Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Welke datingsites organiseren single events?

Single Events
Welke datingsites organiseren single events?

Laatst bijgewerkt: 4 oktober 2022

Hierbij komen singles bij elkaar om te borrelen of om samen iets leuks te ondernemen. Ondertussen kunnen ze in contact komen met alle andere leuke singles die er zijn. Wil je meer weten over evenementen voor singles? Lees dan gauw verder!

Hoe leuk online daten ook is, soms wil je ook écht contact met mensen. Grote datingsites zoals Lexa.nl en Relatieplanet.nl spelen hier goed op in. Zij organiseren regelmatig single events. In dit artikel een volledig overzicht met alle datingsites welke single events organiseren.


Lexa EventsBezoek Lexa Events

Een bekende datingsite is natuurlijk Lexa.nl. Bijna alle soorten mensen zijn vertegenwoordigd op Lexa.nl en zij worden bij elkaar gebracht op wekelijkse offline evenementen door heel Nederland. Omdat er veel evenementen op verschillende plekken worden georganiseerd, is er altijd wel een die dicht bij jou in de buurt is. Maar wat kun je je nou voorstellen bij een evenement? Lexa maakt onderscheid in verschillende soorten evenementen, zoals een Lexa borrel of activiteit.

Voorbeelden van activiteiten die Lexa heeft georganiseerd zijn wijnproeven, surfen of een cocktailworkshop. Vind je het spannend om in je eentje naar zo’n evenement te gaan? Dan kun je gewoon een vriend of vriendin meenemen. Achteraf blijkt deze spanning echter helemaal niet nodig, want de single events zijn erg ongedwongen. Er is bijvoorbeeld geen speeddate. Je gaat gewoon een leuke activiteit doen met een groep singles. En dat werkt blijkbaar, want één op de drie mensen ontmoet iemand tijdens de single events van Lexa! Wil je meer weten over de single events van lexa? Kijk dan even op Lexa.nl!

Bezoek Lexa Events

Relatieplanet Events

Een andere grote datingsite is Relatieplanet.nl. Ook zij organiseren single events. Er zijn verschillende soorten events voor verschillende doelgroepen. Wandelen in de bossen voor 50+-ers, een singlefeest voor vrijgezellen die liever uitgaan of een wijnproeverij voor iedereen die culinair onderlegd zijn.

Deze activiteiten zijn erg ongedwongen, maar in tegenstelling tot Lexa organiseert Relatieplanet ook speeddates. Op deze manier kunnen singles gericht op zoek naar iemand die bij hun past. En dat door heel Nederland en binnenkort ook Vlaanderen. De evenementen van Relatieplanet zijn dus echt overal. Zou jij ook wel eens willen deelnemen aan een single event van Relatieplanet? Meld je dan aan op Relatieplanet.nl en schrijf je in voor een activiteit of borrel naar keuze!


Waarom offline singles ontmoeten?

Tegenwoordig is het niet meer moeilijk om met andere mensen in contact te komen. Internet is overal en dus kun je, via een datingsite, altijd in contact komen met andere leuke singles. Maar toch is het contact via internet anders dan dat het in ‘de echte wereld’ is. Daarom organiseren sommige datingsites ook offline evenementen.

Op deze evenementen komen singles bij elkaar en gaan ze samen borrelen, wandelen, bowlen of andere leuke activiteiten doen. Hierbij is het beste van twee werelden gecombineerd: je kunt gericht zoeken, want de activiteit wordt georganiseerd vanuit jouw datingsite én ziet meteen wie je tegenover je hebt. Het is dus niet gek dat offline evenementen veel succes hebben!


Single evenementen websites

Je hoeft niet per seé aangesloten te zijn bij een datingsite om single evenementen bij te wonen. Diverse onderstaande websites zijn erop gericht om op een laagdrempelige manier singles bij elkaar te brengen door middel van single events.


AboutLove.nl

blank

About Love organiseert speeddates voor singles in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Tijdens het speeddaten heb je meerdere dates van 4 minuten. Wanneer de bel klinkt, schuift de helft van de singles een plek door. Op je datekaart kun je invullen met wie je verder in contact wilt komen. Heb jij interesse in een single en is dat wederzijds? Dan hebben jullie een match. Binnen 24 uur na de speeddate ontvangen jullie elkaars contactgegevens.

Voor de meeste singles levert het speeddaten een of meerdere matches op. Veel singles hebben dan ook via speeddaten de liefde gevonden. Mocht je na de speeddate geen match hebben, dan is je volgende keer speeddaten gratis! About Love biedt de laagste prijsgarantie. Er is veel animo voor deze speeddates, waardoor speeddates standaard kunnen doorgaan met volle groepen.

Bezoek de website van About Love »


Single-Events.org wint dating award

Single-Events.org

(winnaar Dating Awards 2015 in de categorie “Beste Single Events”)

Een van deze aanbieders is Single-Events.org. Deze site is één van de grootste aanbieders van single evenementen in Nederland. De website werd in 2009 opgericht door Petra Haarman. De website brengt singles bij elkaar om samen leuke activiteiten te ondernemen. Iedere maand worden er enkele tientallen evenementen georganiseerd door heel Nederland. De welbekende wandeltochten, singleparty’s en single café borrels zijn veel singles inmiddels welbekend. Ook de single reizen die deze website af en toe organiseert zijn erg populair.

Lees meer over Single-Events.org »


Flitsdate speeddating

Flitsdate

De organisatie Flitsdate richt zich niet specifiek op single evenementen, maar voornamelijk op het speeddaten. Speeddaten is een aantrekkelijke manier om snel nieuwe vrijgezelle mensen te ontmoeten. Vaak krijg 3 minuten de mogelijkheid om elkaar te leren kennen. Daarna kun je aangeven of je iemand graag nog eens zou willen ontmoeten. Als je allebei aangeeft dat je interesse hebt, word je aan elkaar gekoppeld. Een erg makkelijke manier om veel nieuwe singles te ontmoeten dus. Flitsdate organiseert evenementen door heel Nederland, dus je hoeft vaak niet heel ver te reizen om een speeddate-avond bij te wonen.


Bekijk Blik & Blooz

Blik & Blooz

Blik & Blooz is het single event bureau in Utrecht van Anne de Goede. Vanuit Blik & Blooz worden dagelijks verschillende dating events georganiseerd gericht op het koppelen van singles. Dit bureau onderscheidt zich door het organiseren van creatieve en leuke evenementen die het laagdrempelig en leuk maken om nieuwe mensen te leren kennen.

Lees meer over Blik & Blooz »


Activiteiten voor een single event

De activiteiten en doelgroep voor verschillende evenementen vallen nogal uiteen. De meeste evenementen zijn gericht op een oudere doelgroep, veel aanbieders segmenteren hun events in doelgroepen als 30+, 40+ of 50+, maar ook voor jongere mensen is er vaak genoeg te doen. Afhankelijk van jouw interesses, hobby’s en sporten kun je je via dergelijke sites inschrijven voor activiteiten.

Wandeltochten

Een veel voorkomende activiteit die op zulke websites worden aangeboden zijn wandeltochten. Het voordeel van wandeltochten is dat je altijd wat te doen hebt, en dus niet verplicht bent om op iemand af te stappen en je niet gedwongen hoeft te voelen om contact te maken.

Daarnaast wordt er vaak gewandeld in mooie plekjes in Nederland, zodat je kunt genieten van het wandelen, de uitzichten en de natuurrijke omgeving. Bij de start van de wandeltocht is er vaak koffie/thee en een koekje, en na afloop eindig je vaak op een gezellige locatie waar je met z’n allen nog een kopje koffie of een drankje kunt nemen.

Borrelen en dansen (Singlesfeest)

Voor sommigen is het fijner om nieuwe mensen te leren kennen in een kroeg of discotheek. Het fijne aan een singles party is dat je weet dat iedereen die aanwezig is single is en op zoek is naar een partner. Op deze manier kun je in de ongedwongen sfeer die je gewend bent mensen ontmoeten die hier voor open staan.

Uiteraard worden er ook nog extra activiteiten ondernomen om mensen met elkaar in contact te brengen. Zo zijn er vaak vraagkaartjes of kennismakingsspellen waarmee je voor het feest al een indruk krijgt van de bezoekers. Bij deze evenementen moet je wel kijken of de activiteit die aangeboden wordt wel goed bij je past. Sommige activiteiten zijn echt gericht op het dansen, stappen en uit je dak gaan, terwijl andere activiteiten zich in een café setting afspelen waarbij je niet verplicht wordt om bijvoorbeeld mee te dansen.

Workshops

Een populaire manier om in contact te komen met andere singles is om een workshop te volgen via een evenementen aanbieder. Deze workshops zijn meestal gericht op het daten en het ontmoeten van anderen. Een voorbeeld hiervan is de workshop “Leer internetdaten in één middag” van Single-Events.org. Het voordeel hiervan is dat je meer leert over daten, terwijl je andere mensen kunt ontmoeten die in hetzelfde schuitje als jij zitten.

Laagdrempelig en vrijblijvend

Tijdens single events staat het vinden van een relatie niet voorop. Het belangrijkste is dat iedereen een kans krijgt om nieuwe mensen te leren kennen, dit biedt vervolgens openingen om wellicht eens op date te gaan en eventueel zelfs een relatie te beginnen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies