Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

De beste 6 datingsites in België (Vlaanderen)

De beste 6 datingsites in België (Vlaanderen)

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Woon je in België en ben je op zoek naar een leuke Vlaamse man of vrouw? Of ben je als Nederlander benieuwd hoe het daten met een man of vrouw uit België verschilt van het daten met Nederlandse singles? Dan is dit artikel je helemaal op je lijf geschreven. We behandelen hieronder namelijk de beste datingsites van België!


MeeticBezoek Meetic

Meetic.be behoort absoluut tot de populairste datingsites van België. Dit is vooral toe te wijden aan de werking van de datingsite. In tegenstelling tot overige datingwebsites vul je op Meetic geen ellenlange vragenlijst of profiel in, maar laat je jezelf zien door middel van een fotocollage en een leuk profiel. Kies foto's die perfect weerspiegelen wie jij bent en waar je van houdt en voeg ze samen in een fraaie collage. Doordat de overige leden dit ook doen zie je direct waar iemand van houdt en waar iemand voor staat. Erg handig dus. Een afbeelding zegt nu eenmaal meer dan 1000 woorden. Ook op Meetic.be kun je je gratis aanmelden en geheel risicoloos oriënteren of de datingsite bij je past.

Bezoek Meetic

ParshipBezoek Parship

Parship behoort - sinds zij in 2015 hun doelgroep hebben vergroot - tot de top 3 van online datingsites. Niet langer ben je hier alleen als hoogopgeleide welkom. Vandaag de dag maakt iedereen kans om zijn of haar droompartner op Parship te vinden. Parship onderscheidt zich door een uitstekende man-vrouw verhouding en de persoonlijkheidstest die je bij je aanmelding moet invullen. Aan de hand van deze vragenlijst zoekt het systeem naar matches die mogelijkerwijs goed bij je zouden kunnen passen. Zelf zoeken kan echter ook gewoon en contact leggen via de website is middels de berichten functie zo gebeurd. Aanmelden op Parship is 100% gratis. Je kunt dus rustig rondkijken of Parship past bij hetgeen jij zoekt in een Vlaamse man of vrouw.

Bezoek Parship

Relatieplanet

Relatieplanet is al jaren dé grootste datingsite in Nederland en heeft in de tussentijd flinke stappen gezet over de landsgrenzen. Zodoende is Relatieplanet.be ook in België uitgegroeid tot één van de grotere datingsites die het land te bieden heeft. Alhoewel de naam doet vermoeden dat iedereen hier op zoek is naar een serieuze relatie, zal je er - dankzij het enorme ledenaanbod - ook wel mensen tegenkomen die meer op zoek zijn naar een leuke date of nieuwe vriendschappen. De mogelijkheden op deze datingsite zijn eindeloos: uitgebreid zoeken, een slim matching systeem en een eenvoudige berichten functie staan tot je beschikking als je je hier aanmeldt. Ook hier schrijf je je overigens weer geheel gratis in natuurlijk.


MetJouBezoek MetJou

De online datingsite MetJou groeit harder dan kool en dat is niet zonder reden. Het platform is namelijk zeer toegankelijk en aanmelden is een fluitje van een cent. Na aanmelding en het inrichten van je profiel kun je binnen enkele minuten op zoek naar de man of vrouw van je dromen. MetJou heeft niet alleen een handige chatfunctie, maar ook een Fotozapper. Hiermee kun je op hoge snelheid door de ledendatabase bladeren en wanneer je iemand leuk vindt, kun je dit meteen aangeven. Ben je nog niet overtuigd van MetJou? Dan kun je op de site veel succesverhalen lezen van mensen die via MetJou.be de liefde van hun leven gevonden hebben. Wanneer je op zoek bent naar een date of een nieuwe liefde in Vlaanderen, dan is deze online datingsite zeker een aanrader.

Bezoek MetJou

50plusMatchBezoek 50plusMatch

Een groep die het aantal alleenstaanden in België ook doet groeien hebben we hierboven nog niet besproken, maar ook deze groep wordt alsmaar groter: 50+ en senioren. Vaak ligt een echtscheiding hier aan ten grondslag en na de verwerkingsperiode willen ook deze mannen en vrouwen natuurlijk weer liefde ervaren. De website 50plusMatch.be is daarom voor deze groep dé ideale datingsite in België. Alhoewel niet alle leden de 50 al gepasseerd zijn (er zijn ook jongere mannen en vrouwen aanwezig op 50plusMatch.be die geïnteresseerd zijn in oudere dames of heren) vind je er voornamelijk gelijkgestemden. Mannen of vrouwen die ook al het een en ander hebben meegemaakt en nu op zoek zijn naar een nieuwe partner, een leuke vriendschap of gewoon een spontane date. Aanmelden kan net als bij de overige datingsites weer kosteloos. Ideaal dus om te ontdekken of 50plusMatch.be iets voor jou is.

Bezoek 50plusMatch

50liefdeBezoek 50liefde

Wanneer je de leeftijd van 50 gepasseerd bent en je bent als vrijgezel zijnde in Vlaanderen op zoek naar de liefde, dan kan dat niet altijd even makkelijk zijn. Gelukkig bieden online datingsites die zich richten op een doelgroep ouder dan 50 jaar de oplossing, zoals 50liefde dus doet. Dit is een site die niet alleen zéér gebruiksvriendelijk is (bijvoorbeeld door het gebruik van grote knoppen en een makkelijke navigatie), maar de gebruiker ook vele functies tot zijn of haar beschikking geeft. Denk daarbij aan een matchgame, een uitgebreide zoekfunctie en een chatmogelijkheid. Hoewel de ledendatabase in vergelijking met de databases van andere Belgische online datingsites niet bijzonder groot is, zijn de leden van 50liefde wel bijzonder actief. Er worden namelijk duizenden berichten per dag verstuurd via de website. Ben je ouder dan 50 jaar, woonachtig in Vlaanderen en toe aan iemand die je hart sneller laat kloppen? Dan is 50liefde misschien wel de beste datingsite voor jou.

Bezoek 50liefde

Online dating in België

De cijfers liegen er niet om: het aantal singles in België blijft alsmaar groeien. De verwachting is zelfs dat in 2060 ongeveer de helft van alle Vlaamse huishoudens bestaat uit 1 persoon. Enerzijds schrikbarende cijfers, maar anderzijds natuurlijk goed nieuws als je je op de Belgische datingmarkt wil gaan begeven. De vijver om uit te vissen wordt tenslotte alleen maar groter, al moet er wel enige nuance worden gemaakt voor wat betreft het soort singles waaruit de éénpersoonshuishoudens bestaan. De vergrijzing neemt namelijk ook in België flink toe en een gedeelte van de alleenstaanden in België zijn dus weduwes en weduwnaars. Deze oudere groep blijft tot steeds latere leeftijd zelfstandig wonen en behoort volgens de planbureaus  dus tot de singles. De kans dat zij zich echter nog op de datingmarkt gaan begeven is klein, maar zeg natuurlijk nooit nooit.

De andere groep die ervoor zorgt dat het aantal singles groeiende is, is de groep die men kent als “happy singles”. Alleenstaanden die het helemaal niet zo erg vinden om alleen door het leven te gaan en zich prima zelf redden zonder partner. Deze laatste groep is voor jou misschien wel interessant, want wie weet verover je zijn of haar hart en breng je de ‘happy single’ daarmee zomaar van het geloof. Om je daar een handje bij te helpen hebben we hieronder de beste datingsites in België voor je verzameld.

 

Welke is de beste?

Alle bovengenoemde datingsites zijn prima websites om liefde op te vinden, maar welke is nu voor jou het meest geschikt? Moeilijk, want welke datingsite in Vlaanderen voor jou de beste is, is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren en zul je dus ook helemaal zelf moeten bepalen. Gelukkig biedt het gros van de online datingsites je de mogelijkheid je gratis aan te melden zodat je eerst even rond kunt neuzen. Zo krijg je een goed beeld van wat een platform zoal te bieden heeft en zul je beter in staat zijn een weloverwogen keuze te maken.

De bovenstaande sites beschouwen wij als de beste online datingsites van Vlaanderen, op basis van de ervaringen van onze websitebezoekers. Natuurlijk zijn dit niet de enige dating platforms die in Vlaanderen te vinden zijn. Kom je uit Vlaanderen en heb je goede ervaringen met een bepaalde datingsite (die wij hier niet benoemd hebben)? Schroom dan niet deze met ons te delen door een reactie achter te laten op dit artikel!


Belangrijk bij dating in België

Voor de Vlaamse lezers zullen hieronder misschien een aantal open deuren worden ingetrapt, maar voor de Hollandse bezoekers van dit artikel kunnen er wellicht een aantal tips bij zitten die van pas komen als je op zoek gaat naar een man of vrouw via een Belgische datingsite.

Verschil Wallonië en Vlaanderen

Iedereen weet wel dat België grofweg opgedeeld kan worden in 2 gedeeltes: Vlaanderen en Wallonië. Wallonië is het zuidelijke gedeelte van België. Het beslaat qua oppervlakte het grootste deel van het land, maar het aantal inwoners van Wallonië is beduidend lager dan het aantal inwoners van Vlaanderen: 3,6 miljoen inwoners tegenover 6,5 miljoen inwoners. Waar je in Vlaanderen prima terecht kunt in het Nederlands, zal je in Wallonië toch echt op het Frans moeten overschakelen. Voor een inwoner van Wallonië is het minder vanzelfsprekend om Nederlands te leren dan voor een Vlaming. Dit heeft met een stukje mentaliteit te maken. Net als de Fransen zijn de mensen in Wallonië trots op hun cultuur en taal. Je kunt in feite wel zeggen dat er in België twee compleet verschillende maatschappijen zijn ontstaan. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de politiek binnen het land, maar dus ook op de Belgische datingmarkt. Goed om te weten dus voordat je een man of vrouw uit België aanspreekt op een datingsite.

Taalgebruik

Los van de twee talen die in België gebruikt worden, is het ook goed om te weten dat er andere woorden worden gebruikt in Vlaanderen dan in Nederland. Als je tijdens een date zegt dat je moet ‘poepen’, zal je date wat vreemd kijken naar je. Niet zozeer alleen omdat het ietwat vreemd is om een grote boodschap te doen tijdens je (eerste) date, maar vooral vanwege de betekenis van het woord. Poepen betekent in België namelijk iets heel anders dan wat men er in Nederland mee bedoelt. Houd er dus rekening mee dat jullie elkaar soms niet altijd even goed zullen begrijpen, zeker wanneer jullie berichten versturen via de digitale snelweg. Gelukkig zijn de meeste mensen uit België zich hier wel van bewust en vinden ze het vaak alleen maar grappig wanneer de verschillen in taalgebruik duidelijk worden.

Datingsites zijn niet onbekend

Soms word je nog wel eens met de nek aangekeken als je aangeeft dat je actief bent op een datingsite. “Kun je niet via de ‘normale weg’ iemand tegenkomen dan?” is een veelgehoorde opmerking. Belgen zijn wat dat betreft gelukkig niet vreemd met online dating. De cijfers die websites als Parship.be, Pepper.be, Relatieplanet.be en 50liefde.be ieder jaar overleggen laten een duidelijke groei zien in het ledenaantal. Stijgingen van 30% tot 40% zijn volkomen normaal in België. Deels heeft dit te maken met het groeiende aantal singles in België, maar het zegt ook wel wat over hoe online dating is geaccepteerd binnen de maatschappij. Je hoeft op een Belgische datingsite dus nooit meer een zinnetje als “we zeggen gewoon dat we elkaar in de kroeg hebben ontmoet” in je profiel te zetten!

Romantiek is erg belangrijk

Iets kleins meebrengen bij de eerste date of een lieve boodschap op een onverwachte plek: je scoort er flink wat punten mee als je met een Belgische man of vrouw date. Uit onderzoek van Parship.be blijkt dat 79% van de Vlaamse vrouwen en 75% van de mannen in België romantiek erg belangrijk vindt. Hierbij is wel opvallend dat de oudere groep (40+) romantiek meer weet te waarderen dan de groep singles onder de 40. Dit kan wellicht verklaard worden door de grotere mate van ‘egoïsme’ binnen de maatschappij. De focus ligt steeds meer op ‘ik’, dan op ‘wij’. Wat natuurlijk ook weer gekoppeld kan worden aan de grote groep “happy singles” in België. Maar zoals eerder gezegd in dit artikel: wie weet weet jij de happy single wel te overtuigen om het single bestaan op te geven en deze laatste tip helpt daar natuurlijk flink bij!

Heb jij zelf ervaring met datingsites in België? Als rasechte Vlaming of juist als oer-Hollandse man of vrouw? Laat je bevindingen dan achter via een reactie onderaan dit bericht. Wie weet heb jij wel een gouden tip die een ander goed kan gebruiken tijdens zijn of haar avontuur op een Belgische datingsite!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies