Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wat kun je het beste doen tijdens een tweede date?

Wat kun je het beste doen tijdens een tweede date?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je hebt een leuke man of vrouw leren kennen. Online. Misschien wel in het gewone leven. Jullie zijn op date geweest. Het was supergezellig en jullie waren er allebei al snel uit; deze date moet een vervolg krijgen. En dan? Hoe pak je dat aan, zo’n tweede date? We geven je in onderstaand artikel een flink aantal tips en tricks hoe je van jullie 2de date een succes kunt maken. Want die nieuwe vlam, die moet wel blijven natuurlijk!

Wat kun je het beste doen tijdens een tweede date?

Als je bovenstaande zin letterlijk hebt ingetikt in Google om een antwoord te vinden, heb je de eerste date zitten slapen. Je zou het antwoord namelijk gewoon moeten weten.
Tijdens jullie eerste date hebben jullie immers voldoende informatie uitgewisseld om tot een vervolgdate te komen. Waarschijnlijk zal hij of zij je dan ook wel stille hints hebben gegeven over wat hij of zij leuk vindt om te doen. Te ondernemen. Te ervaren.

Heeft zij bijvoorbeeld verteld dat ze het erg romantisch vindt om te gaan picknicken ergens of heeft hij verteld dat hij gek is op auto’s. Perfecte tweede date ideeën natuurlijk.
Denk dan (terwijl je dit leest) nog eens terug aan jullie eerste date en ga na welke hobby’s en interesses je nieuwe vlam heeft. Zeker weten dat je onderstaande tips dan helemaal niet nodig hebt en zelf al tot een leuk idee komt voor jullie tweede date.

Inspiratie nodig? Bekijk kortingen op 600+ Nederlandse uitjes »


Tips en Tricks voor jullie tweede date

Een tweede date is logischerwijs altijd een vervolg. Zorg dan ook voor een logisch vervolg. Stel dat jullie de eerste date een kop koffie ergens zijn gaan drinken, neem je nieuwe lover dan mee uit eten de tweede date. Pas wel op dat je niet in clichés vervalt en ook niet kiest voor saaie aangelegenheden. Ook hier helpt het natuurlijk weer als je zaken die tijdens de eerste date de revue zijn gepasseerd meeneemt in jullie tweede date. Voor veel mensen is bijvoorbeeld een kunstexpositie de saaiste date ever, maar als jouw date dat nu juist geweldig vindt is dat natuurlijk een hele goede optie om te arrangeren als tweede date.

Een andere methodiek is om juist iets heel anders te gaan doen tijdens de tweede date. Wees daarin creatief en bedenk dan wederom waar de interesses liggen van je date. Prima date ideeën voor een tweede date zijn bijvoorbeeld een filmpje pakken, een bezoek aan de dierentuin, lekker uitwaaien op het strand, de eerder genoemde picknick bij mooi weer of juist romantisch gaan schaatsen in de winter.

Zorg er in ieder geval voor dat de tweede date een overtreffende trap is van de eerste. Je zou het date proces dan ook moeten benaderen als een film of een goed boek. Beetje bij beetje werk je toe naar de ontknoping waarbij je de spanning en het plezier stapsgewijs opbouwt.

Dit geldt natuurlijk ook voor lichamelijk contact tijdens jullie dates. Wanneer jullie tijdens de eerste date afscheid hebben genomen met drie zoenen op de wang, zul je tijdens de tweede date die kus op de mond echt wel moeten scoren. Anders beland je straks nog in de friendzone en dat is wel het laatste wat je wilt bij deze leuke man of vrouw natuurlijk.

Vooral mannen zijn daarin vaak nog echte twijfelaars. Durven ze niet goed actie te ondernemen en vragen ze zich af of de vrouw in kwestie hem wel leuk genoeg vindt om mee te zoenen en misschien wel meer. Besef dan dat ze überhaupt nooit met je op date was geweest als ze je niet leuk zou vinden en al helemaal niet had ingestemd met een tweede date. Trek daarom gerust de stoute schoenen aan, flirt er op los en kus haar gewoon.
Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Na jullie eerste date fladderen de vlinders er lustig op los. Dag en nacht denk je aan hem of haar en zou je het het liefst van de daken willen schreeuwen. Doe dat gerust, maar niet in het bijzijn van je nieuwe vlam.

Te graag willen of te hard van stapel willen lopen kan averechts werken. Het kan je date zomaar enorm afschrikken met alle mogelijke gevolgen van dien. Beter ben je iets behouden. Laten merken dat je de ander wel ziet zitten, daar is niets mis mee, maar tijdens de tweede date opbiechten dat je tot over je oren verliefd bent is niet handig en komt enigszins wanhopig over. Bewaar dat liever voor date nummer zoveel. Pas echter wel op dat je niet al teveel hard to get speelt, want dat kan natuurlijk ook helemaal fout aflopen. Bewaar de balans en geniet vooral.

Dat is dan ook de laatste tip die we je mee willen geven voor jullie tweede date. Wat je ook organiseert voor jullie tweede date: probeer niet te geforceerd te werk te gaan. Lastig wanneer je de ander echt heel erg leuk vindt, maar probeer gewoon vooral te genieten van jullie samen zijn en van daaruit te kijken hoe de zaken zich verder ontwikkelen. Des te meer kans heb je op date nummer 3, 4, 5 etcetera.

Mis je na het lezen van dit artikel nog een geweldig goede tip of trick voor tijdens een tweede date? Laat het ons dan weten via een reactie onder aan deze pagina!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement