Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Blind date: hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje?

Blind date: hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Heb jij binnenkort een blind date en ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Of ben je juist toe aan een blind date, maar weet je niet goed hoe je dit moet regelen? In beide gevallen is dit artikel je op je lijf geschreven. We vertellen je namelijk hoe een blind in zijn werk gaat en hoe je er het beste eentje kunt regelen.

Blind dates
Een blind date is letterlijk een afspraak met een persoon die je nog nooit gezien of gesproken hebt. Vaak komt zoiets tot stand omdat een goede vriend of vriendin iemand kent en hij of zij van mening is dat je diegene zou moeten ontmoeten. Wanneer je vervolgens instemt met die suggestie zit je waarschijnlijk binnen no time aan tafel met een wildvreemde die mogelijk zowel qua uiterlijk, als persoonlijkheid een goede match kan zijn. Of juist totaal niet. Kan natuurlijk ook zomaar!

Dat maakt een blind date juist zo spannend. De kans bestaat dat jouw blind date woest aantrekkelijk en hartstikke gezellig is, maar het kan ook zijn dat de plank volledig wordt misgeslagen en er een type a la geitenwollensokken tegenover je staat. Daarnaast is het nog maar de vraag of die echte wederzijdse klik er is, wanneer de andere omstandigheden gunstig zijn.

Krijg je het hier Spaans benauwd van en wil je jezelf die zenuwslopende spanning besparen, dan is het verstandiger om je aan te melden op een datingsite. Je hebt dan immers eerst een plaatje en een praatje, alvorens je besluit om op date te gaan.


ParshipBezoek Parship

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan zou je Parship in overweging kunnen nemen. Deze online datingsite maakt namelijk gebruik van een unieke matching methode, die mannen en vrouwen koppelt op basis van uitgebreide persoonlijkheidstest. Het invullen kost wat tijd, maar het resultaat is een mooi persoonlijkheidsrapport, die jou de handvatten geeft  die jij nodig hebt op de weg naar het vinden van de ideale date. Niet alleen kun je foto’s van andere leden bekijken, ook kun je berichten sturen en geeft Parship weer hoeveel matchingpunten jij hebt met een lid die jouw aandacht heeft getrokken. Onder het motto van “een goed begin is het halve werk” biedt Parship je de mogelijkheid eerst iemand wat beter te leren kennen, om de kans op een succesvolle date groter te maken.

Bezoek Parship

WeetWieJeDateBezoek WeetWieJeDate

Om iemand zo goed mogelijk te leren kennen voordat je besluit om een date in te plannen, kun je je aanmelden op WeetWieJeDate. Op dit online datingplatform is het de bedoeling dat je een profiel aanmaakt en deze zo volledig mogelijk invult. Dat hebben de andere leden ook gedaan, waardoor je bij het bezoeken van een profiel er gauw achter komt of er sprake is van datemateriaal. Is er iemand in je oog gesprongen, dan kun je eenvoudig contact leggen door een persoonlijke chat te starten. Het fijne van WeetWieJeDate is dat alle profielen handmatig gecontroleerd worden, zodat je in ieder geval altijd weet dat je te maken hebt met een ècht persoon.

Bezoek WeetWieJeDate

PepperBezoek Pepper

Het oog wil ook wat en Pepper weet dat als geen ander. Daarom speelt het visuele aspect op deze site zo’n belangrijke rol. Op Pepper kun je namelijk een fotocollage maken met afbeeldingen of foto’s waarmee je jouw verhaal kunt delen met andere leden. Door het bekijken van een profiel, krijg je een goed beeld van een lid en kun je snel bepalen of diegene interessant voor je is. Om erachter te komen of er een date in het vat zit kun je door middel van een bericht eenvoudig contact leggen met een potentiële match en een praatje maken over datgene wat jou aanspreekt aan die ander. Heb je de klik gevonden waarnaar je op zoek was, dan heeft een date een grotere kans van slagen.

Bezoek Pepper

Zoek jij toch liever de spanning op die een blind date met zich meebrengt, dan kun je het beste een balletje opgooien in je vriendengroep. Zo komen immers nog steeds de meeste blind dates tot stand.
Vertel je vrienden of vriendinnen dat je op zoek bent naar een blind date. Er is namelijk altijd wel iemand in jouw vrienden- of vriendinnengroep die een vrijgezel kent, die ook op zoek is naar een afspraakje. Vaak vinden je vrienden of vriendinnen het hartstikke leuk om dat op touw te zetten en hoef je zelf weinig te doen. Behalve aanwezig te zijn op de date natuurlijk.
Het is overigens wel handig dat je van tevoren het nummer van je blind date regelt, zodat je een bericht kunt sturen indien je bijvoorbeeld niet op tijd op de afgesproken locatie aanwezig kunt zijn.

Voorkom teleurstellingen
Het is verstandig die eerste blind date kort te houden en plaats te laten vinden op een openbare plek, zoals een café. Bevalt de blind date goed en raken jij en je date niet uitgepraat, dan is het altijd mogelijk er een vervolg aan te geven door bijvoorbeeld aansluitend een hapje te gaan eten.
Valt de date enorm tegen en voel je jezelf hartstikke ongemakkelijk? Drink dan je kopje koffie leeg en kap de date af. Dat kun je het beste doen door gewoon eerlijk te zijn en aan te geven dat jij het niet ziet zitten. Blijf daarbij wel altijd beleefd, zeker wanneer jouw blind date een kennis is van de vriend of vriendin die verantwoordelijk is voor jullie ontmoeting.

Verwachtingspatroon
Houd je verwachtingspatroon altijd laag bij een blind date. Ja, de mogelijkheid bestaat dat jij de man of vrouw van je dromen ontmoet. Dat Brad Pitt opeens voor je neus staat of dat een type a la Doutzen zich voorstelt als je blind date.
Maar de kans is natuurlijk ook aanwezig dat het niet klikt of dat je blind date er qua uiterlijk niet helemaal uitziet zoals jij je had bedacht. Voorkom daarom teleurstellingen en stap er altijd neutraal in.

Wanneer je blind date tegen is gevallen hoef je in dat geval tenminste niet lang te treuren en kun je gauw met frisse moed op zoek gaan naar een nieuwe date. Of dit wederom een blind date wordt is helemaal aan jou. De ervaring zal het moeten leren.
Mocht je erg onzeker zijn geworden vanwege de date is het misschien beter om de volgende keer wat minder risico te nemen en je huiswerk van tevoren te doen. Bijvoorbeeld via één van bovenstaande datingsites.
Mocht het hele gebeuren rondom de blind date je juist wél aanspreken, maar was de persoon uit je vrienden- of vriendinnengroep je type niet? Dan kun je opnieuw een balletje opgooien bij je vrienden of vriendinnen. Het nadeel is echter wel dat je opties na een aantal mislukte blind dates langzaamaan uitgeput raken. Speeddaten is in dat geval een prima alternatief.

20 blind dates op 1 avond
Een speeddating avond is een leuke manier om in hele korte tijd flink wat blind dates te hebben. In een razendsnel tempo krijg je flink wat mannen of vrouwen voor je kiezen waarbij je met sommige dates helemaal niets hebt en bij andere misschien wel een kriebel in je buik krijgt. Is die kriebel wederzijds, dan kun je een vervolgdate afspreken.
Groot voordeel van de speeddatingavonden is dat je er niet per se alleen heen hoeft. Veel vrienden en vriendinnen gaan met z’n tweetjes naar zulke avonden en mocht er niets leuks bij zitten, heb je in ieder geval een leuke avond met je maatje of met je vriendin gehad.

Veel online datingwebsites organiseren regelmatig speeddating avonden door heel het land. De hierboven benoemde datingsite Parship.nl is hier een voorbeeld van. Je ziet de verschillende data en locaties na je aanmelding op Parship.nl in je dashboard. Een erg leuk alternatief als alle vrijgezelle mannen en vrouwen die je vrienden of vriendinnen kennen, niet precies zijn wat je zoekt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies