Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe ontmoet je vrijgezellen op Facebook?

Hoe ontmoet je vrijgezellen op Facebook?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tegenwoordig spendeert de gemiddelde mens meer tijd op social media dan in de kroeg. Zelfs in openbare plekken waar je vrijgezellen kunt ontmoeten, check je waarschijnlijk zo nu en dan je Facebook. Facebook is zelf bezig met het uitrollen van Facebook Dating. Dit is helaas nog niet beschikbaar in Nederland, maar in andere landen blijkt het erg succesvol. Logisch dat veel vrijgezellen via Facebook op zoek gaan naar andere vrijgezellen. Of dat succesvol is? Dat hangt volledig af van je aanpak. In dit artikel bespreken we aan de hand van 3 basisstappen hoe je vrijgezellen ontmoet via Facebook.


3 populaire dating apps die beter zijn dan Facebook

lexa

1. Lexa

Bezoek
metjou

2. MetJou

Bezoek
parship

3. Parship

Bezoek


1. Zorg voor een aantrekkelijk profiel

Online daten via Facebook betekent dat jouw Facebookprofiel de eerste indruk is die de ander van jou krijgt. Beschouw het een beetje als jouw digitale visitekaartje. In het echt wil je er leuk en verzorgd uitzien. Wellicht heb je nog andere eisen voor je uitstraling, zoals ‘spontaan’ of ‘gezellig’. Zulke eigenschappen wil je via je Facebookprofiel ook terug laten komen! Degene die een vriendschapsverzoek van jou ontvangt, of die jou voorbij ziet komen bij ‘voorgestelde vrienden’, moet geneigd zijn op jouw profiel te klikken of om je vriendschapsverzoek te accepteren. Dan sta je al 1-0 voor. Je profiel kun je op basis van 3 pijlers vormgeven:

Foto’s

Dat begint natuurlijk met je profielfoto. Dit is de eerste foto die mensen kunnen zien. Zorg ervoor dat het een foto is waar je in ieder geval met je gezicht op staat, dat wekt vertrouwen. Liever geen selfies in de spiegel of ordinaire foto’s, daar knapt de gemiddelde Facebooker op af. Veel beter kun je een foto plaatsen waarop je lacht en blij bent. Je kunt kiezen voor een mooie omgeving, maar dat is niet nodig. Meer tips over dit onderwerp vind je in het artikel ‘foto’s voor datingsite’ en ‘foto’s voor tinder’.

De tweede foto die belangrijk is, is je omslagfoto. Gebruik deze foto om een sfeerbeeld uit te drukken. Kies bijvoorbeeld een mooie foto uit van een landschap, je huisdier of van een sport die je uitoefent. Zo krijgt iemand – zonder jouw informatie te lezen – alvast een beeld.

Tot slot kun je nog een aantal andere foto’s op je profiel zetten. Zet ongeveer 10 foto’s online. Veel meer dan dat kan afschrikken, al helemaal als het selfies zijn. Het is belangrijk dat je een paar uitgelichte foto’s uitkiest maar dat je ook een aantal op prive instelt, in verband met je eigen online privacy.

Interesses en vind-ik-leuks

De pagina’s die jij leuk vindt, de posts die je deelt en de groepen waarbij je je aansluit, verraden een hoop over jouw persoonlijkheid. Wil je graag uitstralen dat je sportief bent? Like dan een paar pagina’s die daarmee te maken hebben. Zo kun je eindeloos veel dingen toevoegen. Zorg ervoor dat je een selectie maakt van pagina’s en groepen, zodat het overzichtelijk blijft en er een eenduidig beeld van je ontstaat.

Over jezelf

Ten slotte kun je een quote over jezelf neerzetten in het verhaaltje ‘over mij’. Je kunt het kracht bij zetten door emoticons te gebruiken. Ook kun je aanpassen waar je woont, werkt en naar school gaat/ging. Dit soort informatie kan nuttig zijn voor een potentiële match, maar pas wel op dat je niet alles openbaar instelt. Je moet je eigen privacy beschermen. Nadat je vrienden bent krijgt iemand alsnog de informatie over je te zien!


2. Zoek naar potentiële matches

Het zoeken naar leuke vrijgezellen op Facebook begint bij je eigen vrienden. Heb je iemand in je vriendenlijst met wie je een romantische klik zou kunnen hebben? Dat is het makkelijkste om mee te beginnen! Het kan een oude klasgenoot zijn, iemand die je een keer in de kroeg hebt ontmoet, voormalige collega… Liefde komt soms uit onverwachte hoeken.

Vriendensuggesties

Mocht jouw eigen vriendenlijst je niets te bieden hebben, dan wordt het tijd om te kijken naar ‘vriendensuggesties’ die Facebook geeft en de vrienden van vrienden. Het is makkelijker om contact met iemand te maken als je al een of meerdere gemeenschappelijke vrienden met diegene hebt.

Groepen

Verder kun je ook gaan zoeken naar Facebookvrienden bij jou in de buurt, in een groep waar je lid van bent, of via Facebook’s ‘Discover people’ functionaliteit. Ook kun je in de zoekbalk van Facebook woorden invoeren die jou brengen bij een aantal nieuwe profielen. Maar ja… de vraag is hoeveel je gemeen hebt met de mensen uit de zoekresultaten. Je weet helemaal niet of ze vrijgezel zijn en of ze zitten te wachten op een nieuwe (Facebook) vriend(in)!


3. Leg contact

Nu je een aantal leuke profielen op het oog hebt, wordt het tijd om contact te zoeken. Dat kun je in eerste instantie doen door een paar dingen te liken en op dingen te reageren. Wellicht komt er een soort kat-en-muisspel op gang van liken! Dan is het tijd om iemand als vriend toe te voegen. Als je verzoek wordt geaccepteerd, moet je nog heel even wachten totdat je een ‘direct message’ verstuurt. Je wilt niet wanhopig overkomen! Na een paar dagen kun je een casual bericht sturen, zoals ‘leuk dat we nu vrienden zijn op Facebook!’ of ‘Ik zag dat je … hebt gedaan, hoe was dat?’ (hierbij staat … voor een recente post van iemand). Als het contact een beetje soepel verloopt wordt het tijd om een beetje te gaan flirten met elkaar. Over dat onderwerp hebben we op deze site al tientallen artikelen geschreven! Dus duik onze database in om te achterhalen hoe je het beste online kunt flirten. Heb je alles lekker onder controle? Wellicht is het tijd voor een eerste date…

Tip: kom niet over als ‘een of andere creep van Facebook!’

Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je de zoektocht naar liefde via Facebook nóg beter verloopt!

  • Verstuur geen ongepaste reacties, ook niet als je denkt dat de ander het kan waarderen
  • Like geen foto’s of video’s van meer dan 2 weken geleden, dat suggereert dat je zijn/haar hele tijdlijn bij langs gaat
  • Als iemand signalen afgeeft dat hij/zij het contact niet echt op prijs stelt, neem deze signalen serieus en richt je pijlen op een ander
  • Blijf ver uit de buurt van mensen die (vermoedelijk) in een relatie zitten
  • Doe het rustig aan. Houd het gesprek luchtig en oppervlakkig en gedraag je niet alsof je een relatie hebt/ aan het daten bent, zolang je elkaar nog niet in het echt hebt ontmoet.
  • Blokkeer mensen als het niet goed voelt.

Waarom is het moeilijk om vrijgezellen te ontmoeten via Facebook?

Facebook is een heel breed ingestoken sociaal platform. De meeste mensen gebruiken het om op de hoogte te blijven van levensgebeurtenissen van hun (virtuele) vrienden en om zich aan te melden voor leuke events in de buurt. Een enkele keer ontmoet je iemand online via Facebook, maar meestal gebruik je Facebook om iemand toe te voegen die je al een keer hebt ontmoet. Je moet dus goed oppassen met wie je toevoegt (houd rekening met de eerder besproken ‘creep factor’!).

Heeft iemand al een relatie?

Als je eenmaal iemand als vriend hebt op Facebook, is het lastig om te achterhalen of hij of zij al een relatie heeft. Soms wordt dit weergegeven op het profiel of kun je het afleiden uit de foto’s, maar soms ook niet. Lastig, want zo weet je niet echt of je iemand kunt benaderen voor een leuke date!

Hoe leg je contact?

Een derde struikelblok in het ontmoeten van vrijgezellen via Facebook is het feit dat het lastig is om het eerste contact te leggen. De meeste singles geven eerst een of twee likes alvorens een gesprek aan te gaan. Mocht je wel voor het eerst een gesprek aangaan, kies dan voor een leuke, persoonlijke en luchtige openingszin.


Alternatief: ontmoet vrijgezellen via een datingsite

Wil het allemaal niet zo vlotten met het online daten via Facebook? Geen reden tot paniek! Er zijn een hoop andere manieren om vrijgezellen te ontmoeten. Je mist op een online datingplatform wellicht een beetje de kennissenkring / gemeenschappelijke waar je aan kan linken, maar dat is niet zo erg. Mensen op datingsites zijn juist op zoek naar ‘nieuw, vers bloed’. Je weet in ieder geval zeker dat de mensen op een datingsite net als jij op zoek zijn naar een leuke date, gesprek of misschien wel een relatie. Zit je juist op Facebook omdat je geen geld wil betalen voor een datingsite? Meld je dan aan voor Happy Pancake! Dit is een hele goede, volledig gratis datingsite.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement