Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Een relatie zoeken: hoe vind je een partner?

Een relatie zoeken: hoe vind je een partner?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De een vindt zijn of haar partner al op de middelbare school en blijft een leven lang bij deze jeugdliefde. Bij de ander duurt deze zoektocht wat langer. Maar uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar die ene liefde waar we de rest van ons leven mee door willen brengen. Ben je op zoek en wil je weten waar je een partner vindt om een relatie mee te beginnen? Dan is dit artikel helemaal voor jou bedoeld!

Voor het tijdperk van het online daten waren we in het vinden van onze partner beperkt tot plaatsen als school, werk, je eigen dorp of stad of het verenigingsleven om die ene grote liefde te ontmoeten. Met de komst van het online daten is er een wereld aan opties bijgekomen. Je kunt contact leggen met mensen door het hele land, Europa of zelfs de wereld. Zeker in een tijdperk waar steeds meer gecommuniceerd wordt via de technologische middelen die we tot onze beschikking hebben is de zoektocht naar liefde via het web een uitkomst.

Een partner zoeken via internet

Ben je van mening dat je de “ware” liefde echt niet vindt via een datingsite? Think again! Er zijn geweldige romantische verhalen bekend van mensen die hun liefde gevonden hebben via een datingsite of een dating app. Dus het kan echt..
Om de zoektocht naar een relatie iets makkelijker te maken hebben wij vast 3 datingsites gevonden die jou wellicht kunnen leiden tot de ware.


ParshipBezoek Parship

The name says it all: leden van Parship.nl zijn vooral op zoek naar serieuze singles. Mensen om een relatie mee te starten. Als één van Nederlands grootste datingsites is de keuze reuze en daarmee de kans dat je 'de ware' tegenkomt op Parship aanzienlijk. Parship organiseert regelmatig single events zodat je niet helemaal vast zit aan het online ontmoeten van mensen.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa

Lexa staat al jaren boven aan de ranglijst als het gaat om online daten. Met de meeste bezoekers van alle datingsites is de kans groot dat ook jij hier een leuke single ontmoet. Ze bieden tevens een dating app aan en ze organiseren events en borrels. Hierdoor kun je op zoek naar die ene op de manier die het meest bij jou past.

Bezoek Lexa

MetJouBezoek MetJou

MetJou is anders dan andere datingsites. Door in je profiel een collage aan te maken van foto’s van jouw interesses kun je letterlijk laten zien wie je bent, in plaats van te gaan zitten peinzen hoe je je zelf samenvat in een ellenlange beschrijving. Tevens biedt MetJou.nl een dating app en is de website bekroond tot favoriete datingsite onder singles. Zeker dat je hier relatiemateriaal gaat tegen komen!

Bezoek MetJou

We willen allemaal het sprookje
We kennen allemaal wel het volgende beeld. Iemand komt een restaurant (of welke gelegenheid dan ook) binnen kijkt op en zijn of haar ogen ontmoeten de ogen van de persoon aan het tafeltje bij het raam. Ze staren elkaar aan en…… aan het einde van de film zijn ze getrouwd en leven ze nog lang en gelukkig. Wat zou het toch mooi zijn als het in het echte leven ook zo ging. Dat je in de supermarkt toevallig allebei tegelijk naar het laatste stokbrood grijpt, jullie handen elkaar raken en poef je hebt je partner gevonden.

Hoewel deze verhalen natuurlijk wel bestaan zijn ze maar zeer zeldzaam. Meestal heeft de zoektocht naar de ware partner wat meer voeten in aarde dan een bezoekje aan de supermarkt. En gaan er een flink aantal mislukte dates vooraf aan die ene persoon die je niet meer wilt laten gaan.

De ware?
Vaak denken mensen dat er maar 1 ware voor hen rond loopt. De kans dat je deze persoon tegen het lijf loopt is met alle mensen die er op deze aarde rondlopen niet heel erg groot te noemen. Een vooruitzicht waar je tijdens je zoektocht naar die ene, niet heel erg blij van wordt. Echter blijkt in de praktijk dat je met meerdere personen een fijne klik kunt hebben en een lange gelukkige relatie mee op kunt bouwen. Eigenlijk kun je dus wel stellen dat er meerdere “ware” liefdes zijn.

Wanneer je je openstelt voor nieuwe ontmoetingen en de tijd neemt om iemand echt te leren kennen, te waarderen en te respecteren sta je ook open voor liefde. Liefde op het eerste gezicht bestaat. Er zijn mensen die elkaar aankijken en denken, ja dit is de persoon waar ik de rest van mijn leven mee wil delen. Maar vaak duurt het een tijdje voordat je ware liefde herkent, dus heb geduld.

Of je nu online op zoek gaat of toch je liefde vindt in de kroeg of in de supermarkt: liefde is iets wat je overkomt als jij er klaar voor bent. Er komt een moment dat je beseft dat je vlinders hebt in je buik en dat je verliefd bent en eindelijk de persoon hebt gevonden waar je de rest van je leven mee wilt delen.

Tot die tijd kan het dus echt geen kwaad om je ogen en oren goed open te houden en om je heen te (blijven) kijken. Online én offline, want je weet immers nooit waar en wanneer je hem of haar ‘tegen het lijf loopt’.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies