Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat kun je verwachten van een vrijgezellenvakantie?

Wat kun je verwachten van een vrijgezellenvakantie?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Waar je voorheen met een vaste groep vrienden de Spaanse kust onveilig maakte, hebben veel van hen nu een gezin waarmee ze op vakantie gaan. Misschien is jouw relatie net verbroken, of ben je al heel lang single. In ieder geval lijkt het je leuk om via een vrijgezellenvakantie nieuwe mensen te ontmoeten, die net als jou het geluk in de liefde nog niet hebben gevonden. Niet omdat je wanhopig bent, maar gewoon omdat je het veel gezelliger vindt om samen met anderen dingen te ondernemen. Maar waar ga je eigenlijk naartoe met zo’n vrijgezellenreis? Wat voor soort mensen gaan er mee, hoelang ben je weg, moet je ook een kamer delen… In dit artikel lees je wat je allemaal kunt verwachten van een vrijgezellenvakantie.

De vrijgezellenvakantie: alleen maar toch samen

Vrijgezellenvakanties zijn gezellige groepsvakanties naar allerlei bestemmingen wereldwijd. Met een belangrijk detail: er gaan uitsluitend alleenstaanden mee op reis. Een vrijgezellenvakantie is echter geen aaneenschakeling van blind dates, maar een gezellige vakantie waar je andere mensen ontmoet om leuke dingen mee te doen. Deze gedeelde ervaring zorgt voor een hechte groep waar vaak meerdere vriendschappen ontstaan. Hoewel een vrijgezellenvakantie zich vooral richt op genieten in een ongedwongen sfeer, hangt er natuurlijk regelmatig romantiek in de lucht.


Verwachtingen

Net zoals bij reguliere vakanties, kun je verwachten dat je veel mooie dingen ziet en lekker tot rust komt. Daarnaast ontmoet je natuurlijk nieuwe mensen waar je veel lol mee kunt beleven. Maar wat maakt een vrijgezellenreis nou zo speciaal?

De gedeelde ervaring
Groepsreizen kunnen soms alsnog als eenzaam worden ervaren, omdat je niet zo makkelijk aansluit bij een gezin of stel. Bij een vrijgezellenvakantie is dat heel anders: iedereen is alleen, dus je hebt al snel aansluiting. Samen dingen delen is erg leuk en er ontstaat al snel een band. Liever een dagje alleen op pad? Geen probleem, het is nog steeds jouw vakantie dus je bent niemand iets verplicht.

Een gevarieerd programma
De reisleiders doen elke dag hun best om een leuk, gevarieerd programma neer te zetten waar je optioneel aan kunt deelnemen. Daardoor kun je in korte tijd veel van de omgeving zien, zonder dat je zelf van alles moet regelen. Dit geeft jou de kans om optimaal te genieten en tijd te steken in het leren kennen van de andere vrijgezellen. Als er eventjes niets op het programma staat, kun je natuurlijk altijd met een kleiner deel van de groep op pad.

Goede gesprekken
Tijdens vrijgezellenvakanties wordt er vaak veel gelachen, maar zo nu en dan wordt er een traantje weggepinkt. Onder het genot van een wijntje worden soms hele levensverhalen uitgewisseld, wat leidt tot goede gesprekken. Daarnaast wisselen de vrijgezellen ook allerlei tips uit, over hoe je inrichting geeft aan je single leven of waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Uiteraard mag je zoveel delen als je zelf wil; het is zeker geen groepstherapie.

Breed aanbod
Een romantische bestemming zoals Parijs of Venetië is natuurlijk veel te afgezaagd voor een vrijgezellenvakantie, al is die optie er wel. Tegenwoordig kun je werkelijk overal heen: van een weekend dicht bij huis tot een rondreis door Zuid-Amerika. Ook zijn er allerlei soorten vakanties, variërend van actieve vakanties tot cruises en van zonvakanties tot stedentrips.

Voldoende privacy
Het is allerminst ontspannen als je direct met een willekeurige persoon van het andere geslacht op een kamer wordt gezet. Gelukkig krijg je bij de meeste vrijgezellenvakanties een tweepersoonskamer voor jezelf, waardoor je na een intensieve dag even tot jezelf kunt komen. Soms kun je na verloop van tijd een kamer delen, maar die keus is uiteraard aan jou.

Vooroordelen over de vrijgezellenvakantie

Vrijgezellenvakanties hebben al heel lang te kampen met allerlei vooroordelen, waardoor er een slecht imago aan kleeft. Je hoeft je echter niet te schamen als je meegaat met een vrijgezellenreis; tegenwoordig zijn het hele hippe en levendige reizen voor allerlei soorten mensen met allerlei soorten wensen. Hieronder zetten wij de meest voorkomende misvattingen recht:

Zielige types
Vandaag de dag ben je echt niet ‘zielig’, ‘wanhopig’ of ‘een buitenbeentje’ als je besluit om een vrijgezellenvakantie te boeken. Dit soort reizen zijn er tegenwoordig in allerlei vormen en er is -niet voor niets- ontzettend veel vraag naar.

Groepsvorming
Subgroepen ontstaan regelmatig in grotere groepen, dat proces is eigenlijk onvermijdelijk. Dat is ook logisch, want niet iedereen is je type en je trekt al gauw naar mensen toe met dezelfde interesses en levensstijl. Maak je hier niet teveel zorgen over: je hebt ongetwijfeld een klik met een aantal gelijkgestemde mensen uit de groep.

Concurrentiestrijd
Het is echt niet zo dat de vrouwen massaal hun charmes in de strijd gooien voor de knapste man. Of dat de mannen zichzelf verliezen in haantjesgedrag. Een vrijgezellenvakantie is over het algemeen laagdrempelig, met een ongedwongen, gezellige sfeer waarbij je iedereen uit de groep stukje bij beetje leert kennen.

Liefdesdoel
Deelnemers aan een single reis zullen het natuurlijk geweldig vinden om op reis verliefd te worden, maar zoiets dwing je niet af. De vakantie staat of valt niet met het vinden van een match, een nieuwe groep leuke vrienden is ook wat waard.

Oude taarten
Het is onzin dat de groepen alleen maar bestaan uitgerangeerde senioren, vrijgezellenvakanties zijn juist bedoeld voor allerlei leeftijden. Maar je hebt natuurlijk het meeste gemeen met iemand van je eigen leeftijd, kies daarom voor een reis die zich richt op jouw eigen leeftijdscategorie.

Hoe groot is de kans op een match?

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren en het is goed om er niet té veel van te verwachten, om teleurstellingen te voorkomen. Allereerst ligt het natuurlijk heel erg aan de groepssamenstelling, want hoe meer mensen er mee gaan, hoe groter de kans dat jouw type ertussen zit. Daarnaast hangt het ook heel erg af van jezelf; als je een open houding hebt, leer je mensen sneller kennen. Sommige deelnemers spelen een beetje vals: zij hebben al een partner thuis zitten die niet mee kan vanwege ziekte of werk. Let er dus bij het boeken op dat je een reis uitkiest die expliciet bedoeld is voor vrijgezellen, dus geen algemene groepsreis. Zodat je beter wat voor soort groepsgenoten je kunt verwachten.

Tips voor de ideale vrijgezellenvakantie
De voorpret begint natuurlijk al bij het boeken. Omdat er zoveel aanbieders zijn, kun je jezelf al gauw verliezen in het aanbod. Als het net uit is met je vorige partner, heb je misschien de neiging om ‘alles eens even helemaal anders te doen’. Kies echter iets dat bij jouw vakantiestijl en interesses past; het zou vervelend zijn als je je voortdurend moet aanpassen of niet op je gemak voelt.

Je medereizigers
Waarschijnlijk ben je razend benieuwd naar je medereizigers en dat snappen sommige reisaanbieders maar al te goed. Bij KRAS kun je bijvoorbeeld een bericht achterlaten bij de reis van jouw keuze, om te zien wie er nog meer mee gaan en om alvast kennis te maken. Als je iemands naam weet, kun je via Facebook contact leggen om elkaar alvast een beetje te leren kennen. Of je laat je lekker verrassen, wel zo spontaan…


 


KrasBezoek Kras

De reisorganisatie KRAS boekt al jarenlang succes met een scala aan vrijgezellenvakanties. Een ongedwongen, gezellige sfeer staan hierbij centraal. Een vrijgezellenvakantie van KRAS bomvol excursies en aanvullende mogelijkheden, waardoor je je geen minuut hoeft te vervelen. Daarnaast kun je een leeftijdscategorie selecteren, waardoor je zoveel mogelijk op een lijn zit met je groepsgenoten. Nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral een kijkje bij hun uitgebreide aanbod. Want zoals de slogan van KRAS luidt: “When you share the fun, it lasts forever!”

Bezoek Kras

Is een vrijgezellenvakantie wel iets voor mij?

Het klinkt erg leuk allemaal, maar je weet misschien nog niet zo goed of zo’n vrijgezellenreis wel iets voor jou is. Om daar wat beter achter te komen, hebben we dit artikel geschreven.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies