Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Alleen met kerst, wat kun je gaan doen en hoe voorkom je het?

Alleen met kerst, wat kun je gaan doen en hoe voorkom je het?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Kerstmis, voor veel mensen de prettigste periode van het jaar. Gezellig samenzijn met familie en gezin. Elkaar verwennen met kadootjes, lekker eten en elkaars gezelschap. Voor veel mensen is kerstmis echter ook een behoorlijk eenzame periode. Wanneer je geen contact meer hebt met familie of bijvoorbeeld geen relatie hebt, kan kerst een lastige tijd zijn, waarbij het juist extra bitter voelt dat mensen om je heen wel samen Kerstmis kunnen vieren. 

Het eenzame gevoel van wakker worden op Eerste Kerstdag zonder dat je een reden hebt om je bed uit te komen kan behoorlijk vreemd voelen. Het lijkt wel of het leven stil staat in deze koude, donkere dagen.

Hoe voorkom je eenzaamheid met Kerst

Als je weet dat je alleen gaat zijn met Kerst, kan het verstandig zijn om hier van te voren rekening mee te houden, zodat je het kunt voorkomen. Je kunt de eenzaamheid opvullen met leuke activiteiten of zoek contact met andere mensen die ook eenzaam zijn in deze periode. Datingsites kunnen hier een goede uitkomst in bieden. Op datingsites vind je onwijs veel singles die alleen zijn tijdens de Kerstdagen. Hieronder behandelen we enkele datingsites die zeer goed aangeschreven staan, en waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten.


LexaBezoek Lexa

Op deze datingsite vind je de meeste singles van alle datingsites in Nederland. Naast online daten, kun je via de speciale Lexa events andere singles in levende lijve ontmoeten. Ook in december worden er weer diverse evenementen georganiseerd door heel Nederland. Schrijf je in op de website om te zien wanneer er een leuk evenement is dat bij jou past.

Bezoek Lexa

PepperBezoek Pepper

Ook Pepper biedt een ideaal platform om nieuwe mensen te ontmoeten via het internet. Deze datingsite is ook één van de grootste van Nederland en staat mede bekend om het feit dat ze privacy en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. De website van Pepper werkt erg prettig en zoeken, inschrijven en matchen is hartstikke eenvoudig. Bij Pepper kun je eerst een proefregistratie aanvragen, zodat je niet direct hoeft te betalen om in contact te komen met andere leden.

Bezoek Pepper

Leuke activiteiten tijdens kerst om andere mensen te ontmoeten

Je bent absoluut niet de enige die alleen is, en dus is het een goed idee om je bij andere mensen te mengen.

Vrijwilligerswerk
Om in de kerstsfeer te blijven, kun je er voor kiezen om vrijwilligerswerk te doen rondom kerstmis. Dit kan bij grotere instanties zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Voedselbank, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een leuk initiatief op te zetten. Dit kan zo klein of groot als je dit zelf wilt. Breng tijdens de kerstdagen bijvoorbeeld eens een bezoekje aan een bejaardentehuis of zorgcentrum. Veel mensen zitten hier verlegen om een praatje en zijn eenzaamheid rond de Kerst.

Ga op reis
Bezoek een verre bestemming in of buiten Europa. Hostels rond de wereld hebben vaak genoeg accomodatie rond de kerstdagen en op deze plekken ontmoet veel andere reizigers die ook alleen zijn rond deze dagen. Op deze manier kun je samen een prettige invulling van Kerst geven, of het hele Kerstgebeuren helemaal vergeten en andere leuke activiteiten ondernemen op de plek van je bestemming.

Ga naar de kroeg
Dit klinkt wellicht een beetje eenzaam, maar de kroeg bij jou in het dorp of stad kan een hele fijne plek zijn om andere mensen te ontmoeten. De meeste mensen die een café bezoeken tijdens de Kerstdagen zijn zelf ook alleen met Kerst, en dus kan dit een mooie gelegenheid zijn om hier een gesprek aan te knopen met andere bezoekers.

Omarm de eenzaamheid en onderneem dingen

Een andere optie is om de eenzaamheid te omarmen en in je eentje leuke dingen te ondernemen. Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat je er zelf waarde aan hecht om alleen te zijn met Kerstmis. In beide gevallen geven we je een aantal tips hoe je de Kerstdagen in je eentje kunt besteden.

Ga de natuur in
Terwijl de meeste faciliteiten, accomodaties en winkels gesloten zijn tijdens de Kerstdagen, is de natuur nooit gesloten. Een prachtige gelegenheid om even de natuur te ontdekken en een mooie boswandeling of strandwandeling te maken. Je kunt er ook voor kiezen om populaire paden in het bos te bewandelen; grote kans dat hier ook veel andere mensen een wandelingetje maken. Op deze manier ben je toch onder de mensen en kun je misschien gezelschap vinden.

Via de website van Staatsbosbeheer kun je mooie natuurgebieden in je omgeving vinden om eens een wandeling te maken.

Binnen blijven en genieten van films, series, muziek of een goed boek
Aangezien het buiten behoorlijk koud en regenachtig kan zijn rond de Kerstdagen, kun je er ook voor kiezen om gewoon thuis te blijven. In december zijn vaak veel nieuwe releases op het gebied van films, muziek en boeken. Daarnaast worden er ook veel films en concerten uitgezonden op de televisie rondom Kerst.

Verwen jezelf
Alleen zijn is geen reden om jezelf niet even flink te verwennen. Zorg er voor dat je lekker eten in huis hebt, en kook voor jezelf een heerlijk menu. Als je hier geen zin in hebt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een heerlijk gerecht thuis te laten bezorgen. In de meeste steden zijn er vaak wel enkele restaurants die thuis bezorgen met kerst. Zorg ervoor dat je een goede fles wijn of champagne in huis hebt, om er een speciale gelegenheid van te maken voor jezelf.

Maak plannen voor het volgende jaar
Deze tijd die je allen doorbrengt, kan een uitgelezen kans zijn om zaken in je leven een beetje op een rijtje te krijgen. Het kan absoluut geen kwaad om plannen te maken voor de toekomst en te reflecteren op het afgelopen jaar. Maak bijvoorbeeld eens een lijst met dingen die je volgend jaar anders wilt gaan doen of dingen die je wilt bereiken in het komende jaar.

 

 


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies