Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe kom je in contact met vrijgezellen?

Hoe kom je in contact met vrijgezellen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Voor je gevoel zit alles je tegen op liefdesgebied. Als je een leuke dame of man in de kroeg ziet staan, dan heb je het idee dat er geen wederzijdse interesse is. Daarnaast ken je misschien geen leuke vrijgezellen in je eigen vriendenkring én als je dan eindelijk iemand ontmoet waarvan je hart sneller gaat kloppen, blijkt dat hij of zij al bezet is.

De andere vrijgezellen komen je dus helaas niet aanwaaien in het leven. Dit hoeft natuurlijk niet altijd te betekenen dat het aan jou ligt. Misschien zorgt je baan er wel voor dat een druk sociaal leven lastig is, ben je net verhuisd of probeer je verwaterde sociale contacten weer op te pakken omdat het uit is met je vriend(in). Waar loop je dan die leuke single tegen het lijf én hoe zorg je ervoor dat je in contact kunt komen met andere vrijgezellen? Lees hieronder snel verder welke tips we voor jou hebben.


Online vrijgezellen ontmoeten

Andere vrijgezellen ontmoeten, gebeurt natuurlijk niet alleen offline. Heb je er weleens aan gedacht om singles te leren kennen via het internet? Tegenwoordig vinden namelijk steeds meer mensen hun partner online en dat is eigenlijk heel logisch. Niet iedereen heeft de tijd van de wereld om nieuwe sociale situaties op te zoeken of nieuwe mensen te leren kennen. Het grote voordeel van online nieuwe mensen leren is, dat het in je eigen tijd kan, je zelf voorkeuren kunt aangeven, je met meerdere mensen tegelijk in contact kunt komen en kunt ontdekken of die eerste klik er is.


Singles op datingsites

De ideale plek voor het ontmoeten van andere vrijgezellen is een datingsite. Een enorm aantal singles heeft zich namelijk aangemeld op een datingsite. Een voordeel is dat je zeker weet dat iemand beschikbaar is en openstaat om nieuwe mensen te leren kennen. Heb je een leuk profiel gezien, dan is het veel laagdrempeliger om iemand aan te spreken dan in het echt. Je hebt vervolgens alle tijd om iemand beter te leren kennen en kunt je eigen tempo bepalen.

Tegenwoordig is er voor iedereen een geschikte datingsite te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld datingsites voor een jongere doelgroep, datingsites voor hoger opgeleiden en datingsites voor 50 plussers. Weet je niet zo goed of een datingsite wat voor jou is? Dan kun je altijd gratis een account aanmaken en eerst eens even rondsnuffelen op de datingsite. Hieronder hebben we een aantal bekende datingsites voor je op een rijtje gezet.


ParshipBezoek Parship 

Parship is één van de bekendste en grootste datingsites. Ben je op zoek naar een serieuze relatie en wil je iemand vinden die zeker weten met jou matcht? Meld je dan aan bij Parship. Via een uitgebreide persoonlijkheidstest laat Parship je in contact komen met andere singles die goed bij jou passen en die dezelfde interesses hebben.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper 

‘Niet zomaar een datingsite’ zegt Pepper. En dat klopt, want bij Pepper zie je meteen wat iemand bezighoudt en waar zijn of haar interesses liggen. Aan de hand van een persoonlijk moodboard krijg je op een creatieve en leuke manier een goed beeld van iemands karakter, persoonlijkheid, interesses en hobby’s. Maak een gratis account aan en kom al snel in contact met andere leuke singles.

Bezoek Pepper

50liefdeBezoek 50liefde 

Ben je wat ouder en wil je in contact komen met andere 50 plussers? Dan is 50liefde een perfecte datingsite voor jou. Op deze gebruiksvriendelijke datingsite leer je op een leuke manier mensen kennen die zich in dezelfde levensfase bevinden.

Bezoek 50liefde

LexaBezoek Lexa 

‘Love your imperfections’ is de slogan van Lexa. Bij deze datingsite zie je niet alleen iemands interesses of hobby’s, maar uit je ook wat je niet zo leuk vindt aan jezelf. Zo leer je andere singles van alle kanten beter kennen. Lexa is één van de datingsites met het grootste ledenaantal en laat je in contact komen met duizenden andere singles.

Bezoek Lexa

Vrijgezellen ontmoeten buiten het internet om

Voor elke situatie geldt eigenlijk dat je het net even wat anders aan moet pakken dan je tot nu toe hebt gedaan. Wil je andere vrijgezellen ontmoeten dan moet je vooral niet thuis blijven zitten, maar zul je actie moeten ondernemen.


Via je eigen netwerk

De eerste tip is om vrijgezellen te leren kennen via je eigen netwerk. Dit wil niet zeggen dat het bij je eigen vriendenkring moet blijven, want je kent via via namelijk meer mensen dan je denkt. Ben je aan het werk? Zorg er dan voor dat je gezellig meedoet aan vrijdagmiddagborrels, bezoek dat zakelijke evenement of ga een keer in de kantine lunchen. Het gaat erom dat je jezelf ook tijdens andere gelegenheden laat zien.

Heb je vrienden die niet in dezelfde stad wonen? Zoek je vrienden dan op en spreek af om naar een feestje te gaan of uit te gaan. In een andere stad kun je namelijk maar zo tegen die leuke man of vrouw aanlopen. Een ander idee is om vrienden uit te nodigen in je eigen huis. Vraag of ze andere vrienden willen meenemen, dan ontmoet je op een ongedwongen manier snel nieuwe mensen. Geeft een van je vrienden een huisfeest of is een vriend van plan om naar een feestje te gaan? Vraag dan of je mee mag als aanhang. Zo leer je binnen no-time nieuwe mensen kennen die ook nog eens dezelfde vriendenkring hebben.


Stap op iemand af

Wil je andere vrijgezellen ontmoeten, dan zul je uiteraard initiatief moeten nemen. De hele avond naar die leuke man of vrouw staren heeft dus weinig zin. Alles begint namelijk met een gesprekje. Denk niet teveel aan wat er fout kan gaan, maar wees relaxed. In een kroeg kun je natuurlijk veel andere mensen aanspreken, maar dit kan natuurlijk ook gewoon in de supermarkt, op je werk of tijdens het sporten. Neem jezelf voor dat je elke dag met een onbekende een gesprekje aanknoopt. Zo kom je er al snel achter dat het helemaal niet zo moeilijk is om een gesprekje aan te knopen met iemand anders. Lukt het bij de eerste paar keer niet? Niet getreurd, want je leert alleen maar van deze gesprekjes. En dat kan zeker weten weer helpen als je de volgende keer iemand aanspreekt of bij andere sociale situaties.


Volg een cursus of doe een andere sport

Heb je het idee dat je geen andere vrijgezellen ontmoet? Dan is het misschien tijd om je in een nieuwe sociale omgeving te bevinden. Een goede tip is daarom om eens een cursus te volgen of een keer een andere sport te doen. Misschien heb je wel een passie voor koken, wil je werken aan je Photoshop skills of wil je leren tennissen. Iedereen kan wel iets bedenken waar je meer over wilt leren of waar je beter in wilt worden. Twijfel dus niet, maar schrijf je in voor die cursus of workshop. Grote kans dat je snel nieuwe mensen leert kennen én een ander groot pluspunt is dat je medecursisten ook alvast één ding gemeen hebben. Stel voor om een keer samen te oefenen of ga met je medecursisten een keer wat drinken.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement