Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wat ga je doen op een derde date? Een paar suggesties

Wat ga je doen op een derde date? Een paar suggesties

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Na twee geslaagde dates hebben jullie weer een afspraakje gepland. De derde date komt er al weer aan! De ergste spanning is er nu af en jullie beginnen elkaar steeds beter te leren kennen. Voor de derde date wil je graag iets origineels gaan doen maar je weet nog niet goed wat. Wij geven je graag wat inspiratie om een leuke derde date in te plannen. Het allerbelangrijkste? Tijd met elkaar doorbrengen!

Dierentuin
Tijdens een derde date is het leuk om eens wat meer tijd met elkaar door te brengen dan een paar uur op een middag of avond. Een dagje dierentuin bijvoorbeeld! Ga samen op de foto bij de ijsberen, tijgers en olifanten en beleef romantische momenten in de tropische vlindertuin. Eet samen een hotdog op een bankje en geniet van het uitzicht en de onbekende geluiden om je heen.

Pretpark
Zijn jullie een stel wat houdt van snelheid en adrenaline? Dan is een dagje pretpark natuurlijk een goede optie! Ook tijdens deze date ben je langer samen en leer je elkaar eens op een andere manier kennen dan aan tafel of in de bioscoop. Tijdens deze dag kom je erachter of jullie dezelfde humor hebben en of jouw date ook gedurende een hele dag gezellig blijft!

Picknick
Wordt het mooi weer, heb je niet zo gek veel te besteden en je wil het graag wat dichter bij huis houden? Organiseer dan een romantische picknick in het park of op het strand! Met een kleedje en een gevulde mand (of rugzak) kom je al een heel eind! Pak iets in waarvan je zeker weet dat jouw date hiervan houdt en deze middag kan niet meer stuk. Zorg er wel voor dat je het weerbericht regelmatig checkt voordat je deze date opzet en zorg zeker voor een plan B! Mocht het toch nog onverwachts gaan regenen kan plan B ook gewoon een picknick binnen zijn, salontafel aan de kant en leg dat kleed maar uit. Minstens zo leuk als jouw originele plan, geen probleem.

Diner in het donker
Wil je toch nog een keer uit eten? Wat te denken van een diner in het donker? In de grotere steden vind je restaurants waar je volledig zonder licht kunt gaan dineren. Een beleving waarbij je elkaar op een nieuwe manier leert kennen maar ook smaken intenser beleefd. In het donker hoef je je niet druk te maken om je tafelmanieren maar is het succes van de avond afhankelijk van jullie stemmen en eventuele aanrakingen. Een intieme avond!

Een dagje Maastricht, Amsterdam of Antwerpen
Voor een vakantie samen is het nog veel te vroeg maar het vakantiegevoel ervaren tijdens een dagje weg kan natuurlijk wel. Kies voor een mooie stad in eigen land zoals het romantische Maastricht of het mooie Amsterdam. Uiteraard gaan jullie op de toeristische tour en maken jullie een boottocht over de Maas of door de Amsterdamse grachten. Toch eventjes naar het buitenland? Een dagje Antwerpen is ook geweldig! Dankzij het gezellige Vlaamse accent en de zoete geur van wafels in de straten ervaar je hier het vakantiegevoel binnen no time. Een Belgisch biertje op het terras hoort er natuurlijk ook bij.

Theater
Een avondje theater is een chic uitje voor jullie samen. In de eerste twee dates ben je vast al genoeg van elkaar te weten gekomen om iets uit te kiezen wat jullie beiden leuk vinden. Kiezen jullie voor een avondje lachen bij het cabaret, een muzikale theatershow van een artiest of band of een musical? Op deze avond mag je uitpakken met je outfit en kun je je vergapen aan de schoonheid van jouw date. In de pauze drink je samen een drankje en na een geslaagde avond is het fijn om even na te kletsen.

Wandelen
Is er na de picknick nog tijd of wil je op een verloren maar zonnige zondagmiddag de derde date inplannen en heb je geen tijd gehad om iets voor te bereiden? Een fijne wandeling door het bos of over het strand is een heerlijke manier om goed met elkaar te kunnen praten. Geen ongemakkelijke situaties met stille momenten aan tafel maar een prachtige omgeving waar stille momenten mogen. Halverwege even opwarmen of afkoelen met warme chocomel of een koud biertje bij de strandtent, café of op het terras. Met de zee of het groene bos op de achtergrond maak je ook erg mooie selfies van jullie samen! Het begin van iets moois?

Brunch
Geen zin in een afgezaagd diner of suffe lunch? Ga dan samen op zondag op pad voor een uitgebreide brunch! Helemaal hip en een casual maar zeker een geslaagd uitje voor een derde date. Niemand hoeft vroeg uit bed voor een dagje uit of juist op tijd naar huis voor de volgende werkdag, bij een brunch is er geen stress. En is het erg gezellig? Dan plak je die wandeling er nog even aan vast. Gewoon, omdat het kan.
Het allerbelangrijkste tijdens die derde date? Erachter komen of er nog veel meer dates komen natuurlijk! Wie weet kun je dan een van de andere date tips gebruiken en groeien jullie dates uit tot een liefdevolle relatie.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement