Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

10 leuke dingen om te doen met je vriendin

10 leuke dingen om te doen met je vriendin

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wil je graag iets leuks doen met je vriendin, maar heb je geen flauw idee wat? Misschien heb je al jaren een relatie en weet je van gekkigheid niet meer wat nog leuk is om samen te gaan doen. Of je hebt elkaar juist net leren kennen en je wilt iets bijzonders voor haar regelen. Kortom je hebt inspiratie nodig. In dit artikel geven we je 10 leuke dingen die je kunt doen met je vriendin.

Je beste beentje voor
Wanneer mannen een vrouw leuk vinden, zijn ze bereid er alles aan te doen om haar te veroveren en zetten ze hun beste beentje voor. De “fout” die door mannen vaak gemaakt wordt is dat wanneer ze haar eenmaal hebben veroverd, ze minder hun best doen om haar geïnteresseerd te houden. Terwijl juist als je een relatie hebt je wel je best moet blijven doen om haar bij je te houden en het leuk te blijven hebben samen.
Veel vrouwen houden er van als de man de leiding neemt. Dus verras je vriendin eens met een leuk uitje zonder dat ze hier van af weet. Er zijn maar weinig vrouwen die een leuke verrassing op zijn tijd niet weten te waarderen.

Thuis
Voor leuke dingen hoef je natuurlijk lang niet altijd het huis uit! Er zijn genoeg leuke dingen die je samen kunt doen in je eigen huis.

  • Samen koken; kies een recept uit wat je allebei nog nooit gemaakt hebt, gooi een schort voor en maak samen een heerlijk gerecht. Dek de tafel mooi op, steek de kaarsen aan en open een goede fles wijn. Koken en een romantisch diner. Dat zijn twee vliegen in één klap.
  • Doe een spelletje! Klinkt misschien suf maar samen een spelletje doen is heel erg leuk. Een lekker drankje en hapje erbij en je hebt een avondvullend programma. Weer eens wat anders als op de bank voor de tv.

Niet veel tijd
Tegenwoordig heeft iedereen het druk, maar dit mag geen reden zijn om niet even tijd vrij te maken voor je vriendin. Ook al heb je maar een paar uur, ook dan zijn er genoeg dingen die je kunt doen.

  • Welke vrouw houdt nu niet van chocolade en taartjes? Zoek een goede patisserie op en deel een heerlijk overdadig dessert. Niet alleen de liefde van de man gaat door de maag…
  • Zoek een leuke wijnbar op. Het is de perfecte plek voor een romantische ontmoeting. Kies voor je vriendin de wijn uit. Hoe goed ken je haar? Of laat haar blind proeven en raden wat voor een wijn het is.
  • Ga schaatsen! Een romantisch en leuk uitje voor in de winter. Samen hand in hand stuntelend over het ijs met als bonus een warme chocolademelk met slagroom of een lekkere glühwein.

Naar buiten
Even lekker eruit met zijn tweetjes, genieten van de buitenlucht en misschien steek je nog wat op. Altijd leuk een actieve date.

  • Maak een stadswandeling. Misschien wonen jullie (nog) niet in dezelfde stad. Nodig dan je vriendin uit om jouw stad beter te leren kennen. Bij de VVV hebben ze vaak diverse stadswandelingen. Kies er een uit en misschien leer je zelf ook nog iets over je eigen woonplaats.
  • Een leuk uitje in de zomer is kanoën. Samen in een bootje op het water genieten van het mooie weer. Misschien leuk om halverwege de kant weer op te zoeken voor een romantische picknick!
  • Een dagje naar het pretpark waar het draait om plezier en waar je je weer even kind mag voelen. Hand in hand door het park slenteren waar je de spanning van de achtbaan afwisselt met een lekker drankje op een terrasje.

Romantische dingen om te doen met je vriendin

Een hele dag of misschien wel een heel weekend de tijd voor elkaar. Daar maak je elke vrouw blij mee.
Vrouwen vinden het heerlijk om vertroeteld te worden. Neem je vriendin een dagje mee naar een spa. Boek voor haar (of voor jullie samen) een heerlijke massage en haar dag kan niet meer stuk. Sluit je dag af met een wijntje bij de open haard. Romantiek en ontspanning gegarandeerd!
Verras je vriendin door stiekem haar tas te pakken en een leuk hotel te boeken in een zinderende stad. Een weekend alleen maar aandacht voor elkaar. Welke vrouw wil nou niet zo’n romantische man?

Variatie
Uiteindelijk gaat het om de afwisseling. Elke dag hetzelfde eten gaat immers ook vervelen, hoe lekker je het ook vindt. Steeds verschillende dingen doen houdt het leuk en spannend.

Verras haar op z’n tijd ook als ze zegt niet van verrassingen te houden. Het hoeft echt niet altijd groots. Liefde zit in hele kleine dingen zoals haar favoriete chocolade in huis halen of een bad voor haar vol laten lopen met een kopje thee en haar lievelingstijdschrift.
Wat niet wil zeggen dat een weekendje Parijs niet heel erg gaaf is natuurlijk.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement