Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Alleen op vakantie: is een single reis iets voor jou?

Vriendschap
Alleen op vakantie: is een single reis iets voor jou?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Doodeng vinden de meesten het. Heerlijk vinden sommigen het. Alleen op vakantie gaan trekt je of het trekt je niet. Als jij er nog niet helemaal uit bent tot welke groep jij behoort is dit artikel op je lijf geschreven. Lees snel verder en ontdek of single reizen iets voor jou is!


Reizen als single

Alleen maar doen waar je zelf zin in hebt. Met niemand rekening hoeven houden. Doen en laten wat jij wilt. Het zijn de meest voorkomende argumenten van single reizigers. Mannen en vrouwen die alleen op reis gaan zijn op zichzelf aangewezen en de meesten vinden dit juist het leukste aspect van reizen als single. Het is echter aan de andere kant ook het grootste obstakel voor mensen die twijfelen om alleen te gaan reizen als single. Het is toch altijd een fijn gevoel als je met iemand samen bent en op iemand kan terugvallen.

Voor beide situaties hebben we hieronder aanbieders van single reizen verzameld. Bij sommige aanbieders reis je echt helemaal alleen en bij andere aanbieders reis je weliswaar zonder vrienden of familie, maar wel met overige singles zodat je er nooit helemaal alleen voor komt te staan.

Vakantieboulevard
Vakantieboulevard.nl heeft een groot aanbod aan diverse single reizen waarbij je samen met andere singles op reis gaat. Je ontmoet leuke mannen en vrouwen die net als jij wél graag (alleen) op vakantie willen, maar het niet zien zitten om helemaal Remy op pad te gaan. De reizen die Vakantieboulevard organiseert brengen je van wintersport dichtbij huis tot het verre, verre oosten. Maar net wat jij zelf voor ogen hebt.

Shoestring
In navolging van Vakantieboulevard hebben we Shoestring ook opgenomen in deze lijst. Ook hier ga je alleen, maar niet alleen op pad. Samen met andere leuke single mannen en vrouwen ga je op reis naar bestemmingen als Cuba, Kenia, Sri Lanka, Ecuador, China, Vietnam en ga zo nog maar even door.

Singles-reizen.startpagina.nl
De derde website in ons rijtje is niet een specifieke aanbieder van single reizen, maar een startpagina waar je allerlei handige informatie en websites vindt die verband houden met single reizen. Je vindt hier georganiseerde reizen in groepsverband, maar ook allerlei informatie voor wanneer je echt helemaal alleen op pad gaat.
Wereldwijzer

Wereldwijzer
Er is ook nog een derde groep single reizigers en voor hen is deze laatste website bedoeld. Want misschien wil je namelijk niet helemaal alleen op pad én ook niet met een groep singles reizen. Op Wereldwijzer.nl vind je maatjes die met je meereizen. Andere single mannen en vrouwen zoeken via de verschillende forums op deze website allemaal een reispartner en zo kun je (indien het onderling klikt natuurlijk) samen op reis, maar ben je toch min of meer alleen en wie weet wat er uit zo’n reis met een ‘vreemdeling’ allemaal voortvloeit. Wie weet wel een nieuwe relatie of een fijne vriendschap.


Single reizen is allang niet meer ‘zielig’

Vroeger had reizen als single een nogal zielig karakter. “Och kijk hem dan alleen. Geen vrienden, geen vriendin, geen familie. Wat sneu….” Tegenwoordig ligt dit anders en snakken velen juist naar een vakantie alleen. Daarbij is het nog steeds wel zo dat mannen dit over het algemeen wat sneller doen dan vrouwen. In de meeste werelddelen is het tegenwoordig ook voor vrouwen gewoon veilig om alleen op reis te gaan, maar het wereldbeeld van een aantal jaar terug is wat bij de meeste single vrouwen nog steeds overheerst.

Toch is het goed mogelijk en wie bovenstaande websites raadpleegt ontdekt genoeg reisverhalen van vrouwen (en uiteraard mannen) die alleen op reis zijn gegaan naar uiteenlopende plekken in de wereld. Als jij erg twijfelt of reizen als single man of vrouw iets voor jou is, is de website Wereldwijzer.nl een absolute aanrader. Net als de startpagina over single reizen overigens. Je vindt hier ontzettend veel informatie over het reizen als single die je misschien wel over de streep trekt en je doet besluiten om het avontuur aan te gaan.

Want reizen als single man of vrouw zorgt voor ervaringen die je op geen enkele andere wijze op kunt doen!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies