Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Leuke tips om je partner te verrassen

Leuke tips om je partner te verrassen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Er zijn honderd redenen te bedenken om je partner eens goed te verrassen. Dit hoeft natuurlijk niet alleen op zijn of haar verjaardag te zijn of omdat jullie vijf jaar bij elkaar zijn. Verrassingen zijn namelijk extra leuk als het spontaan is en als de ander het totaal niet ziet aankomen. Je hoeft er dus echt geen compleet circus van te maken, maar kunt gewoon iets liefs en onverwachts doen voor je partner.

Wist je dat elkaar blijven verrassen heel goed is voor de relatie? Zo laat je vaker merken dat je van elkaar houdt en zorg je ervoor dat er geen sleur in jullie relatie komt. Nu vraag je jezelf natuurlijk af met welke dingen je je partner dan kunt verrassen. Ons advies is vooral dat je het jezelf niet al te moeilijk moet maken. Je hoeft dus echt niet alles uit de kast te halen om een grotere, duurdere en betere verrassing te bedenken dan de vorige keer. Het gaat namelijk vooral om het gebaar en een stukje quality time met je partner. Hieronder geven we de leukste tips om je partner te verrassen.


Verras je vriendin

Een spontane picknick:

Vrouwen zijn meestal wat romantischer ingesteld dan mannen. Dit betekent uiteraard niet dat elke vrouw meteen zit te wachten op een handgeschreven gedicht en een chocolade telegram in de vorm van een hartje. Romantische verrassingen moeten vooral spontaan en origineel zijn. Stel voor om het park in te gaan als het mooi weer is en haal daarbij als verrassing een kleedje en een picknickmand tevoorschijn. Zeker weten dat elke vrouw dit lieve en spontane idee enorm waardeert. Wat is nou beter dan een middagje in het park genieten van een wijntje, een stokbroodje, de zon en elkaar?


Sloof je uit in de keuken

Bij mannen zeggen ze dat liefde door de maag gaat. Daar willen we graag een kanttekening bij maken, want bij vrouwen gaat liefde ook zeker weten door de maag. Samen genieten van een heerlijk etentje is toch waar iedereen blij van wordt? Je maakt je partner daarom zeker gelukkig als je je een avondje helemaal uitslooft in de keuken voor haar. Bedenk van tevoren wat je gaat koken en oefen eventueel je gerechtjes. Zo heb je geen stress en kun je je helemaal focussen op haar. Kook bijvoorbeeld een driegangendiner, waarbij je een heerlijk wijntje serveert en de tafel mooi aankleedt. Ze is zo helemaal in haar nopjes en voelt zich op en top verwend als je uitgebreid voor haar gaat koken.


Geef haar een massage

Een massage is altijd een goede verrassing voor je partner. Er bestaat natuurlijk geen excuus dat je niet kunt masseren. Vrouwen zullen het namelijk zeker weten op prijs stellen dat je je best doet. Koop een lekkere massageolie en lees je van tevoren eventueel een beetje in. Wie weet is ze zelfs nog diep onder de indruk van deze opgedane massage kennis in korte tijd. Vrouwen vinden het altijd heerlijk om na een drukke dag verwend te worden door een massage. Als je zelf de masseur speelt, krijg je natuurlijk wel bonuspunten.


Koop een sieraad

Vrouwen en sieraden gaan natuurlijk heel goed samen. Je partner zal het een enorme verrassing vinden als je met een zelf uitgekozen sieraad thuiskomt. Je moet daarbij niet vergeten dat vrouwen heel kieskeurig zijn als het gaat om sieraden. Koop daarom iets waarvan je zeker weet dat het al een tijdje op haar verlanglijstje staat. Twijfel je of ze het mooi vindt? Dan kun je het beste even de hulp inschakelen van een goede vriendin van haar. Een andere tip is om altijd het bonnetje te bewaren…just in case.


Maak een lief gebaar

Een vrouw verrassen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Vrouwen kunnen namelijk een klein en lief gebaar enorm waarderen. Hang bijvoorbeeld eens de was op of maak het huis eens schoon voordat ze thuiskomt. Je kunt ook gewoon thuiskomen met een bosje rozen of de kaarsjes hebben aangestoken in huis. Als je af en toe iets spontaans en liefs doet voor haar, dan laat je aan deze kleine gebaren zien dat je van haar houdt.


Verras je vriend

Ontdek iets nieuws samen

Mannen vinden het heel leuk om samen met jou iets nieuws te beleven. Mannen stellen zich namelijk extra beschermd op, vinden het leuk om initiatief te nemen in onbekende situaties en vinden het leuk om samen bijzondere herinneringen te maken. Dit kan een activiteit of sport zijn die jullie nog nooit hebben gedaan, maar dit kan ook het ontdekken van een nieuwe stad zijn. Hebben jullie nog nooit gekampeerd? Ga dan eens samen kamperen in de duinen. Jullie kunnen ook een (extreme) sport doen of eens een onbekend gerecht op de menukaart uitproberen. Het idee dat jullie samen nieuwe dingen uitproberen vindt hij zeker weten erg leuk.


Koop sexy lingerie

Mannen blijven natuurlijk mannen. Dit betekent dat ze een nieuw lingeriesetje zeker weten kunnen waarderen. Nog beter is om spontaan te verschijnen in je nieuwe lingeriesetje of bijvoorbeeld alleen lingerie aan te trekken onder je jas. Zeker weten dat jouw partner zijn ogen niet meer van je af kan houden als je in een sexy lingerie ineens voor hem staat. Zo laat je je partner eens even zien dat je woest aantrekkelijk bent en bezorg je hem ongetwijfeld een leuke avond.


Koop een nieuwe gadget

Mannen blijven diep van binnen kleine jongetjes als het gaat om speelgoed. Als je een nieuwe gadget voor je partner koopt dan wordt hij hier zeker weten blij van. Koop iets waar hij al een tijdje naar zoekt op Google, koop iets nieuws voor de computer of een handige keuken of vakantie hack. Mannen vinden het ook nog eens heel leuk om indruk te maken met hun nieuwe gadget op hun vrienden. Een nieuwe gadget is dus zeker een goede verrassing.


Ontbijt op bed

Mannen kun je altijd verrassen met een lekker ontbijtje of brunch op bed. Dit kun je het beste plannen in het weekend, zodat jullie alle tijd hebben om samen lekker te ontbijten in bed. Plan het ontbijtje op bed dus op een dag waarop jullie beiden niks te doen hebben. Zo heb je een heerlijke morgen aan quality time samen. Croissantjes, verse jus d’orange, bacon en eieren doen het altijd goed voor een ontbijtje op bed. Eventueel kun je jezelf natuurlijk ook nog aanbieden als toetje.


Doe een mannenuitje

Wil je je partner verrassen met een cadeau? Dan vindt hij het enorm leuk als je een typisch mannenuitje plant. Wordt hij enorm blij van een voetbalwedstrijd of is hij fan van een bepaalde band? Koop dan kaartjes voor jullie beiden en stap eens uit je eigen comfort zone. Hij waardeert het enorm als je samen met hem iets op en tops mannelijks doet. Daarnaast is het natuurlijk stiekem heel leuk om hem helemaal in zijn element te zien.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies