Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

5 tips voor een romantisch uitje

5 tips voor een romantisch uitje

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Romantiek, wie houdt er nu niet van. Maar wat verstaan we nu precies onder romantiek? Wil je je partner eens verrassen met een romantische avond maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? In dit artikel geven we je 5 tips voor een romantische avond uit. Love is in the air…

Romantiek wordt door vele van ons als een teken van liefde gezien. Oprechte aandacht voor elkaar. Je partner het gevoel geven dat hij of zij speciaal is. Romantiek hoeft niet altijd iets groots te zijn. Het gaat om dat speciale gevoel dat je krijgt doordat er extra aandacht naar elkaar uit gaat. Het kan zitten in een extra knuffel of zoen. Het belangrijkste is dat het oprecht is en direct uit het hart komt.

Een van de fijnste en mooiste dingen van de liefde is dan ook de romantiek. Een klein romantisch gebaar kan een rot dag veranderen in een fijne dag en bijdragen aan een gelukzalig gevoel. Die kleine momenten zijn oh zo belangrijk als het gaat om het behouden van een fijne relatie. Maar hoe breng je meer romantiek in je leven?

Wat is een romantische date?

Dat het niet altijd in iets groots hoeft te zitten wilt niet zeggen dat het niet gewaardeerd wordt als je een keer verder gaat dan die extra knuffel. Ga er samen op uit en neem de tijd voor elkaar. Weer eens de tijd voor een goed gesprek en om echt naar elkaar te luisteren. Even weg uit de dagelijkse sleur zodat je weer nader tot elkaar komt en je je aandacht niet hoeft te verdelen.

1. Romantisch avondje thuis
Voor een fijne avond hoef je natuurlijk niet altijd de deur uit. Je kunt ook thuis een romantische avond beleven met zijn tweeën. Kook een iets wat je allebei heel erg lekker vindt. Of voor degene die niet van koken houden: bestel een lekkere maaltijd. Dek de tafel mooi en steek de kaarsjes aan. Laat de tv een avondje uit en praat met elkaar. Wat gaat er in de ander om? Toon oprechte interesse. Dit zorgt voor een instant gevoel van romantiek.

2. Een strandwandeling
Misschien was je het al bijna vergeten maar wat is er nu romantischer dan lekker samen uitwaaien aan het strand? Stap op een doordeweekse avond eens spontaan in de auto en rijd richting de zee. Of ga wandelen in een mooi natuurgebied ergens in de buurt. Geniet van de buitenlucht en van elkaar. Tip voor in de zomer: neem een picknickkleed mee en wat lekkers. Op deze manier geniet je extra van de mooie zonsondergang.

3. Bioscoop
De bioscoop mag dan misschien niet heel origineel zijn, maar ook dit kan heel romantisch zijn. Kies een mooi liefdesverhaal uit of een romantische comedy. Tegenwoordig kun je naast de gewone stoelen in een flink aantal bioscopen ook kiezen voor een loveseat. Bestel hier twee glazen bubbels bij en de romantiek neemt het vanzelf over.

4. Ontspannen avond sauna
Boek een privé sauna alleen voor jullie samen. Een avondje pure ontspanning en tijd voor elkaar. Regel bij de reservering dat er lekker hapjes klaar staan en jullie favoriete drankje. Vraag of ze de ruimte willen vullen met kaarsjes. Veel romantischer wordt het niet.

5. Nachtje weg
Wil je echt uitpakken boek dan een mooie kamer (met bubbelbad!) in leuk romantisch hotelletje. Verken samen een nieuwe stad of ga naar een stad waar jullie samen mooie herinneringen hebben. Boek er een late check-out bij zodat jullie lekker kunnen uitslapen en genieten van ontbijt op bed!

Te koop?
Is romantiek te koop? Door middel van een extravagant luxe etentje, een reisje naar Parijs of een duur cadeau? Natuurlijk kan dit romantisch zijn maar dit is niet de essentie van romantiek. Waar het werkelijk om gaat is de oprechte belangstelling voor de ander. Het denken aan die ene datum die zo bijzonder is voor jullie of het in vervulling laten gaan van een stille wens. Zomaar onverwacht een bloemetje of een ontbijtje op bed na een drukke week. Allemaal hoogtepunten van romantiek.

Is romantiek belangrijk?
Ja romantiek is belangrijk. Op welk punt je je ook bevindt in de relatie, romantiek zorgt er voor dat de liefde tussen jullie stand houdt. In het begin van een relatie voert romantiek hoogtij, het bindt en zorgt voor groei van de liefde. Wanneer je al een aantal jaar samen bent, zorgt het voor mooie herinneringen waardoor je elke keer weer weet waarom je ooit voor elkaar gevallen bent. Misschien is het niet altijd de prioriteit in je leven maar als je zorgt voor een romantische avond op zijn tijd blijft dat vlammetje branden.

Of je nu een van bovenstaande tips kiest of zelf iets romantisch hebt bedacht. Bedenk dat als je het doet recht van uit je hart, het gevoel van romantiek vanzelf komt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies