Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Dating in Groningen; Tips om te daten en stadjers te ontmoeten

Dating in Groningen; Tips om te daten en stadjers te ontmoeten

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Groningen. Vooral bekend vanwege de gezellige (studenten)stad waar veel te beleven valt. Een date scoren in Groningen zou dan ook geen probleem moeten zijn, zelfs als je in de Ommelanden woont. Voor hen die toch wat moeite hebben met het regelen van een leuke date in de provincie Groningen schreven we dit artikel waarin we je tips geven hoe je het snelst en gemakkelijkst een leuke Groningse man of vrouw ontmoet en waar je je date vervolgens het beste mee naar toe kunt nemen tijdens jullie eerste date.

Dating in Groningen
Begeef je op de Grote Markt of in de Poelestraat in Groningen en je ontkomt er niet aan: leuke mannen en vrouwen vliegen je om de oren. Toch hoeft dit niet per direct te betekenen dat deze mannen of vrouwen allemaal potentieel datemateriaal zijn voor jou. Misschien zijn ze wel te jong (studenten) of heb je wat moeite om die leuke jongen of meid aan te spreken in de kroeg omdat je geen blauwtje wilt lopen in het bijzijn van je vrienden of vriendinnen. Geen zorgen, want we hebben de ideale manier voor je om tot een leuke date uit Groningen te komen die volledig aansluit bij jouw visie van de ideale man of vrouw; online dating websites!


ParshipBezoek Parship

Ja, Parship is een algemene datingsites en richt zich dan ook niet specifiek op Grunnegers. Daar staat wel tegenover dat Parship.nl over een enorme ledendatabase beschikt waarvan een gedeelte uiteraard uit Groningen afkomstig is. Jouw perfecte man of vrouw vind je gemakkelijk via de zoekfunctie. Hier voer je namelijk niet alleen als zoekcriterium Groningen in, maar ook tal van andere eigenschappen die jij belangrijk vindt bij je droomman of droomvrouw. Ga op zoek en je zult zien dat er ontzettend veel leuke singles uit Groningen aanwezig zijn op Parship.nl!

Bezoek Parship

Badoo

Ook Badoo richt zich niet specifiek op de provincie Groningen, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van Nederlands grootste datingsite. Het grote verschil met Parship is dat de singles op Badoo niet allemaal op zoek zijn naar een relatie, waarbij dat bij Parship doorgaans wel vaak het geval is. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe vriendschappen of gewoon een leuke date (met eventueel de potentie tot een relatie), zit je bij Badoo goed. De leuke Groningers filter je er wederom dankzij de zoekfunctie gemakkelijk uit zodat de mensen die overblijven goed bij je zullen passen.


Als online dating toch niet helemaal je ding is
Wij zijn van mening dat online dating dé ideale manier is om leuke Groningers te ontmoeten, maar jij bent natuurlijk jij en misschien vind jij die online dating sites maar helemaal niets. Niet getreurd, want we hebben nog meer opties in ons arsenaal.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een speeddating avond? Verschillende websites (bijvoorbeeld Relatieplanet.nl, maar ook flitsdate.nl en speeddaten.nl) organiseren regelmatig speeddate avonden in Groningen. In rap tempo maak je kennis met soms wel 20 single mannen of vrouwen op 1 avond. De kans dat hier een leuke man of vrouw tussen zit is relatief groot, maar heb je de pech dat dit niet het geval is is er alsnog vrij weinig aan de hand. Je ‘date’ duurt immers maar 3 minuten en kun je degene tegenover je echt niet uitstaan, ben je ook zo weer van hem of haar verlost! Mocht je het een beetje eng vinden om alleen naar zo’n speeddate avond te gaan mag je altijd een vriend of vriendin meenemen. Zo is een speeddate avond ook gewoon een avondje uit indien je er geen leuke date aan overhoudt.

Ditzelfde geldt voor een andere optie om Groningers te ontmoeten: single events. Wederom worden deze door bovenstaande websites georganiseerd en de evenementen lopen uiteen van cursussen ‘succesvol daten’ tot (kook)workshops en tal van andere (sportieve) activiteiten. Meld je aan op één van de websites en bekijk de verschillende single events eens. Zeker weten dat er een evenement bij zit die bij je interesses past. Zoals gezegd mag je ook hier weer iemand mee naar toe nemen als het je (te) spannend lijkt om alleen zo’n event te bezoeken en heb je in het slechtste geval (wanneer de andere singles helemaal niet jouw type zijn) een ontzettend leuke dag/avond met een vriend of vriendin.

De leukste date ideeën in Groningen
Inmiddels moet het je toch echt wel gelukt zijn met onze suggesties, een leuke date regelen in of uit Groningen. Maar dan rijst direct de volgende vraag: waar ga je je date mee naar toenemen? Bij ons is alleen ruimte voor de allerleukste date ideeën en welke dit zijn lees je hieronder.

Beklim de Martinitoren met je date
Met stip bovenaan. Groningen = de Martinitoren (of andersom) en daarom is dit natuurlijk het leukste date idee. Beklim samen de 251 treden en geniet van het geweldige uitzicht over Groningen en de wijde omtrek. Eenmaal weer beneden gekomen liggen de terrasjes op jullie te wachten en kunnen jullie de date vervolgen (indien het een succes is tot dusver natuurlijk) onder het genot van een hapje en een drankje.

Trek de natuur in in Nationaal Park Lauwersmeer
Nederland kent 20 Nationale Parken en slechts één hiervan is gelegen in de provincie Groningen. Ideale locatie dan ook om je date mee naar toe te nemen. Trek er met je date (en een goed gevulde picknickmand) op uit en verken de prachtige flora en fauna die je hier tegen zult komen. Je kunt er heerlijk wandelen en wil je echt iets unieks doen tijdens jullie date? Huur dan een bootje en ontdek Nationaal Park Lauwersmeer vanaf het water. Valt je date in het voor- of najaar? Je zult je ogen uitkijken vanwege de vogeltrek. 30.000 brandganzen zien overvliegen op 1 dag is behoorlijk imposant kunnen we je vertellen!

Bezoek het Groninger museum
Als echte Groningers is dit voor jullie natuurlijk dé ideale date. Ontdek de Groningse cultuur en slenter door de diverse zalen waar gevarieerde tentoonstellingen te bewonderen zijn. Je bevindt je al in het centrum, dus een afsluitend hapje en/of drankje is een prima vervolg om zo de vele indrukken samen te bespreken.

Met de boot naar Schiermonnikoog
Oke. Schiermonnikoog valt onder Friesland, maar de veerdienst vertrektt toch echt vanuit Lauwersoog. Tijdens de 45 minuten durende overtocht is er voldoende tijd om elkaar alvast wat beter te leren kennen en op Schiermonnikoog zelf hebben jullie alle ruimte om nader tot elkaar te komen. Verken samen de beeldschone natuur en waai natuurlijk flink uit op één van Europa’s breedste zandstranden. Geniet daarna samen na in één van de gezellige cafés of restaurants in het enige dorp op het eiland Schiermonnikoog; Schiermonnikoog!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies