Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste datingsites zonder credits

De beste datingsites zonder credits

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Online datingsites zijn er in 1001 verschillende varianten. Je hebt gratis datingwebsites, datingsites die werken middels een creditsysteem en datingsites zonder credits. Over de laatste categorie gaat dit artikel. We behandelen de beste datingsites waarvan je gebruik kunt maken zonder credits aan te hoeven schaffen en leggen de voordelen uit ten opzichte van de websites waarbij je wél credits aan zal moeten schaffen om gebruik te kunnen maken van de website.


Het probleem met datingsites met credits

Voordat we over gaan op de datingsites die zonder creditsysteem werken is het goed om de werkwijze van de websites uiteen te zetten die wél werken met credits. Misschien ben je er al wel mee bekend: je schrijft je (gratis) in bij een datingsite en zodra je oog op een leuk lid is gevallen en je wilt contact opnemen met diegene, verschijnt er een melding op je scherm. Of je voor een x bedrag een x aantal credits wilt aanschaffen zodat je contact kunt opnemen met je potentiële nieuwe vlam.

Vaak gaat het hierbij om relatief hoge kosten. Wel is het zo: hoe meer credits je in één keer aanschaft, hoe lager het gemiddelde bedrag per credit is. Maar je tast dan dus wel in 1 keer behoorlijk diep in de buidel en ga je al die credits vervolgens wel gebruiken? Stel dat je eerste potentiële vlam direct je prins of prinses op het witte paard is, dan kunnen alle overgebleven credits natuurlijk direct in de prullenbak. Andersom geldt natuurlijk het tegenovergestelde: stel dat je niet zo 1-2-3 vindt waar je naar op zoek bent en alle gesprekken die je begint, lopen na verloop van tijd dood. Dan zal je keer op keer opnieuw nieuwe credits moeten aanschaffen.

Wellicht zijn de datingsites zonder credits een goede oplossing als bovenstaande je niet al te fraai in de oren klinkt. We hebben de beste online dating sites voor je op een rijtje gezet die werken zonder creditsysteem.


ParshipBezoek Parship

Parship.nl werkt met een betaald lidmaatschap waarbij je kunt kiezen uit 3 verschillende abonnementsvormen. Met een betaald lidmaatschap kun je onbeperkt gebruik maken van de website zonder daarbij extra credits aan te hoeven schaffen. Voordat je overgaat op een betaald lidmaatschap kun je na je gratis inschrijving met je onbetaalde lidmaatschap aan de site 'snuffelen'. Zo kun je bijvoorbeeld onbeperkt profielen bekijken, beperkt berichten ontvangen en er op reageren en beperkt 'glimlachen' en 'ijsbrekers' versturen. Op deze manier kun je dus rustig ontdekken of de website bij je past voordat je over gaat op een betaald lidmaatschap. Gratis aanmelden voor een proefaccount kan via de knop hieronder.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper

Pepper.nl hanteert net als Parship verschillende abonnementsvormen waarbij je onbeperkt gebruik kunt maken van alle functies die de website te bieden heeft. Ook hier hoef je dus geen extra credits meer aan te schaffen nadat je al voor een abonnement hebt gekozen en ook hier kun je eerst weer rustig de site ontdekken voordat je over hoeft te gaan op een betaling. Als gratis lid kun je onder meer matches ontvangen vanuit het automatische matchingsysteem, andere profielen een like geven en je moodboard compleet maken (Pepper werkt middels een fotocollage i.p.v. een uitgebreid profiel). Aanmelden voor een gratis account kan wederom via onderstaande knop.

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa

Lexa.nl is misschien wel de bekendste datingsite van Nederland en werkt net als de overige twee datingsites in dit lijstje zonder creditsysteem. Je schrijft je eerst gratis in om te ontdekken of de site bij je past en kiest vervolgens pas een betaald lidmaatschap dat het beste bij je aansluit. Als full member kun je onbeperkt gebruik maken van alle functies die de website te bieden heeft, maar ook als gratis lid zijn de mogelijkheden op Lexa.nl ruim te noemen. Zo kun je als gratis lid bijvoorbeeld zien wie er online is (altijd wel iemand, want Lexa heeft miljoenen Nederlandse leden), zoeken naar singles en beperkt berichten versturen en ontvangen. Het voordeligste membership op Lexa is € 9,99 p/m en geheel zonder extra credits dus. Een gratis account aanmaken kan via de knop.

Bezoek Lexa

Waarom datingsites met een abonnementsvorm beter zijn

Een stevige kop die er niet om liegt. Want als je serieus op zoek bent naar ware liefde is de kans niet heel groot dat je die gaat vinden op een datingsite die gebruik maakt van een creditsysteem, uitzonderingen uiteraard daargelaten. Dit komt vooral doordat er een aantal voordelen zitten aan datingsites die werken middels een abonnementsvorm ten opzichte van de datingsites met credits. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.


Van tevoren weten waar je aan toe bent

We haalden het in het begin van dit artikel al aan: op een datingsite die gebruik maakt van credits weet je van tevoren nooit waar je aan toe bent. Als je snel ‘beet’ hebt kan het zomaar zijn dat je onnodig veel credits hebt aangeschaft, maar het kan ook zo zijn dat je zoektocht langer duurt dan gepland waardoor je steeds opnieuw nieuwe credits zal moeten aanschaffen. Bij een datingsite met een abonnementsvorm weet je van tevoren dat het volledige gebruik van de website is inbegrepen bij de prijs. Je betaalt geen cent extra om berichten te versturen, te ontvangen of om profielen te bekijken. Wel zo fijn natuurlijk!


Groter ledenaantal

Datingsites als Parship, Pepper en Lexa kennen in sommige gevallen ledenaantallen die de miljoen(en) leden overstijgen. Dit is een stuk meer dan bekende datingsites die werken met een creditsysteem. Het biedt natuurlijk nooit een 100% garantie, maar doorgaans is het wel zo dat: hoe groter het aanbod, des te groter de kans dat je je droompartner via de website gaat vinden.


Veel meer mogelijkheden

Vaak (maar niet altijd) zijn de datingsites met creditsysteem relatief beperkt in hun functies. En uiteraard moet je voor veel van deze functies extra credits aanschaffen. Bij de datingsites die zonder credits werken zijn de mogelijkheden vaak eindeloos en allemaal 100% inbegrepen bij de prijs. Ze hebben een app die intuïtief werkt, een uitgebreide berichtenfunctie waarmee je ook foto’s en/of video’s kunt versturen, camfuncties, chatfuncties, een blog met interessante artikelen over dating en offline evenementen zoals de beroemde (en beruchte) Lexa borrel bijvoorbeeld.


Hulp bij online dating

Zeker als je al langere tijd bezig bent met online daten en zonder succes achterblijft, kan wat hulp handig zijn. Websites die met een abonnementsvorm werken hebben soms een coach tot hun beschikking die je kan helpen bij het online daten. Hij of zij geeft je advies over het inrichten van je profiel, openingszinnen, hoe je gesprekken gaande houdt, hoe je iemand op date kan vragen en hoe je je date succesvol laat verlopen. Soms is deze service gratis en inbegrepen bij het lidmaatschap, maar op andere websites kun je tegen extra (eenmalige) betaling gebruik maken van de online dating coach.


Veiligheid

Elke zichzelf respecterende datingsite maakt tegenwoordig gebruik van een beveiligde verbinding. Dit herken je aan het slotje bovenaan in de adresbalk. Kijk zelf maar even. Ook wij gebruiken een beveiligde verbinding. Op deze manier blijven de gegevens die online verzonden worden altijd beschermd tegen mensen van buitenaf. Je wilt immers niet dat je privégegevens zomaar op straat komen te liggen toch? Alle in dit artikel benoemde datingsites (en ook veel andere datingsites die gebruik maken van een betaald lidmaatschap) beschikken over een beveiligde verbinding zodat je zonder zorgen gebruik kunt maken van de betreffende website.


Keurmerken

Veel van de datingwebsites die werken met betaalde lidmaatschappen zijn in het bezit van één of meerdere keurmerken zoals het keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk. Middels deze keurmerken wordt duidelijk dat je veilig kunt daten en betalen via de websites. Ze krijgen het keurmerk immers niet zomaar en blijven tussentijds steeds getoetst worden om de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen. Fake profielen worden op die manier geweerd en er is altijd duidelijkheid over prijzen, abonnementen en betalingen.


Hoger succespercentage

Wanneer je (periodiek) moet betalen voor een dienst ben je doorgaans serieuzer dan wanneer de dienst middels variabele credits werkt. Om die reden ligt het succespercentage hoger op websites met een betaald lidmaatschap dan op de datingsites met een creditsysteem. Ook wordt er meer geïnvesteerd in een goed matchingsysteem. Een website als Parship.nl maakt bijvoorbeeld gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest die op wetenschappelijke gronden is samengesteld. Dit resulteert in een goed matchingsysteem. De software kan zeer gericht mensen die bij elkaar passen bij elkaar brengen. Het succespercentage van 38% (1 op de 3 vindt een nieuwe relatie op deze datingsite) zegt daarbij natuurlijk meer dan genoeg.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies