Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat kun je verwachten op een Single Party? 

Single Events
Wat kun je verwachten op een Single Party? 

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Een single party is een single event waarbij je tijdens verschillende soorten evenementen andere singles kunt ontmoeten in levende lijve. Single events zijn speciaal voor vrijgezellen die geen zin meer hebben in het daten via internet of juist behoefte hebben aan een aanvulling op het daten via internet. Voorbeelden van andere single events zijn onder andere een singlecafe, een wandelcafé en de single party. In dit artikel behandelen we de single party. Hoe gaat het er aan toe en hoe schrijf je je in?

Single party’s worden door heel Nederland georganiseerd door verschillende aanbieders. Het zijn eendaagse feesten waar je andere singles kunt ontmoeten die met hetzelfde doel als jou het feest bezoeken. De single party’s die georganiseerd worden door Relatieplanet en Lexa zijn goed georganiseerd en worden als zeer prettig ervaren. Een evenement vindt meestal eens per maand plaats en op de feesten komen gemiddeld duizend tot tweeduizend singles af. Het single event wordt door veel singles gezien als een gezellig uitstapje om nieuwe mensen te ontmoeten en mogelijk vrienden te maken. Het voordeel van een single event is dat je bij de meeste evenementen geen profiel hoeft aan te maken. Daarnaast ontmoet je mensen die mogelijk dezelfde interesses heeft op een relaxte ongedwongen manier.

Waarom zou je naar een single party gaan?
Argumenten waarom je nu precies naar een single event zou kunnen gaan zijn er genoeg. Voor veel mensen is de eerste stap de lastigste. Zijn ze eenmaal een keer geweest naar een evenement, dan is men geneigd vaker te gaan. Redenen waarom je naar een event zou kunnen gaan zijn dat er verschillende evenementen worden gehouden, die jou bevallen en specifieke doelgroepen bedienen. Zo zijn er 30+, 40+, 50+ en 60+ evenementen. Deze evenementen kunnen bestaan uit feesten, maar ook gezellig kletsen, wandelen en borrelen. Door op een ontspannen manier deze activiteiten te organiseren kun je in aanraking komen met verschillende nieuwe mensen, met mogelijk dezelfde interesses en nog belangrijker, die ook single zijn. Op deze evenementen kunnen vervolgens afspraken worden gemaakt om elkaar vaker te ontmoeten. Ben je vaker van de partij dan kom je mogelijk mensen tegen die je eerder hebt ontmoet en worden de evenementen steeds vertrouwder.

Betrouwbare aanbieders
Betrouwbare aanbieders van de single party’s zijn onder andere Lexa en Relatieplanet. Deze datingsites organiseren door het hele land events en borrels, die toegankelijk zijn voor hun leden. De activiteiten en evenementen zijn een goede manier om singles met dezelfde interesses te ontmoeten en te leren kennen. Over het algemeen zijn de bezoekers van de single events uitermate tevreden. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar over het algemeen zijn de reacties en ervaringen zeer positief.

 


Lexa EventsBezoek Lexa Events

Voordelen van een single party bij Lexa is dat er altijd wel een event in jouw buurt te vinden is. Door de veelheid aan events en op tal van plaatsen is er altijd wel een event in de buurt te bezoeken.
Daarnaast is de kracht van Lexa events dat er op een gezellige en ontspannen sfeer contacten kunnen worden gelegd. Niets moet en alles mag. Wat door bezoekers als meerwaarde wordt ervaren is dat je maximaal drie vrienden mag meenemen naar het event. Door vrienden/vriendinnen mee te nemen kan de barrière die bij veel singles aanwezig is worden weggenomen. Mocht je geen nieuwe singles ontmoeten, heb je in ieder geval een leuke avond gehad met je vrienden en/of vriendinnen.

Bezoek Lexa Events

Relatieplanet Events

De single party’s van Relatieplanet zijn door iedereen te bezoeken. Het maakt niet uit hoe oud je bent of wat je geaardheid is. Bij deze party’s vindt je singles van rond de twintig jaar, maar zijn er ook singles van over de vijftig jaar en alles wat daar tussen zit. De single party’s zijn goed georganiseerd en bestaan vaak uit goede muziek van (bekende) dj’s en diverse livebands. Natuurlijk kun je ondertussen genieten van een lekker hapje en drankje. De evenementen van Relatieplanet bieden je de mogelijkheid om op een ontspannen manier kennis te maken met andere singles. De gemiddelde kosten voor een ticket bedragen gemiddeld 15 euro.


Aanmelden
Aanmelden voor de events kan op de datingsite zelf. Hier hoef je echter niet speciaal een betaald lidmaatschap voor te hebben. Na afloop van het evenement zit je dus niet vast aan een lidmaatschap. Het enige wat je vooraf moet aangeven is wat je geslacht is en je adresgegevens. De reservering voor het event is pas definitief als je betaald hebt. Per mail ontvang je vervolgens een bevestiging en het ticket. Nadeel is dat je bij een volgend evenement weer dezelfde werkwijze moet volgen om je in te schrijven.

Tips
Ben je nog niet overtuigd van de single events, bezoek dan eens een leuk evenement in de buurt en mogelijk vind je het net als vele anderen aanwezigen het een goede tijdsbesteding. Een single event kun je ook zelf organiseren als er geen evenementen in de buurt zijn. Via verschillende sites is het mogelijk om een uitje te organiseren. Als je het spannend vind, kun je er voor kiezen om eerst een evenement samen met vrienden of vriendinnen te bezoeken.

Alternatieven voor Single Party’s
Als een single party jou een beetje te massaal lijkt, kun je ook proberen om eerst een kleinschaliger evenement bij te wonen. Op bovenstaande websites vind je ook kleiner georganiseerde evenementen zoals wandeltochten, workshops of andere activiteiten.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies