Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Ik zoek een vriend: 6 tips voor het vinden van een relatie!

Ik zoek een vriend: 6 tips voor het vinden van een relatie!

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Soms lijkt het wel alsof iedereen om je heen op een roze wolk zit. Je vriendinnen hebben allemaal een vriendje, terwijl jij alleen thuis op de bank onder een kleedje naar de tv ligt te staren. Daarnaast overkomt jou nooit het geluk om een leuke jongen te ontmoeten of wordt die knappe jongen voor je neus alweer weggekaapt door iemand anders. Het is wel duidelijk dat je graag een vriendje wil, maar hoe kun je dan een leuke jongen aan de haak slaan? Hieronder vertellen we zes tips die je helpen bij het zoeken naar een vriendje.


1. Een vriend vinden via een datingsite

Wil je graag nieuwe mensen leren kennen en ben je op zoek naar een vriend? Dan is online daten natuurlijk de ideale manier om jouw nieuwe liefde te ontmoeten. Online daten is tegenwoordig hartstikke normaal en een perfecte manier om snel in contact te komen met leuke jongens. Er zijn online veel verschillende datingsites te vinden.

Er is voor ieder wat wils; of je nou jong bent, oud bent, gelovig bent of speciale wensen hebt. Je kunt op elke datingsite precies invullen naar wie je op zoek bent en wat je verwachtingen zijn. Zo weet je zeker dat je jongens ontmoet die dezelfde intenties hebben en ook op zoek zijn naar een leuke vriendin. Twee bekende en populaire datingsites zijn Lexa en Relatieplanet.


LexaBezoek Lexa

Lexa is een datingsite waar voornamelijk een wat jongere doelgroep op te vinden is. Aan de hand van een moodboard kun je aangeven wat je interesses en hobby’s zijn en waar je in het dagelijks leven mee bezig bent. Je kunt zo op een leuke manier in een oogopslag al een heel goed beeld van iemand vormen. Vervolgens kun je iemand een berichtje sturen om te kijken of die eerste klik er is en wie weet al snel een date te scoren.

Bezoek Lexa

Relatieplanet

Relatieplanet is een populaire en bekende datingsite met meer dan 80.000 singles. Je kunt je in een paar stappen inschrijven en aangeven naar wie je op zoek bent. Met het handige zoekfilter kom je zo al snel in contact met al jouw potentiële matches. Blader langs alle interessante profielen, ga flirten en ontdek wat Relatieplanet nog meer voor jou in petto heeft.


2. Zet je eisenlijstje uit je hoofd

Vaak hebben we een bepaald beeld in ons hoofd van waar ons vriendje aan moet voldoen. Hij moet lang zijn, sportief zijn, het liefste bruin haar hebben, van dezelfde muziek houden en ga zo maar door. Herken je jezelf hierin? Gooi dan zo snel mogelijk dit eisenlijstje in de prullenbak, want hier kom je niet echt verder mee.

In de praktijk komt het namelijk bijna nooit voor dat we verliefd worden op ons ideaalbeeld. Door teveel bezig te zijn met het focussen op deze jongens hebben we soms geen aandacht voor andere jongens en lopen we misschien wel de juiste jongen mis. Daarnaast blijkt het dat we gevoelsmatig meestal op hele andere jongens vallen dan je misschien in eerste instantie in gedachten had. Laat dat eisenlijstje dus lekker voor wat het is, oordeel niet te snel en geef iedereen een kans.


3. Je eigen vrienden- en kennissenkring

Een van de beste manieren om leuke jongens te ontmoeten is toch echt via je eigen vrienden en kennissenkring. Veel relaties komen namelijk tot stand doordat je iemand leert kennen waar je gemeenschappelijke connecties mee hebt. Dit betekent dat je allereerst niet zo snel ‘nee’ moet zeggen tegen feestjes of andere activiteiten van je vrienden. Pak elke gelegenheid aan en ga juist naar feestjes toe waar je misschien niet zoveel mensen kent. Gaan je vriendinnen erop uit met hun vriendinnen? Vraag dan een keer of je met ze mee mag gaan. Zo zul je zien dat je ook weer gemakkelijker aan de praat raakt met anderen. Je kunt ook je eigen vriendinnen eens vragen of zij misschien nog een leuke jongen voor jou weten.

Je denkt misschien dat jij en vriendin allemaal dezelfde jongens kennen, maar je zult net zien dat er op haar werk of studie nog een potentieeltje rondloopt die jij nog niet kent. Vertel dus aan je vriendinnen dat je graag nieuwe jongens wil leren kennen, dan kunnen ze namelijk een oogje in het zeil houden. Een andere manier is om op je werk of studie in contact te komen met andere jongens. Lunch je altijd op een bepaalde plek? Ga dan eens ergens anders lunchen, zodat je nieuwe mensen ontmoet. Ook moet je zeker weten blijven hangen voor vrijdagmiddagborrels en meegaan met personeelsuitjes. Een super gezellige en informele manier om nieuwe jongens te leren kennen.


4. Probeer een dating app

Een andere tip voor het vinden van een vriendje is via een dating app. Een dating app is een makkelijke, snelle en leuke manier om nieuwe jongens te leren kennen. Als je eventjes zoekt dan zul je zien dat er heel wat apps voor het vinden van een relatie op de markt zijn. Het hangt er maar net vanaf met wat voor insteek je op zoek bent en welke functies jij waardevol vind. Allereerst is er natuurlijk de welbekende Tinder app. Hier komen allerlei profielen voorbij en kun je vervolgens iemand liken of iemand wegswipen. Tinder heeft over het algemeen wel een minder serieuze publiek dan andere dating apps en sites. Veel gebruikers gebruiken de app omdat ze op zoek zijn naar ‘friends with benefits’ of om te daten zonder de insteek er een serieuze relatie er aan over te houden. Er zijn echter ook veel succesverhalen bekend en de app kent onwijs veel gebruikers in Nederland. Het is dus altijd het proberen waard.

Een andere app die misschien wat serieuzer is dan Tinder, is Happn. Happn heeft hetzelfde uitgangspunt als Tinder maar op deze app zie je enkel profielen voorbij komen van jongens die in de buurt van jou zijn geweest. Zo heb je altijd een perfecte openingszin en zie je vaak jongens voorbij komen die bijvoorbeeld in dezelfde stad wonen. Uiteraard zijn er nog veel meer datingapps op te noemen dan Tinder of Happn. Soms is het juist verstandig om een datingapp van een datingsite te downloaden, omdat je daar misschien wat serieuzere jongens op tegenkomt. Je kunt bijna altijd gratis een account aanmaken en uittesten of de datingapp iets voor jou is.

Bekijk hier de leukste 10 dating apps »


5. Stel jezelf open en stap uit je comfort zone

Een andere tip voor het vinden van een potentiële match is, dat je jezelf openstelt. Leuke jongens kun je namelijk overal en op elk moment van de dag tegenkomen. Of je nou in de supermarkt bent, op straat rondloopt, in de kroeg bent of de hond uitlaat. Houd je ogen daarom altijd open en maak juist gebruik van de situatie. Je komt geen stap verder als je die leuke jongen voorbij laat schieten of verlegen naar beneden kijkt. Daag jezelf in plaats daarvan uit, maar oogcontact met hem, glimlach en spreek hem aan.

Jongens kunnen het namelijk zeker waarderen als jij laat zien dat je het eerste contact durft te leggen. Het voelt misschien een beetje buiten je comfort zone om een onbekende aan te spreken, maar wat heb je te verliezen? Je hebt namelijk zeker weten een plusje voor als je laat zien aan hem dat je hem interessant vindt. Uiteraard hoef je niet meteen als doel te hebben om zijn nummer te vragen, maar het gaat er vooral om dat je leert om af te stappen op jongens en makkelijker een praatje maakt.

Wil je jezelf openstellen om nieuwe jongens te ontmoeten, dan is het handig om jezelf een keer in nieuwe sociale situaties te begeven. Ga bijvoorbeeld eens op stap in een andere kroeg en niet altijd naar je vaste stamkroeg. Bestaan jouw avondjes uit voornamelijk uit borrelen of uitgaan met vriendinnen?

Waarom gaan jullie dan niet een keer naar het theater, een concert of een tentoonstelling. Een andere tip is om een totaal nieuwe hobby te gaan doen of een keer een cursus te volgen voor een andere taal of sport. Andere settings zorgen ervoor dat je zeker weten nieuwe mensen leert kennen en dat je eens wat verder kijkt dan je normaal doet.


6. Wees er niet teveel mee bezig

De laatste tip is, dat je er niet teveel mee bezig moet zijn in je hoofd. Je fokt jezelf namelijk alleen maar op als je constant op zoek bent naar een leuke jongen. Uiteraard is het goed om ervoor open te staan, maar dit betekent niet dat je bij elke jongen moet denken dat het meteen relatiemateriaal is.

Ontspan gewoon en heb als doel om een leuk gesprek aan te knopen met een jongen. Als je meteen al bezig bent met plusjes en minnetjes afwegen, dan kun je niet meer focussen op het gesprek. Daarnaast zul je zien dat je juist de leukste jongens tegenkomt en de leukste praatjes maakt op de momenten dat je het niet verwacht. Doe leuke dingen, ga de deur uit en geniet lekker van je single leven, dan komt het met jou zeker weten goed.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies