Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Leukste date ideeën van 2024

Leukste date ideeën van 2024

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2024

Een match vinden waarmee je een leuke date kunt hebben, is niet altijd even makkelijk en als je dan eenmaal de juiste kandidaat gevonden hebt, wil je natuurlijk met het best mogelijke idee voor een date op de proppen komen.

Omdat dat vaak makkelijker gezegd is dan gedaan, hebben we een aantal leuke tips voor je verzameld, om je date een droomstart te geven.


De beste date tips van 2024

Als je al een leuke vlam of scharrel hebt gescoord, is het vaak lastig om een originele date te verzinnen.
Onze date-tips dienen ter inspiratie en de ervaring leert dat eigen initiatief enorm wordt gewaardeerd. Laat dan ook vooral niets in je weg staan om creatief te zijn, als je een match gevonden hebt. Dat maakt de kans dat jouw date een leuk vervolg krijgt, alleen maar groter.


Probeer iets te vinden waar je beiden interesses voor hebt

Het leukste is natuurlijk om zelf met een idee voor een date op de proppen te komen wat origineel is én heel goed bij jullie beiden past. Als je elkaar al langer kent en veel momenten samen hebt meegemaakt is dit makkelijker. Je weet precies waar jullie samen plezier in hebben en waar jullie om kunnen lachen. Hebben jullie beiden een passie voor de natuur en flora en fauna? Maak dan eens een wandeling door een bos in de buurt, of bezoek de dierentuin. Zijn jullie culinaire wondertjes of bourgondiërs? Dan is het wellicht leuk om een exclusief restaurant te bezoeken of een kookworkshop. Heb je beide een hele specifieke interesse? Dan kun je misschien een museum opzoeken, om de ander meer te leren over deze interesse.


Picknick

Een date is een ontdekkingsreis, waarbij communicatie een grote rol speelt. Met elkaar praten, elkaar leren kennen en erachter komen of het ècht klikt. Een ideaal idee om dat te faciliteren is een picknick. Ga aan de slag, Open Google Maps en zoek het dichtstbijzijnde park of een andere mooie locatie. Zorg vervolgens voor een goed gevulde picknickmand (met ovenverse belegde broodjes) en een deken om op te zitten en je bent klaar voor een bijzondere date. Niet alleen krijgen jullie de ruimte om te praten, ook kunnen jullie genieten van een zelfgemaakte lunch en de door jouw uitgekozen mooie omgeving.


Kookworkshop

Je wilt de smaakpapillen op vuurwerk trakteren maar je bent geen held in de keuken. Neem je date dan mee naar een kookworkshop, waarbij jullie, onder deskundige begeleiding, samen een aantal heerlijke gerechten bereiden. Tijdens het kokkerellen blijft er genoeg ruimte over om gezellig met elkaar te praten en elkaar beter te leren kennen. Vervolgens kunnen jullie genieten van al het smakelijks dat jullie samen gebrouwen hebben. Veelal neem je de recepten daarna mee naar huis, zodat je de maaltijd thuis (tijdens een mogelijke volgende date) op eigen houtje nogmaals kunt serveren.


Wandeling

Daten met een fikse wandeling is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, het neemt ook wat spanning weg omdat je in beweging bent. Daarbij hoef je niet constant oogcontact met je date te maken. Stippel een route uit, trek comfortabele schoenen aan en trek samen de (lokale) wereld in. Een mooie gelegenheid om vragen aan elkaar te stellen en (als de weergoden je gunstig gezind zijn) samen te genieten van het weer. En kom je onderweg een gezellig café of restaurant tegen, dan is er altijd nog de mogelijkheid om een kopje koffie met elkaar te drinken.


Adrenaline junkie

Onderzoek heeft aangetoond dat activiteiten waarbij veel adrenaline loskomt erg succesvol zijn voor op een (eerste) date. Jouw date zal namelijk het spannende en euforische gevoel van de adrenaline onbewust associëren met jou of jullie. Je moet het natuurlijk wel zelf durven, maar een aantal goede tips voor een dergelijke date zijn: een pretpark (met veel achtbanen) bezoeken, skydiven, bungeejumpen of karten.

Mis je nog een geweldig date idee in bovenstaand rijtje? Vul de lijst aan door een reactie toe te voegen onderaan deze pagina!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies