Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De beste datingsite van Amerika

De beste datingsite van Amerika

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De Verenigde Staten. Het land van de onbegrensde mogelijkheden. Van gebouwen die de wolken krabben. Van fastfood en het vrijheidsbeeld. Van de “American Way of Life”. Maar ook van president Trump. Als je dacht dat dit artikel over hem ging, dan kom je bedrogen uit. We gaan het namelijk hebben over liefde vinden en wel in de vorm van de beste datingsite van Amerika. Om te ontdekken welke site dat is, lees je snel verder.


Daten in Amerika

Sinds de komst van het internet is alles binnen handbereik. We kunnen namelijk bijna alles vanuit onze luie stoel (of hangmat) regelen. Zo ook een afspraakje met een potentiële nieuwe vlam. Daarbij is het uiteindelijk wel de bedoeling dat je opstaat en daadwerkelijk je gezicht laat zien tijdens de betreffende date. Tenzij je natuurlijk kiest voor een internetrelatie en een beeldscherm prefereert boven een real life ontmoeting. Hoe dan ook: het internet is en blijft een geweldig medium om liefde te zoeken én te vinden.

Terwijl je in de hits van bekende Amerikaanse artiesten of in Amerikaanse programma’s zoals Catfish vaak de app “Tinder” voorbij hoort komen, is dat natuurlijk niet de enige manier waarop Amerikanen op zoek gaan naar een snelle wip, een date of een relatie. Er zijn namelijk ook een hoop online datingsites te vinden, waarbij “een hoop” een flink understatement is. Wanneer je een Amerikaanse chick of dude aan de haak wilt slaan of wanneer je je momenteel zelf in Amerika bevindt en wilt beginnen met online daten, dan kan het aanbod behoorlijk overweldigend zijn. Om wat orde te scheppen in de chaos van het Amerikaanse online dating landschap, geven we je drie tips waar je prima mee uit de voeten kunt.


CatholicMatch

Hoewel liefde een universeel begrip is en niet gebonden is aan een bepaalde cultuur of religie, kan het toch fijn zijn wanneer je een date of partner vindt waarmee je op één lijn zit qua geloof. CatholicMatch is het daarmee eens en biedt een platform aan waarop katholieke mensen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het is geen verrassing dat Amerika ontzettend veel katholieken telt en dan komt een dergelijke online datingsite natuurlijk als geroepen. Op Catholic Match zul je voornamelijk mensen vinden die christelijke waarden naleven en uit zijn op het vinden van een gelijkgestemde. Hoewel het principe in het huidige tijdperk redelijk ouderwets lijkt, oogt de site fris en is deze van alle gemakken voorzien. Als katholieke single kun je er zelfs ondersteuning krijgen om je in de gewenste richting te helpen. Als katholiek in Amerika zijnde is CatholicMatch een uitstekende datingsite om mee te beginnen. Voel je je meer een kind van de duivel, dan is dit wellicht een minder goede optie.


eHarmony

De kans is groot dat je deze naam vast wel eens voorbij hebt horen of zien komen. Het platform eHarmony is namelijk één van de grootste datingsites van Amerika en misschien wel van de wereld. Om dat te onderstrepen geeft eHarmony aan dat er elke dag gemiddeld 438 mensen trouwen dankzij de online datingsite. Dat is nogal wat! Op de site zijn dan ook veel succesverhalen te vinden. De online dating-gigant richt zich voornamelijk op singles die de koe bij de horens willen vatten en serieus op zoek zijn naar een langdurige relatie (die vervolgens uitmondt in een gelukkig huwelijk). Het principe is – net zoals op andere online datingsites – eenvoudig: meld je aan, vul de vragenlijst in, laat het matchingsysteem zijn werk doen, ontmoet je matches en leg contact. eHarmony heeft alle functionaliteiten die je van een grote datingsite mag verwachten, zoals een handige chatfunctie, een uitgebreide zoekfunctie en zelfs dating advies (voor wanneer je dat nodig zou hebben). Serieus op zoek? Dan is eHarmony altijd een betrouwbare keuze.


Elitesingles

Elitesingles.com lijkt in veel opzichten op de Nederlandse variant Elitedating.com en richt zich voornamelijk op hoger opgeleiden. Hoewel er een hoop Amerikanen op het continent rondlopen die de suggestie wekken niet zo snugger te zijn, zijn er natuurlijk ook ontzettend veel slimme Amerikanen te vinden. Grote kans dat je de vrijgezellen onder die Amerikanen op Elitesingles.com vindt. De site geeft aan dat maar liefst 82% ten minste een Bachelordiploma heeft. Uiteindelijk gaat het er ook op Elitesingles om dat men de persoon vindt die uitstekend bij hem of haar past. Om de zoektocht te vergemakkelijken biedt Elitesingles de gebruiker een arsenaal aan functionaliteiten, waaronder een uiterst intelligent matching systeem (dat verantwoordelijk is voor een flink aantal succesverhalen). Of je je nu in Miami of in San Francisco bevindt: het platform biedt gidsen die je helpen een liefde te vinden die niet mijlenver van je verwijderd is. Zoek je naar een vrijgezelle Amerikaanse man of vrouw met een puik diploma op zak, dan kun je het beste je zoektocht beginnen op Elitesingles.


Cultuurverschillen

De drie grote datingsites die we zojuist genoemd hebben zijn vooral gericht op mensen die serieus willen daten en liever niet willen flikflooien. Dat is ook wel een beetje in lijn met de heersende cultuur: alvorens men seks heeft met elkaar dient er eerst sprake te zijn van liefde. Daarnaast heeft de kerk in Amerika ook nog steeds een aardige vinger in de pap wanneer het gaat om seksualiteit en de daarbij horende waarden. Ook wordt er verwacht dat men een relatie met iemand aangaat om uiteindelijk in het huwelijksbootje te stappen. Om niet meteen een heel generalistisch beeld te creëren zijn er natuurlijk ook een hoop mensen in Amerika die geen trek hebben in vastigheid en hier en daar een beetje willen daten (of aanpappen). Niet voor niets is een app als Tinder mateloos populair in Amerika.


De beste keuze

Op de vraag welke datingsite de beste van Amerika is, is niet echt een helder antwoord te geven. Dat is namelijk sterk afhankelijk van een ieders wensen en voorkeuren. Wel kunnen we zeggen dat een site als eDarling zich in de basis richt op een breed publiek en het op dit platform geen bal uitmaakt of je hetero- of homoseksueel bent, je een bloempotkapsel of extensions hebt of in een villa of een uithoek woont. Iedereen is namelijk welkom. Dat maakt eDarling wat toegankelijker dan de andere genoemde opties en daardoor heeft deze datingsite een streepje voor op de rest. Voor wie op zoek is naar een date om uiteindelijk een relatie te beginnen is eDarling de ideale keuze. Liever geen vastigheid of daten voor pikantere doeleinden? Dan kun je beter gaan Tinderen in de States.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement