Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Happy single of toch liever samen?

Happy single of toch liever samen?

Laatst bijgewerkt: 17 september 2019

Liefde. Relaties. Samen zijn. Begrippen die onlosmakelijk verbonden zijn met de mens. Vanaf jongs af aan leren we dat één van de levensdoelen het vinden van een partner is. Een metgezel om van te houden, je leven mee te delen en kinderen mee op de aardbol te zetten.

Het is ook een beetje de druk die vanuit de maatschappij wordt opgelegd, want iemand die aangeeft een happy single te zijn krijgt vaak te maken met fronsende wenkbrauwen. Hoe kun je nu alleen en tóch gelukkig zijn? Het feit is echter dat er genoeg redenen te benoemen zijn waarom een single bestaan toch gelukkig kan maken. In dit artikel noemen we er een aantal.


Happy en single; een goede combinatie?

Happy en single, zijn dat twee woorden die hand in hand met elkaar kunnen gaan? Vraag het een willekeurig stelletje en ze zullen waarschijnlijk “neen” zeggen. Logisch, want samen zijn met iemand van wie je houdt, daarmee knuffelen en tijd spenderen; daar kan toch helemaal niets tegenop? Zou je zeggen, maar een vrijgezel(lig) bestaan heeft ook zo zijn voordelen.


3 redenen om bewust happy single te blijven

Vrijgezel zijn betekent zeer zeker niet dat je ongelukkig in een hoekje zit te jammeren totdat de prins of prinses op het witte paard tevoorschijn komt. Je kunt namelijk ook zonder partner door het leven gaan en bewust ervoor kiezen te genieten van alles wat dat leven te bieden heeft.

1. Geen verantwoording afleggen

Eén van de grootste benefits als een happy single zijnde, is dat je geen verantwoording hoeft af te leggen aan een partner. Of je nu thuiskomt met een gloednieuwe PlayStation 4 of met een goed gevulde shoppingbag; er zal niemand bij je op de bank zitten die daar vraagtekens bij zet of er over mekkert. Wil je een avondje flink doorzakken in de kroeg en pas naar buiten komen wanneer de vogeltjes beginnen te fluiten en de zon begint te schijnen? Dan hoef je daar van tevoren geen melding van te maken.

Het eerste stukje van het woord vrijgezel zegt het eigenlijk al: je bent vrij. Je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Heerlijk toch? Samen zijn met iemand anders betekent dat je rekening zult moeten houden met diegene en samen knopen zult moeten doorhakken. Bijvoorbeeld over wat er ’s avonds op het menu komt te staan, waar en wanneer de vakantie plaats gaat vinden en welke film er gekeken zal worden in de bioscoop. Een happy single kan zijn eigen plan trekken, zelf keuzes maken en hoeft geen compromissen te sluiten.

blank

2. Zeeën van tijd

Je hebt het zelf misschien al een keer meegemaakt: wanneer iemand in je vrienden- of vriendinnenkring een relatie krijgt, dan zul je diegene wat minder vaak zien dan voorheen het geval was. Dat is natuurlijk niet zo gek, aangezien diegene veel tijd zal steken in zijn of haar nieuwe relatie en daardoor minder tijd over zal hebben voor de vrienden of vriendinnen. Daardoor kunnen vriendschappen kracht verliezen (of in het ergste geval: ophouden te bestaan).

De happy single zal daar geen last van hebben, aangezien hij of zij veel tijd over heeft om te investeren in vriendschappen en geen enkele uitnodiging af hoeft te slaan vanwege plannen met een partner. Het vele samenzijn met vrienden of vriendinnen levert vaak hechtere vriendschappen op. De happy single hoeft zijn of haar tijd echter niet alleen in het afspreken met vrienden te steken, ook heeft hij of zij veel ruimte om zijn of haar eigen ding te doen. Een paar keer per week lekker zweten in de sportschool of een spannende game van A tot Z uitspelen bijvoorbeeld. En dat zijn dingen die een mens ook gelukkig kunnen maken.

3. Geen verplichte nummertjes

Een relatie brengt verplichte nummertjes met zich mee. Een bezoek aan de schoonfamilie bijvoorbeeld. Die familie heb je helaas niet voor het uitkiezen en als je er niet mee door één deur kunt, dan kan een bezoek bijzonder onprettig zijn. Zeker wanneer het niet bij een bliksembezoek blijft en je een hele avond met je schoonfamilie moet doorbrengen. Een ander voorbeeld van een verplicht nummertje kan een “stellenavond” zijn, waarbij jouw partner een ander bevriend stel heeft uitgenodigd om bij jullie wijn te proeven of een hapje te eten.

Wanneer je geen klik hebt met het stel en je vriend of vriendin wel, dan kan dat behoorlijk irritant zijn. Zeker wanneer je de hele avond “verplicht” moet kletsen met iemand die je liever niet wilt spreken, in het kader van de gezelligheid of omdat je partner dat lief heeft gevraagd. Happy singles hebben daar geen last van. Die bepalen zelf met wie ze een avond doorbrengen of praten.


blank

Toch liever geen happy single?

De bovenstaande kenmerken kunnen goede redenen zijn om – als je vrijgezel bent – te kiezen voor het leven van een happy single. Het kan echter ook voorkomen dat je over het algemeen gelukkig bent met jezelf en je leven zonder een partner, maar dat je toch iets mist dat alleen de liefde je kan bieden.

In dat geval zou je er voor kunnen kiezen je status als happy single op te geven en op zoek te gaan naar een nieuwe liefde, bijvoorbeeld via online datingsites. Daar zijn er veel van te vinden, dus hebben we de beste platforms voor je op een rijtje gezet.


ParshipBezoek Parship 

Kenmerkend voor Parship is de serieuze manier van aanpak. Dit platform houdt namelijk niet van half werk en haalt alles uit de kast om er voor te zorgen dat je iemand vindt die bij je past. Dat doet Parship middels een matchingsysteem dat gebaseerd is op een wetenschappelijke formule. Daardoor kost de vragenlijst die het platform je na aanmelding voorschotelt wat tijd om in te vullen, maar het resultaat is zeker de moeite waard. Je ontvangt dan namelijk voorstellen van partners die zeer goed bij je kunnen passen. Hoe meer matching-punten, hoe beter die persoon bij je past. Is je oog op één van de kandidaten uit je voorstellen gevallen? Dan kun je eenvoudig contact leggen door een berichtje te sturen via het mailbox-systeem. Gezien het aantal succesverhalen waar Parship verantwoordelijk is, is de kans groot dat je binnen no-time verandert van een happy single naar een happy partner.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper 

Op Pepper zijn vele happy singles te vinden. Althans, wanneer je kijkt naar de gezellige en creatieve invulling van de profielen. Dat zijn namelijk kleurrijke collages gemaakt door de leden zelf, gevuld met afbeeldingen van dingen die men leuk vindt of foto’s van activiteiten die men graag doet. Pepper vindt namelijk dat zo’n bonte verzameling van foto’s en afbeeldingen veel meer over iemand zegt dan ellenlange lappen tekst. Zit wat in natuurlijk! Door je aan te melden op Pepper kun je in contact komen met andere leuke singles die, net zoals jij happy zijn in het single bestaan, maar toch graag een liefdevolle aanvulling op het mooie leven willen ontmoeten.

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa 

De online datingsite Lexa dankt haar naamsbekendheid niet alleen aan de reclames op de radio en de tv, maar ook aan het aantal mensen dat via het platform een nieuwe liefde gevonden heeft. Dat zijn er namelijk heel veel. Het gebruiksvriendelijke karakter maakt Lexa zeer toegankelijk en stelt de happy single in staat om binnen een korte tijd veel andere leuke vrijgezellen te leren kennen. Ook biedt Lexa de ruimte om aan te geven wat men niet leuk vindt aan zichzelf, waardoor leden een beter beeld van elkaar kunnen krijgen. Door het grote ledenaantal is er altijd iemand online, waarmee je via de handige chatfunctie vervolgens contact kunt leggen. Toe aan een happy date of relatie? Neem dan zeker Lexa in overweging!

Bezoek Lexa

Maak van je leven een feestje

Happy single of in een relatie: elke situatie heeft zijn voor- en nadelen. Ongeacht in welke positie je je bevindt; je zult zelf de slingers op moeten hangen en van je leven een feestje moeten maken. Dat betekent dat je voor een groot deel zelf bepaalt hoe gelukkig je bent en je elke dag opnieuw het beste ervan kunt maken. Door positief te denken en meer waarde te hechten aan de zonnige kanten dan aan de donkere wolken zal er niet alleen een lach op jouw gezicht verschijnen, maar ook op het smoelwerk van de mensen om je heen. Happy singles zullen daardoor vaak onverwacht de liefde ontmoeten die het gelukkige leven van één, vertaalt naar een happy life voor twee.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement