Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Inschrijven op een datingsite? Vind hier de juiste site!

Inschrijven op een datingsite? Vind hier de juiste site!

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zit jij met vragen rondom het inschrijven op een datingsite? Benieuwd naar bijvoorbeeld de kosten, mogelijkheden of specificaties van het platform voordat je al je gegevens en interesses invult? In dit artikel leggen we je uit hoe de verschillende datingsites qua inschrijfproces van elkaar verschillen en helpen je bij het vinden van de site die het beste bij je past.

Hoe het aanmelden op een datingsite werkt

Om je een beeld te geven van het verschil in inschrijving hebben we een handig overzicht voor je gemaakt waar we de populairste datingsites qua inschrijfproces met elkaar hebben vergeleken. We hebben gelet op de gegevens die je achter moet laten, voor wie de website geschikt is, of de inschrijving geld kost en of er een vragenlijst ingevuld moet worden tijdens het aanmelden.ParshipBezoek Parship

- Voornamelijk voor hoger opgeleiden, maar in de praktijk zul je mensen uit alle lagen van de bevolking tegenkomen op Parship.nl
- Geen kosten voor het inschrijven, maar om volledig gebruik te kunnen maken van de website kun je kiezen uit 3 verschillende abonnementen.
- Ongeveer 20 minuten duurt het om de vragenlijst in te vullen waarna het matching systeem je koppelt aan interessante singles.
- Je kunt je direct aanmelden met een geldig e-mailadres.

Bezoek Parship

EliteDatingBezoek EliteDating

- Singles die voornamelijk op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie
- Geen kosten voor het inschrijven, maar om volledig gebruik te kunnen maken van EliteDating kun je kiezen uit 3 verschillende abonnementen.
- Erg uitgebreide persoonlijkheidstest die er voor zorgt dat het matching systeem singles aan je koppelt die echt bij je passen.
- Alleen een geldig e-mailadres nodig om te starten.

Bezoek EliteDating

PepperBezoek Pepper

- 80% van de leden is tussen de 25 en 45 jaar oud en veelal zijn ze nieuwsgierig en ondernemend.
- Geen kosten voor het inschrijven, maar om volledig gebruik te kunnen maken van de website heb je een Full-Membership nodig. Hierbij heb je keuze uit een maandelijks-, 3 maandelijks-, 6 maandelijks- en 12 maandelijks abonnement. Hoe langer de duur van je contract, hoe minder je maandelijks betaalt voor de dienst.
- Korte vragenlijst waarna je je fotocollage kunt aanmaken.
- Door je voornaam en een geldig e-mailadres in te vullen kun je je aanmelden op Pepper.nl.

Bezoek Pepper

50liefdeBezoek 50liefde

- Zoals de naam al doet vermoeden is de website gericht op 50 plussers die op zoek zijn naar serieuze contacten.
- Geen kosten voor het inschrijven, maar om volledig gebruik te kunnen maken van 50Liefde kun je kiezen uit 3 verschillende abonnementen.
- Korte persoonlijkheidstest om je profiel op te maken. Je kunt er echter voor kiezen om deze gegevens later aan te passen/in te vullen.
- Je kunt je aanmelden door je naam en je e-mailadres in te vullen.

Bezoek 50liefde

MetJouBezoek MetJou

- Geen specifieke doelgroep. Je vindt hier singles in alle leeftijden die op zoek zijn naar uiteenlopende zaken zoals (seks)dates, vriendschappen en/of relaties.
- Geen kosten voor het inschrijven, maar om volledig gebruik te maken van Lexa.nl kun je kiezen uit 3 verschillende abonnementen.
- Grote tot middelgrote interesse test die je helpt om je profiel samen te stellen.
- Je kunt je aanmelden door je e-mailadres, woonplaats en gebruikersnaam in te vullen.

Bezoek MetJou

Het inschrijfproces op datingsites

Het enige wat datingsites onderling allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat je altijd een e-mailadres nodig hebt om je in te kunnen schrijven. Vanuit daar verschillen alle websites onderling met elkaar als het om het inschrijfproces gaat. Bij de ene website kun je direct aan de slag met het zoeken naar potentiële matches na je aanmelding. Bij de ander zul je eerst een (ellenlange) vragenlijst in moeten vullen zodat het matching systeem de singles die het beste bij je passen aan je voor kan stellen.

Sommige datingsites vragen om een vergoeding voor het inschrijven, maar de meeste websites kun je gratis uitproberen. Wil je het platform optimaal gebruiken? Dan zul je in veel gevallen een abonnement aan moeten schaffen of credits moeten kopen voor het starten van een gesprek. Je kunt dus in de meeste gevallen wel altijd eerst kijken of de datingsite bij je past voordat je je portemonnee er bij moet pakken. Wel zo fijn, want een kat in de zak kopen is voor niemand leuk natuurlijk.

Waar let ik op bij het inschrijven op een datingsite?

Naast de bovengenoemde zaken die komen kijken bij het inschrijven op een datingsite zijn er nog een aantal andere dingen die je mee kunt laten wegen bij je inschrijving op een datingsite.

Zo is veiligheid een belangrijk punt. Niemand wilt dat er onzorgvuldig met zijn of haar gegevens wordt omgegaan. Bovengenoemde datingsites beschikken over het algemeen allemaal over het Veilig Daten keurmerk en/of het Thuiswinkel Waarborg kenmerk. Je weet dus zeker dat er met de grootste zorg wordt omgegaan met je inloggegevens en alle andere informatie die je achter laat op de datingsite. Deze websites beschikken allemaal over een zogenaamde HTTPS-verbinding. Deze verbinding zorgt er voor dat er een afgesloten verbinding plaats vindt tussen jouw computer (of smartphone of tablet) en de server waarop de website draait. Kwaadwillenden kunnen dus niet zomaar gegevens onderscheppen. Voor je beeldvorming: banken en overheidsinstanties gebruiken dezelfde techniek. 100% veilig dus!

We noemden hierboven al even de smartphone of tablet. Niet alle datingsites zijn geschikt om te gebruiken op je telefoon of je tablet. Vreemd, want vandaag de dag doen we alles vanaf mobiele apparaten. Ook hier hebben de meeste van bovengenoemde datingsites een app of een mobiele website die prima werkt op je mobiel of tablet. Je kunt dus altijd en overal op zoek naar leuke singles. Iets wat je zeker mee moet nemen in je overweging op welke website je je besluit in te schrijven. Indien dit een relevant punt is voor jou natuurlijk. Misschien vind je het juist fijn om de datingsite alleen vanaf je PC of laptop te bezoeken en in dat geval maakt het dus niet uit of de datingsite een app of mobiele website heeft.

De doelgroep waar de websites zich op richten hebben we in het overzicht al meegenomen, maar is nog wel apart het benoemen waard. Je gaat immers ook niet naar de slager om een brood te kopen toch? Verdiep je dan ook goed in de doelgroep van de betreffende datingsite. Het is zonde van je tijd (en geld als je direct een betaald abonnement afsluit) als je je begeeft op een website waar jouw ideale partner nooit tussen kan zitten. Kijk rond op de websites of lees de reviews op onze site om een beter inzicht te krijgen in de leden van de verschillende websites. Zo kun je beter een keuze maken welke website het beste bij je past en voorkom je onnodig verlies van tijd.

Wel of niet inschrijven op een datingsite?

We hopen met bovenstaand overzicht het inschrijfproces op de verschillende datingsites inzichtelijk voor je te hebben gemaakt. Zoals je ziet zit er best wel wat verschil tussen de verschillende websites. Bij de meeste websites kun je direct je profiel aanmaken en berichten versturen, terwijl je bij een ander eerst van alles over jezelf en je zoekwensen moet vertellen voordat je rond kunt gaan kijken.

Dit laatste kan misschien een belemmering voor je zijn, maar weet dan wel dat het doorgaans loont om de vragenlijsten in te vullen. Ook als je er helemaal geen zin in hebt. Want aan de hand van jouw antwoorden zoekt het systeem in de database naar singles die echt goed bij je passen. Scheelt je uiteindelijk flink wat zoekwerk en de tijd die je investeert in het invullen van de vragenlijst krijg je dus vanzelf weer terug.

Vooral wanneer je serieus op zoek bent naar nieuwe contacten loont het om je in te schrijven op de verschillende websites. Alle hierboven benoemde websites kennen een gratis inschrijving. Echt kwaad kan het dus nooit om je in te schrijven en eens rond te neuzen. Is het iets voor je? Helemaal top! Is het niets? Klik je toch gewoon op het kruisje bovenin het scherm!

Of je je uiteindelijk besluit in te schrijven op een datingsite of niet: wij hopen je geholpen te hebben bij je overweging. Laat ons via een reactie onderaan de pagina weten of je dit artikel waardevol vond of niet!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies