Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Ben jij de eeuwige vrijgezel? Doe er iets aan!

Ben jij de eeuwige vrijgezel? Doe er iets aan!

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het lijkt misschien alsof iedereen om je heen op een roze wolk zit. Een gelukkig koppeltje die hand in hand door de winkelstraat loopt of twee zoenende tortelduifjes recht voor je neus in de bioscoop. Dan vraag je je af waar het is misgegaan. Je hebt misschien wel wat scharrels gehad, maar dat is ook op niets uitgelopen. Voor je gevoel heb je alles geprobeerd, maar helpt tot nu toe niks bij het vinden van je nieuwe liefde. Je bent wezen speeddaten, bent aanwezig geweest op singlefeestjes en hebt zelfs een poging op Tinder gedaan. En hoe langer je vrijgezel bent hoe moeilijker het wordt om iemand te vinden, toch?

Nou, grote kans dat je gewoon even uit je vicieuze cirkeltje moet komen en die sleur moet doorbreken. Tijd om in actie te komen en iets te doen aan je vrijgezellen leven, maar waar begin je?

Probeer eens een datingsite

Een datingsite is voor wanhopige mensen? Zeker niet, juist steeds meer mensen vinden hun liefde via het internet. Datingsites zijn er tegenwoordig te kust en te keur. Het is belangrijk dat je een datingsite kiest die bij je past en waar je een goed gevoel bij hebt. Ben je wat jonger en wil je op een leuke manier op zoek naar een nieuwe liefde?


PepperBezoek Pepper

Dan is misschien de datingsite Pepper wat voor jou. Bij Pepper maak je op een creatieve manier een moodboard van jezelf. Zo ziet een andere single in één oogopslag wie je bent en waar je van houdt.

Bezoek Pepper

ParshipBezoek Parship

Een andere populaire datingsite die vaak getipt wordt, is Parship. Hier vind je singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Parship probeert de juiste match voor je te vinden door je te koppelen op basis van een uitgebreide test.

Bezoek Parship

SeniorenGelukBezoek SeniorenGeluk

Ben je al wat ouder en vrijgezel? Niet getreurd, er zijn genoeg datingsites die zich richten op het wat oudere publiek. Zo kun je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op 50liefde of SeniorenGeluk.

Bezoek SeniorenGeluk

Wat ideaal is aan een datingsite is dat je zeker weet dat iemand ook op zoek is net zoals jij. Je kunt je op elk moment van de dag bezighouden met internetdaten en je legt makkelijk contact. Weet je niet zo goed of een datingsite iets voor jou is, maak dan een proefaccount aan. Op veel sites kun je gratis een profiel aanmaken, zo kun je ontdekken of het iets voor jou is.


Een goede mindset

Het begint allemaal met de juiste mindset. Grote kans dat je een beeld in je hoofd hebt van hoe je toekomstige partner eruit moet zien. Je partner moet minimaal zo groot zijn als jij, een sportief lichaam hebben en dezelfde interesses hebben en ga zo maar door. Maar door die lange eisenlijst kan het juist lang duren voordat je je nieuwe liefde hebt gevonden. Je sluit je eigenlijk onbewust af voor mensen die niet voldoen aan je eisenlijst.

Daarnaast vind je het misschien eng om jezelf bloot te geven als je wel degene tegenkomt die in jouw hoofd voldoet aan het plaatje. Het is tijd om deze eisenlijst eens even bij te stellen. Belangrijk is om na te gaan wat je echt zoekt in een nieuwe partner en waarvan jij gelukkig wordt. Stel je dus open voor andere mensen en streef niet naar dat perfecte lichaam of de blonde lokken.


Werk aan je zelfvertrouwen

Een gezonde dosis zelfvertrouwen is belangrijk als je op zoek bent naar een nieuwe partner. Als eeuwige vrijgezel voel je je misschien steeds minder aantrekkelijk worden. Je hebt letterlijk en figuurlijk alles uit de kast getrokken om er goed uit te zien, maar toch helpt het niet. Het probleem is dat je je gebrek aan zelfvertrouwen ook uitstraalt. Daardoor vinden andere vrijgezellen je misschien minder aantrekkelijk dan dat je bent.

Kijk eens naar jezelf, weet wat je wil uitstralen en werk hieraan. Vraag bijvoorbeeld vrienden en familie naar hoe ze tegen je aankijken. Zo zal je erachter komen dat er heel wat meer schuil gaat achter het uiterlijke plaatje. Leer jezelf dus beter kennen en ga weer in je eigen kracht geloven, dan straal je dit vanzelf uit.


Get out of the comfort zone

Een ander probleem is dat de eeuwige vrijgezel vaak vast zit in zijn eigen veilige bubbel. Grote kans dat hoe je het tot nu hebt aangepakt, het niet heeft gewerkt. Het is dus tijd om uit deze veilige comfort zone te stappen. Dit begint met het nemen van initiatief. Zie je een aantrekkelijk iemand staan en is je interesse gewekt, dan moet je natuurlijk niet afwachten. Denk ik je hoofd niet wat er allemaal mis kan gaan en wees niet teveel met jezelf bezig. Stap er gewoon op af en kijk wat er gebeurt. Geloof me, iedereen heeft in zijn leven wel een keer een blauwtje gelopen.

En wat is daar eigenlijk zo erg aan, je leert er alleen maar van voor de volgende keer. Heb je een gesprekje aangeknoopt probeer dan te kijken naar hoe de ander reageert. Wordt er naar je geglimlacht, glimlach terug. Leg oogcontact en wees vooral niet teveel bezig met hoe je overkomt. Het gaat erom dat je een gezellig en leuk gesprekje kan voeren, dan heb je al een stap in de goede richting gezet.

Misschien ben je nog steeds vrijgezel, omdat je nog in hetzelfde cirkeltje bent waar je 5 jaar geleden ook was. Ga je steeds naar dezelfde kroeg in de hoop daar je nieuwe liefde te vinden of durf je je niet kwetsbaar op te stellen? Doe eens totaal het tegenovergestelde dan wat je tot nu toe hebt geprobeerd. Uiteraard is het een beetje eng, omdat je iets doet waar je weinig ervaring mee hebt en omdat het buiten je comfort zone ligt. Je doet iets niet omdat het niet veilig voelt, maar als je geen nieuwe dingen probeert dan kom je ook niet verder. Uit je comfort zone stappen betekent niet meteen dat je elk singlefeestje af moet gaan.

Begin in kleine stappen. Kijk wat er gebeurt als je lichamelijk contact maakt en even de schouder aanraakt van iemand waarmee je een praatje maakt. Ontwikkel jezelf op sociaal gebied en maak eens een praatje met onbekende mensen op straat of bij de bakker. Blijf niet te oppervlakkig maar durf te praten over je emotie of gevoel. Allemaal kleine dingen die eraan bijdragen om jezelf te ontwikkelen.


Je wordt gefriendzoned

Als eeuwige vrijgezel wil je uiteraard een relatie en ben je er klaar mee dat je altijd gefriendzoned wordt. Hoe voorkom je dat jullie na de date weer eens eindigen als ‘vrienden’? Het probleem is, dat de ander je niet ziet als potentiële partner. Al heb je nog zo’n leuk en gezellig gesprek gehad, de bedoeling is wel dat je laat zien dat je geïnteresseerd bent in meer. Laat dus signalen zien aan de ander, zodat diegene weet dat je hem of haar leuk vindt. Dit betekent dat je fysiek wat dichterbij komt, iemand durft aan te raken. Maar het is ook belangrijk om bijvoorbeeld een wat intiemer of spannender onderwerp aan te snijden. Hier geldt ook weer wie het risico niet neemt, komt niet verder.


Ben je de eeuwige vrijgezel en wil je er iets aan doen? Zeg dan vaarwel tegen die single smoesjes en kom in actie. Er gaat niets veranderen als je niets nieuws durft te proberen. Tijd dus om die knop om te zetten en het eens even anders aan te pakken.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies