Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

30 en weer single; hoe ga je te werk?

30 en weer single; hoe ga je te werk?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

In onze jonge jaren hebben we vaak een ideaalbeeld voor ogen wanneer het gaat om liefde. We denken al gauw de juiste persoon gevonden te hebben wanneer we ons in een relatie bevinden en er lijkt niets te zijn wat ons van gedachten kan doen veranderen. “Ik zal altijd van je blijven houden” is een zin die als een pingpongballetje van de ene naar de andere kant van de tafel wordt geketst. Helaas kan het voorkomen dat het balletje van de tafel stuitert, de vergetelheid in. Als je 30 bent. En dat kan flink zuur zijn! Gelukkig is het niet het einde van de wereld en beschrijven we in dit artikel een aantal tips hoe je te werk kan gaan wanneer je op je 30e weer single wordt.

Als je 30 bent (of die leeftijd nadert) en je relatie gaat stuk, dan kan dat erg pijnlijk zijn. Nu is het kwijtraken van je geliefde in de regel altijd iets dat zeer doet, maar wanneer alles en iedereen om je heen gesetteld en gelukkig lijkt te zijn, is het feit dat jij op je 30e weer single bent extra wrang. Zeker wanneer je hoopte dat de liefde geen houdbaarheidsdatum zou hebben, maar er toch een einde aan kwam.

In de hedendaagse praktijk komt dat steeds vaker voor. Misschien komt dat doordat we in een tijd leven waarin alles vluchtig is en we te snel in een relatie duiken zonder vooraf de tijd te nemen de ander te leren kennen. Zodoende komen we naarmate de tijd verstrijkt erachter dat onze partner eigenlijk helemaal niet zo goed bij ons past. Het zegt genoeg dat een derde van alle huwelijken in een echtscheiding eindigt.

Gelukkig zijn er ook genoeg relaties die wél stand houden en waarbij de liefde duurt tot Magere Hein besluit dat het welletjes is geweest. Waar het om draait is het vinden van de juiste persoon. De liefde die bij je past. En daar kunnen online datingsites je bij helpen. Om je een hart onder de riem te steken hebben we drie goede sites op een rijtje gezet.


ParshipBezoek Parship 

Wanneer je 30 bent en serieus op zoek wilt gaan naar een nieuwe liefde, dan is Parship een goede datingsite om mee te beginnen. Niet voor niets noemt Parship zichzelf “dè datingsite voor een serieuze relatie”. Dat blijkt vrijwel meteen na het aanmelden, wanneer je van Parship een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst voorgeschoteld krijgt. Met deze lijst, die ongeveer 20 minuten van je tijd in beslag neemt, leg je een aantal grote stenen op de weg naar de frisse wind in je liefdesleven. De matches worden namelijk gezocht op basis van de antwoorden die je gegeven hebt. Zo wordt de kans vergroot dat je iemand vindt die goed bij je past. Hoewel Parship zich niet specifiek op een bepaalde leeftijdscategorie richt, zul je voornamelijk mensen tegenkomen die ouder zijn dan 30. Echter is iedereen welkom om via de gebruiksvriendelijke interface liefde te zoeken en mogelijk dus ook te vinden.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dat is een uitspraak die zeker geldt voor Lexa, één van de populairste datingsites van Nederland met een indrukwekkend groot ledenaantal. Elke dag verbindt Lexa vele singles aan elkaar door middel van een gebruiksvriendelijk platform met uitgebreide mogelijkheden. Niet alleen kun je eenvoudig met leden chatten die online zijn, ook kun je snel door profielen bladeren en heeft Lexa een prima matchingsysteem op basis van jouw interesses en voorkeuren. Lexa richt zich op een breed publiek en is toegankelijk voor singles van alle leeftijden, waardoor het aanbod groot en divers is. Voor de single van 30 die zich liever beperkt tot zijn of haar eigen leeftijdscategorie biedt Lexa een handige zoekfunctie aan waarmee men gericht kan zoeken naar een nieuwe vlam.

Bezoek Lexa

MetJouBezoek MetJou 

Als je de leeftijd van 30 hebt bereikt en je kijkt over je schouder, dan zullen er vast een hoop momenten achter je liggen waar je trots op bent. Als je daar foto’s van hebt gemaakt, dan zou het mooi kunnen zijn deze te delen met een potentiële match. De online datingsite Metjou biedt jou daar de gelegenheid toe, met een platform dat zich richt op het maken van een profiel op basis van een fotocollage. Die collage kun je vormgeven door foto’s van jezelf, activiteiten of interesses te plaatsen.

Volgens Metjou zegt zo’n verzameling van afbeeldingen meer dan duizend woorden en komt een profielbezoeker in één oogopslag heel veel te weten over de persoon die hij of zij bezoekt. Op deze leuke manier van presenteren kun je een profiel ècht persoonlijk maken zonder iemand op te zadelen met een betoog van een X aantal kantjes. Dat Metjou een goede optie is voor singles met een leeftijd van 30 jaar blijkt uit de statistieken:  80% van de leden is tussen de 25 en 45 jaar oud. De kans is dus groot dat je via dit platform iemand vindt die net zoals jij 30 en vrijgezel is.

Bezoek MetJou

Voordelen van vrijgezel zijn op je 30e

Wanneer je 30 en weer single bent, is het vooral taak om dingen vanuit een positief perspectief te bekijken. Dat is na het stuklopen van een relatie vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn genoeg redenen te benoemen waarom je niet bij de pakken neer hoeft te zitten. Zoals je in de bovenstaande alinea’s hebt kunnen lezen, zijn er namelijk een hoop singles te vinden in alle leeftijdscategorieën. Ook vrijgezelle dames of heren van 30 of rond de 30. Sterker nog, wanneer jij je aanmeldt op één van de bovenstaande online datingsites zul je er meer tegenkomen dan je denkt! Laat het je sterken dat je absoluut niet de enige bent.

Daarnaast kan een stukgelopen relatie een teken zijn dat je de juiste persoon nog niet gevonden had. Er zijn mensen die daar op latere leeftijd pas achter komen. Gelukkig is niemand ooit te oud om opnieuw liefde te vinden. Leg jezelf daarom ook zeker geen tijdsdruk op. Soms kan het even duren voordat je iemand tegenkomt waarmee je een relatie kunt beginnen. Neem daarom rustig de tijd en geef je ogen en oren goed de kost, dat zal je zoektocht naar de ware liefde – en het vinden daarvan – alleen maar ten goede komen.


Hoe ontmoet je andere singles buiten het internet om?

Hoewel we in dit artikel online daten benoemd hebben als een ideaal plan van aanpak, is dat natuurlijk niet de enige manier om als dertiger op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Er zijn misschien wel 1001 andere manieren om die leuke man of vrouw aan de haak te slaan.


Onderneem een single reis

Je kunt bijvoorbeeld met andere singles van rond de 30 op vakantie gaan door je aan te melden voor een singlereis. Ja, die bestaan en worden meer dan regelmatig via internet aangeboden. Zo kun je lekker het thuisfront even ontvluchten en samen met andere singles een exotisch oord of een avontuurlijke plek ontdekken. Mogelijk zit daar iemand tussen die je aanspreekt.


Kijk eens bij jou in de buurt

Zoek je liever een wat goedkopere manier om buiten de deur te komen en andere mensen te leren kennen, bezoek dan eens in het weekend een kroegje (bij jou in de buurt) waar je nog nooit bent geweest. Op deze manier begeef je je onder de mensen en kun je eenvoudig nieuwe contacten leggen, die misschien wel leiden tot iets moois. Andere plekken waar mensen elkaar ontmoeten zijn verenigingen of buurthuizen.


Probeer eens speeddaten

Een andere optie die je kunt overwegen is speeddaten, waarmee je in één avond veel verschillende singles leert kennen. Tijdens het speeddaten krijg je ongeveer 3 minuten om met een andere single te praten en een indruk op te doen. Zo vallen er niet gauw ongemakkelijke stiltes en blijft het voor iedereen leuk. Na een gesprek kun je aangeven of je nog eens met een bepaalde persoon zou willen praten. Op een avond spreek je dan zo rond de 15 tot 20 singles, vaak onder het genot van een hapje of drankje. Heeft de gesprekspartner die jij zag zitten ook aangegeven nog eens verder te willen praten met jou? Dan kun je na afloop van deze avond zelf contact leggen om een afspraakje te maken.


In navolging daarvan is het misschien ook een goed idee om eens één van de vele single events te bezoeken die regelmatig door heel het land georganiseerd worden. Veelal gebeurt dit vanuit de datingsites (de Lexaborrel is bijvoorbeeld erg geliefd onder 30-plussers) en zit er een grote verscheidenheid in de verschillende evenementen.

Er worden dus regelmatig borrels georganiseerd, maar bijvoorbeeld ook workshops, sportieve activiteiten of (groeps)wandelingen. Er zit vast wel een event tussen die bij je past en vaak worden deze evenementen bezocht door singles die al wat ouder zijn. Het hele jonge grut zoekt doorgaans op andere manieren naar een nieuwe liefde.


Wat je ook doet, kijk als vrijgezellige dertiger in ieder geval niet teveel naar het gras bij de buren, hoe groen dat ook lijkt te zijn. Het is absoluut geen schande om 30 en weer vrijgezel te zijn. Het draait om jouw eigen gazon. Steek je tijd en energie in het planten van de zaadjes en zorg ervoor dat je eigen gras weer gaat groeien!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement