Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Meetic datingsite review

Meetic
Probeer Meetic gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Meetic is de Belgische variant van de in Nederland heel populaire datingsite Lexa. Meetic richt zich specifiek op de Belgische markt maar beschikt wel over ongeveer dezelfde functies als Lexa. In Nederland is Lexa natuurlijk een gevestigde naam en één van de grotere datingsites van het land, maar ook in België wint Meetic de laatste tijd aan populariteit.

Waarom kies je voor Meetic?
 • Een zeer betrouwbare partij
 • Veel ingeschreven leden
Schrijf je gratis in bij Meetic

In het kort

In België is de website pas sinds kort gelanceerd, maar zelfs nu zijn er al een behoorlijk aantal leden ingeschreven. In de meeste regionen in België zul je met gemak nieuwe matches kunnen vinden. Meetic is een zeer betrouwbare partij die inmiddels al vele jaren over de hele wereld verschillende datingconcepten exploiteert.

Op Meetic zijn er diverse leuke mogelijkheden om jouw online date ervaring nog specialer te maken. Zo kun je een flirt achterlaten bij een profiel dat je interesse trekt. Op deze manier hoef je geen moeite te doen om een heel bericht te schrijven, maar kun je wel laten weten dat je interesse hebt.

Daarnaast kun je een boost van je profiel aanschaffen. Hiermee komt jouw profiel meer in de schijnwerpers en heb je meer kans op een reacite. Andere functies zijn onder andere: een goed zoekfilter voor bruikbare matches, opslaan in favorieten, shuffle functie (lijkt op tinder), een uitgebreide mailbox en de mogelijkheid om te bekijken wie jouw profiel heeft bezocht.


Inschrijven op Meetic

Inschrijven doe je op Meetic direct op de voorpagina van de site. Daar wordt je namelijk verwelkomd door je ‘persoonlijke’ Meetic coach, die je vraagt of je een man of een vrouw zoekt. Kies daar wat op jou van toepassing is.

Selecteer daarna je eigen geslacht en klik op Ga verder. Nu kun je je eigen geboortedatum kiezen, je woonplaats en je naam. Kies een geldig e-mailadres, een veilig wachtwoord en de reden dat je juist op Meetic terecht bent gekomen. Nadat je hebt verklaard ouder te zijn dan 18 jaar en dat je akkoord gaat met de voorwaarden en het privacybeleid kun je jouw profiel aanmaken.

Basisprofiel opstellen

Nu je een eigen profiel hebt word je meteen ingelogd op de site. Voor je nu echter kunt beginnen met daten moet je nog wel wat meer over jezelf vertellen. Dat neemt ongeveer vijf minuten van je tijd in beslag. De eerste vraag  is of je ook getoond wilt worden op Ourtime, de datingsite van Meetic die speciaal voor 50-plussers is bedoeld. Wil je dat niet, klik dan op Nee bedankt. Beantwoord vervolgens de rest van de vragen, zoals wat voor relatie je zoekt, je relatiestatus, enkele uiterlijke kenmerken, of je rookt en nog enkele andere basisgegevens.

Let op: een van de laatste vragen hier is om een profielfoto te uploaden. Kies meteen een correcte foto, want je profiel wordt nadat je dit hebt gedaan binnen 15 minuten voor het eerst op echtheid gecontroleerd.

Profiel uitbreiden en later updaten

Je hebt inmiddels een basisprofiel opgesteld met enkele van de belangrijkste gegevens waar andere singles vaak naar kijken. Je kunt je profiel echter nog veel verder uitbreiden en het ook altijd achter aanpassen. Klik daarvoor rechtsboven in in beeld op je eigen profielfoto en dan op de link Profiel bewerken.

Nu kom je op een pagina waar je bovenaan bijvoorbeeld jouw imperfectie aan kunt geven. Meetic gaat ervan uit dat niemand perfect is, maar dat jouw zwakke punt vaak juist is wat de ander zo leuk aan je vindt. Kies hier dus iets wat je wat minder vindt aan jezelf.

Aan de linkerkant van het scherm kun je enkele van je interesses zoals hobby’s of favoriete sporten selecteren. Ook kun je nu wat leuks over jezelf schrijven, details over je karakter invoeren en nog veel meer persoonlijke eigenschappen omschrijven dan je tijdens je eerste aanmelding al had gedaan.

Wanneer je serieus wilt daten is het slim om op deze pagina alle invoervelden te ontdekken die er te vinden zijn en er daar zoveel mogelijk van in te vullen. Dan komen andere singles alvast goed te weten wie je bent en wat je belangrijk vindt. Het is ook echt niet zo gek om dit nog af en toe aan te komen passen.

blank


Gratis en betaalde functies Meetic

Gratis functies:

 • Een eigen profiel aanmaken.
 • Profielfoto’s uploaden.
 • Je profiel laten verifiëren.
 • Zoeken naar andere leden.
 • Profielen bekijken.
 • Shuffle gebruiken om snel leden te ontdekken.
 • Matchen via LexaMore.
 • Ook daten via de app.

Betaalde functies

Pas wanneer je een betaald lidmaatschap afsluit kun je bij Meetic daadwerkelijk in contact komen met singles die je wel interessant vindt. Maar er zijn meer voordelen die je dan tot je beschikking krijgt. De volgende functies ontsluit je namelijk met een betaald lidmaatschap:

 • Berichtjes lezen die je hebt ontvangen.
 • Zelf reacties versturen naar singles.
 • Profielen opslaan in je favorieten.
 • Zien wie je profiel heeft bezocht.
 • Zien wie jouw profiel heeft geliket.
 • Meer zoekfilters in de zoekmachine.
 • Gebruik maken van de site zonder reclame.
 • Je profiel een boost geven.
 • Incognito daten zodat niemand jou kan zien.

blank

Shuffle

De functie Shuffle stelt je in staat om in korte tijd veel profielen van andere singles te beoordelen. Klik op de knop Shuffle in de menubalk om direct 1 profiel te zien te krijgen van de 100 die hier elke dag voor je worden klaargezet. Deze profielen kun je een voor een afwijzen of goedkeuren.

Door op de knop Ja te klikken laat je zien dat je wel interesse hebt. Mocht de single in kwestie jou ook liken, dan heb je een match en krijgen jullie daar allebei een notificatie van. Dat is natuurlijk een mooie aanleiding om een berichtje te sturen. Wijs een profiel af met een klik op de knop Nee. Wat je ook hebt gekozen, er wordt direct een nieuw profiel ingeladen.

LexaMore

Meetic zelf bevat geen optie om automatisch te matchen met andere singles. Dat kun je echter wel mogelijk maken door jezelf ook aan te melden bij LexaMore. Dat is een aparte site die je kunt bezoeken met je huidige Meetic account en waar je – na het invullen van een persoonlijkheidstest – profielen kunt ontdekken die voor jou worden geselecteerd.

Klik op de menu-optie LexaMore om meteen doorgestuurd te worden en ook direct de test af te kunnen leggen. Neem hier even goed te tijd voor want de test is heel uitgebreid en je kunt hem beter zo aandachtig mogelijk doorlopen. Nadat je dit hebt gedaan gaat LexaMore voor je aan de slag en zal deze functie automatisch profielvoorstellen gaan doen. Die kun je bekijken en zelf beoordelen. Natuurlijk kun je direct reageren als je zelf ook veel raakvlakken ziet.

Meetic Events

Meetic Events is een manier om zowel online als ‘in het echt’ te daten via hetzelfde datingplatform. Een Meetic Event kan bijvoorbeeld bestaan uit een borrel in een café in de buurt, een workshop of cursus over een bepaald onderwerp, of gewoon een groepswandeling met andere singles. Op de pagina Events kun je de actuele kalender bekijken om te zien of er binnenkort ook een evenement in je buurt wordt  gehouden. Als je daar wel aan mee zou willen doen kun je jezelf direct inschrijven.

Let wel op dat hier er vaak extra kosten aan de Events verbonden zijn. (Dus ook als je reeds betalend Meetic lid bent).


Doelgroep Meetic

Iedereen van 18 jaar en ouder die op zoek is naar een nieuwe relatie kan daarnaar op zoek bij Meetic. De site richt zich namelijk niet alleen op een bepaalde doelgroep maar op alle vrijgezellen in België.

De insteek is bij Meetic dat je hier in principe komt om een serieuze relatie te zoeken, maar ook wanneer je eerst vrijblijvend wilt chatten of daten kun je daar bij Meetic.be prima voor terecht. Uitdrukkelijk naar een ‘spannende’ date zoeken wordt hier echter niet op prijs gesteld en kan ervoor zorgen dat je profiel wordt verwijderd.


Meetic Privacy

De veiligheid en privacy van Meetic voldoet aan hoge eisen, die broertje Lexa in Nederland inmiddels het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg hebben opgeleverd.

Die keurmerken zie je op Meetic natuurlijk niet staan aangezien ze niet in België geldig zijn, maar je kunt er desondanks vanuit gaan dat er op dezelfde verantwoorde manier met jouw gegevens om wordt gegaan. Ook vind je bij Meetic de gedegen profielcontrole die je wellicht al gewend bent van Lexa. Kortom, daten via Meetic is zo veilig en vertrouwd als maar mogelijk is via internet.


Bekendheid

Het Meetic platform is binnen een groot deel van Europa heel bekend als datingsite en ook de bijbehorende dating app wordt veel gebruikt. Lexa (zoals al aangegeven onderdeel van Meetic) is in Nederland natuurlijk een van de bekendste en meest gebruikte datingsites.

Daar blijft Meetic in België nog een beetje bij achter, vooral omdat het platform daar nog maar recent zijn intrede heeft gemaakt. Het ledenaantal neemt echter al een tijdje gestaag toe en de singles die aanwezig zijn zoeken meestal ook heel actief naar dates. De meeste gebruikers komen uit Vlaanderen, maar ook in Wallonië vind je voldoende profielen om een goede kans te maken op een behoorlijk aantal leuke matches.


Meetic App

Zoals we al kort hebben aangestipt in deze review kun je bij Meetic ook van een losse dating app gebruik maken. Deze app is heel veelzijdig en bevat veel verschillende opties en functies. Het gehele proces van inschrijven, een profiel aanmaken en aanpassen, singles zoeken en berichtjes met ze uitwisselen kan allemaal in de app plaatsvinden. Als je wilt kun je zelfs alleen de app gebruiken om dates te vinden.


Contactgegevens Meetic

De bedrijfsgegevens van de organisatie achter Meetic zijn als volgt:

Meetic
6 Rue Auber
Paris 9 FRANCE

Helpdesk en klantenservice

Wanneer je een vraag hebt of een probleem wilt melden kun je terecht bij de Meetic klantenservice. Klik hiervoor eerst op je eigen profielfoto en dan op de link Help. Je wordt dan doorgestuurd naar een online helpdesk met een grote hoeveelheid veelgestelde vragen.

Wanneer je vraag er niet bij staat kun je een e-mail sturen door op de menu-optie Contact te klikken. Er opent dan een formulier waar je jouw vraag of probleem kunt typen, je e-mailadres in kunt vullen en eventueel ook meteen een bestand (zoals een schermafdruk) kunt uploaden. Verstuur je bericht om (meestal binnen een werkdag) een reactie te krijgen.


Kosten Meetic

Met welke kosten moet je rekening houden als je lid wordt van Meetic en van plan bent echt serieus op zoek te gaan naar een partner?

Betaalde abonnementen

De datingsite hanteert premium abonnementen die heel betaalbaar zijn. Met name wanneer je een lidmaatschap voor wat langere tijd (bijvoorbeeld 6 maanden) afsluit zijn de kosten heel behapbaar te noemen. Dit zijn de huidige prijzen:

 • Een premium lidmaatschap voor 1 maand kost € 29,99
 • Een premium lidmaatschap voor 3 maanden kost € 19,99 per maand
 • Een premium lidmaatschap voor 6 maanden kost € 14,99 per maand

Welk abonnement je ook kiest, je moet normaal gesproken altijd het gehele bedrag ineens voldoen. Af en toe zijn er echter speciale aanbiedingen waarbij je het bedrag niet direct helemaal, maar in meerdere termijn kunt betalen. Let wel goed op dat Meetic gebruik maakt van automatische incasso en dat je abonnement niet automatisch eindigt.

Extra opties

Sommige extra opties zijn ook los van een betaald abonnement te ontgrendelen na een kleine betaling. Zo kun je bijvoorbeeld je profiel een boost geven gedurende een beperkte periode, of gebruik maken van de incognito modus wanneer je een tijdje wilt kunnen daten zonder zichtbaar te zijn voor andere singles.

Dit gaat altijd maar om een paar euro per keer (of per dag) maar de prijzen willen nog wel eens variëren. Check dus vooral zelf wat een bepaalde functie op dat moment kost voor de periode waarin je die optie wilt gebruiken.


Meetic opzeggen

Hoe kun je Meetic opzeggen? Dat gaat heel eenvoudig. Zorg eerst dat je een eventuele automatische incasso stopzet. Dat doe je door op je je eigen profiel te kiezen voor de optie membership. Daar kun je een abonnement stoppen. Nu kun je op dezelfde pagina kiezen voor de optie Profiel verwijderen. Doorloop hier de eenvoudige stappen om je profiel binnen een paar tellen in zijn geheel van de site te verwijderen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Een zeer betrouwbare partij
 • Veel ingeschreven leden
Minpunten:
 • Advertenties op de website
Probeer Meetic gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Meetic

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Meetic

Ervaring geschreven door Bernard
20 september 2016
Zeer tevree

Gewoon erg tevree. Bij Meetic kan je voor een goede prijs het online daten ervaren. Er zijn veel leden en makkelijk contact opbouwen.

Ervaring geschreven door Andrea
12 juli 2016
Ideaal

Ideaal dat het nu speciaal voor België is, zat altijd flink te zoeken naar iemand in mijn omgeving en kreeg altijd berichten van mensen uit het noorden van Nederland. Dat is alsnog 3 uur rijden voor mij. Nu meteen matches via de site uit de buurt, perfect!

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement