Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Ik wil een relatie. Hoe krijg ik er een?

Relatiebemiddeling
Ik wil een relatie. Hoe krijg ik er een?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben jij helemaal klaar met het casual daten, flirten en aanklooien en vind je het nu echt tijd voor een serieuze relatie? Dan is dit artikel helemaal voor jou bedoeld! We leggen je namelijk uit hoe je het beste op zoek kunt gaan naar serieuze kandidaten voor een relatie en hoe je het vervolgens het beste kunt aanpakken om de stap van daten naar relatie te maken. Lees snel verder als jij toe bent aan het echte werk en niet kan wachten om aan serieuze relatie te beginnen!

Geschikte relatie kandidaten vinden

Het begint natuurlijk allemaal met de juiste kandidaat. Misschien heb je al wel wat ervaring met relaties en weet je zodoende goed wat je zoekt, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog helemaal geen relaties hebt gehad en juist daarom graag eens zou willen ervaren hoe het is om een relatie te hebben. In dat geval is de kans klein dat je nu al precies weet waar je naar op zoek bent en is de kans daarmee ook bijzonder klein dat je direct ‘de ware’ tegen gaat komen.

Daar is gelukkig niets mis mee. Al doende leert men. Het gros van de mensen heeft meerdere relaties achter de rug voordat men tegen zijn of haar droomman of droomvrouw aanloopt. Niet iedere kandidaat is daarmee dus een geschikte kandidaat, maar op onderstaande websites is de kans wel groot dat de leden open staan voor een serieuze relatie. Hoe het vervolgens verder gaat is uiteraard altijd de vraag, maar op deze websites kun je in ieder geval de eerste stap zetten naar een relatie.


ParshipBezoek Parship

Zodra je op Parship.nl komt is het eerste wat je leest: "Dé datingsite voor een serieuze relatie". Dat er voldoende (geschikte) kandidaten voor je nieuwe relatie tussen zitten op Parship moge duidelijk zijn. De site is wat minder geschikt voor twintigers die op zoek zijn naar een serieuze relatie, want 76% van de leden op Parship is de 30 inmiddels al gepasseerd. Dat heeft als voordeel dat de groep van 30 jaar of ouder juist een hele goede kans maakt om een geschikte kandidaat te vinden via de website en dat bewijst het slagingspercentage van 38% wel.

Bezoek Parship

EliteDatingBezoek EliteDating

De kracht van EliteDating zit 'm in de uitgebreide vragenlijst die je moet invullen bij je aanmelding op de website. Op basis van een wetenschappelijk onderzoek heeft EliteDating.nl een vragenlijst samengesteld waarbij duidelijk naar voren komt wie je bent en waar je naar op zoek bent. Omdat alle leden de vragenlijst hebben ingevuld is het systeem in staat om je te matchen aan de leden die het beste bij je passen. Je krijgt dus automatisch de meest geschikte kandidaten voor een relatie voorgeschoteld en als één van de grootste datingsites van Nederland is de kans behoorlijk groot dat je vindt waar je naar op zoek bent op EliteDating.nl.

Bezoek EliteDating

LexaBezoek Lexa

Lexa is de uitzondering in dit rijtje. Niet alle leden zijn namelijk serieus op zoek naar een relatie. Er zitten ook leden tussen die op zoek zijn naar one night stands of nieuwe vriendschappen. Lexa.nl is echter al jarenlang één van Nederland's grootste datingsites en met meer dan 2 miljoen leden moet er echt wel iemand tussen zitten die net als jij serieus op zoek is naar een relatie. Net als bij de overige twee datingsites is aanmelden op Lexa helemaal gratis en zodoende kun je zonder zorgen rondkijken of de website bij je past of niet.

Bezoek Lexa

Van date naar relatie

Tot nu gingen we er steeds van uit dat je nog op zoek moest naar een geschikte kandidaat voor een relatie. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al even aan het daten bent met iemand en dat je nu graag de stap naar een relatie zou willen zetten. In welke situatie je je ook mag bevinden; er is altijd het moment dat het vrijblijvende daten over gaat in een serieuze relatie. Hoe je dat het beste aan kunt pakken is voor veel mensen nog wel eens een vraagteken. Want wat als hij of zij (nog) helemaal niet zit te wachten op de volgende stap? Afwijzing is nooit leuk, maar al helemaal niet als jij graag de volgende stap wilt zetten en je partner duidelijk aangeeft hier nog geen behoefte aan te hebben. Veel mensen stellen ‘hét gesprek’ dan ook vaak uit om de ander maar niet ‘kwijt’ te raken. Hoe je het ook wendt of keert; vroeg of laat komt het er toch echt een keer van. We helpen je een handje bij de aanpak van dit ‘heftige gespreksonderwerp’.

Let op de signalen

Al tijdens het daten zijn er vaak voldoende aanwijzingen of je date je serieus ziet zitten of alleen als leuk tussendoortje ziet. Hebben jullie tussen het daten door ook (dagelijks) contact? Bijvoorbeeld via Whatsapp of door te bellen met elkaar? Dan weet je vaak al dat het goed zit tussen jullie.

Ook gebeurt het vaak dat tijdens het daten het gespreksonderwerp ‘relatie’ ter sprake komt. Dat zijn de momenten om goed op te letten wat je partner zegt en welke lichaamstaal hij of zij daarbij uitstraalt. Wordt hij of zij helemaal nerveus zodra het woord ‘relatie’ valt of probeert hij of zij snel op een ander onderwerp over te gaan? Geen goede tekenen natuurlijk! Is je date juist uitermate ontspannen over het onderwerp? Dan kun je voorzichtig balletjes opgooien. Een open vraag als: “Welke richting gaan we op met onze dates?” is niet zo direct als dé vraag plompverloren stellen, maar laat wel duidelijk blijken dat je graag wilt weten welke kant jullie op gaan met jullie dates. In het allerbeste geval zal deze open vraag de opening zijn naar hét gesprek, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je partner aangeeft nog eventjes rustig aan te willen doen. Ook dan weet je natuurlijk precies waar je staat, al wilt dat natuurlijk niet zeggen dat het nooit tot een relatie kan komen tussen jullie.

Het belangrijkste is uiteindelijk dat je altijd je gevoel moet volgen. Zijn jullie al wat langer aan het daten en blijft het iedere keer reuze gezellig? Geeft je gevoel aan dat het goed zit en dat het voor jou wel tijd mag worden voor de volgende stap? Zet de volgende stap dan ook gewoon. Stel simpelweg de vraag of je partner een relatie met je wilt. Nee heb je. Ja kun je krijgen. En als je gevoel zegt dat de JA meer kans heeft dan de NEE, dan zal dat vaak ook gewoon het geval zijn en heb je eindelijk de relatie waar je naar op zoek was!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies