gelijk aan ons eigen Lexa. In de basis zul je er dus veel mensen vinden die op zoek zijn naar serieuze(re) contacten. Voor een luchtig praatje of sekscontact is deze Franse datingsite dus minder geschikt, maar als je vastberaden bent je hart te verliezen aan een Fransman of Française, dan is dit de website bij uitstek. Door het grote ledenaantal (ruim 6 miljoen Franse leden zijn ingeschreven op Meetic) is de kans groot dat er altijd wel iemand online is en dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de website (en app) vind je er eenvoudig je weg. Groot pluspunt aan Meetic zijn de offline meetups. Net als Lexa organiseert Meetic regelmatig offline evenementen waar je de leden van de website in het echt kunt aanschouwen. Denk hierbij aan kookworkshops, (wijn)proeverijen en borrelavonden. Ze worden door het gehele land georganiseerd, al zul je de meeste evenementen toch wel - hoe kan het ook anders - in de stad van de liefde vinden.

Bezoek Meetic

ParshipBezoek Parship

De laatste 'gewone' datingsite in dit rijtje is ook weer een bekende. Parship timmert al jaren aan de weg om de grootste datingsite van Nederland (en daarbuiten) te worden. Waar ze voorheen voornamelijk gericht waren op hogeropgeleiden, hebben ze sinds enige jaren de voorwaarden gewijzigd en zodoende is tegenwoordig iedereen welkom op de datingwebsite. Toch vind je op Parship.fr nog steeds wel veel mensen die wat hoger op de maatschappelijke ladder staan en zodoende wat serieuzer zijn in hun zoektocht. Dit komt mede door het matching systeem waar Parship gebruik van maakt. Middels een (uitgebreide) persoonlijkheidstest die je bij je aanmelding moet invullen worden er potentiële matches verzameld die mogelijkerwijs goed bij je zouden passen. Door deze werkwijze is het succespercentage op Parship hoog te noemen: 1 op de 3 vindt er een nieuwe relatie. Dit maakt Parship vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar de liefde van hun leven. Voor een vluchtig praatje en/of sekscontact zijn er betere alternatieven.

Bezoek Parship

Victoria MilanBezoek Victoria Milan

Ben je vooral geïnteresseerd in een Franse lover door het seksuele begrip "het op z'n Frans doen", dan is Victoriamilan.fr dé website waar je moet zijn. Deze website kennen we natuurlijk in Nederland ook en geldt als dé website waar getrouwd Nederland een snoepje buiten de deur vindt. Victoria Milan richt zich dan ook op getrouwde mannen of vrouwen die op zoek zijn naar vertier buiten de huidige relatie. Dit neemt niet weg dat je je als vrijgezel ook gerust in kunt schrijven op deze website en op die manier op zoek kunt gaan naar een Franse minnaar of minnares.

Zoals op veel soortgelijke websites kun je anoniem gebruik maken van de website en zijn je gegevens keurig beveiligd. Extra handig (vooral als je zelf ook al in een relatie zit) is de paniekknop waarmee je onmiddellijk uitlogt en naar een neutrale website surft. En wil je on the go op zoek gaan naar een Franse lover, dan biedt de app uitkomst. Alle kenmerken van de website zijn namelijk verwerkt in de app. Om deze te kunnen downloaden zal je echter wel een profiel aan moeten maken, maar net als bij de suggesties hierboven is dat dan wel weer 100% gratis.

Bezoek Victoria Milan

Daten in Frankrijk

Door het internet is de wereld kleiner dan ooit. Die paar honderd kilometer die er tussen ons zit is marginaal. Als je online gaat daten merk je daar (los van de eventuele taalbarrière misschien) helemaal niets van en eenmaal een leuke Franse man of vrouw gevonden, zit je in 3,5 uur met de eerder genoemde Thalys al in hartje Parijs.

Wat dat betreft is het allang niet meer zo onoverkomelijk om buiten je eigen (lands)grenzen op zoek te gaan naar de liefde van je leven, als dat het voorheen was.

Misschien ben je vroeger met je ouders naar de camping in Frankrijk geweest en heb je daar fijne herinneringen aan. Is dat dé reden dat je op zoek gaat naar de liefde van je leven in Frankrijk. Of heb je in Frankrijk gestudeerd en is daardoor je interesse in een Franse lover gewekt. Het kan ook nog zijn dat die Franse taal zó zwoel in de oren klinkt, dat je heftig verlangt naar een knappe Fransman of een bloedmooie Française die liefkozend Franse woordjes in je oor fluistert. Wat de reden uiteindelijk ook mag zijn: net als in Nederland zijn er talloze datingsites te vinden en ze maken je zoektocht naar je droompartner een stuk eenvoudiger.


Zo aan het einde van dit artikel kun je een duidelijke conclusie trekken: dé beste Franse datingsite bestaat niet. Er is wel altijd een beste datingsite in Frankrijk speciaal voor jou en je gebruiksdoeleinde bepaalt daarbij welke website dit precies is. Voor serieuze relaties zijn Parship en Meetic de beste opties, voor leuke gesprekken (en wellicht ook een eerste date) is Badoo een goede keuze en draait het bij jou alleen om de seks, dan is Victoria Milan de website bij uitstek.

Belangrijk is in ieder geval dat je je fijn voelt op de website. Dit ligt enerzijds aan de overige leden, maar zeker ook aan de manier waarop je de website gebruikt. Is alles bijvoorbeeld makkelijk te vinden? Kun je met een gratis lidmaatschap ook van veel functies gebruik maken? En is de website en/of app ook goed te bezoeken op een mobiel apparaat? Zomaar enkele criteria waar een goede datingsite aan moet voldoen en de suggesties die we je hebben gegeven in dit artikel voldoen er allemaal aan. Zoals gezegd schrijf je je overal gratis in zonder verdere verplichtingen. Ontdek dus vooral op je gemak welke datingsite wél aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren en welke niet. Het enige dat je kunt verliezen is wat tijd, maar als dat je bij de liefde van je leven brengt mag dat geen naam hebben, toch?


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies