Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Mijn vriend wil geen seks

Mijn vriend wil geen seks

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Het bedrijven van de liefde is een belangrijk onderdeel van een relatie. Wanneer er sprake is van het ontbreken van seks in een relatie omdat je vriend de boot afhoudt, kan dat grote onzekerheid met zich meebrengen. Je kunt onzeker raken over je relatie, maar ook over jezelf of je lichaam. Je gaat jezelf afvragen of je nog wel aantrekkelijk genoeg bent of wat er mis is. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van een serieuze relatie. In dit artikel lees je wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn en wat je het beste kunt doen wanneer je vriend geen seks meer met je wilt.

Mannen die geen seks willen. Bestaat dat?

Een vriend die geen seks wilt. Voor de meeste mannen is dit onbegrijpelijk. “Heb je al seks gehad?” is soms zelfs de eerste vraag die valt als een man aan zijn goede vrienden kenbaar heeft gemaakt dat hij aan het daten is of net een relatie begonnen is. Seks speelt namelijk een grote rol in het leven van de man, niet in de laatste plaats omdat het behoort tot één van de primaire levensbehoeften. Seks is van belang om te overleven. Om ons voortbestaan mogelijk te maken. Dat gegeven is in ons systeem geprogrammeerd, maar mensen hebben natuurlijk niet alleen maar seks met elkaar ten behoeve van de voortplanting. Seks kan ontzettend fijn zijn en kan ons een fantastisch gevoel geven. Het kan de verbinding tussen twee geliefden naar een hoger niveau tillen. Randvoorwaarde is dan wel dat de seks goed is en beide partners elkaar kunnen bevredigen.

Wanneer je merkt dat je in de slaapkamer (of elders) met zeer grote regelmaat tegen een muur aanloopt wanneer je seks wilt met je vriend, dan is er iets aan de hand. Het kan bijvoorbeeld heel druk zijn op het werk van je vriend waardoor hij geen puf meer heeft om seks met je te hebben. Maar laten we eerlijk zijn; dat klinkt een beetje ongeloofwaardig. Waarom? De meeste mannen kunnen ontzettend moe zijn, maar toch op magische wijze héél veel energie krijgen wanneer de kans bestaat dat er seks op het menu staat.

Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, maar over het algemeen kunnen we stellen dat het mannelijk libido groter is dan bij vrouwen en een beetje moeheid geen obstakel vormt om seks te hebben. Wat kan dan wel de reden zijn?


Je vriend is onzeker

Straatarm of stinkend rijk, aartslui of sportief; aan het einde van de dag zijn we allemaal mensen. Mensen met een lichaam, dat vatbaar is voor kwaaltjes en andere ongemakken. Wanneer je vriend geen seks met je wilt, dan kan het voorkomen dat hij last heeft van een kwaaltje en zich schaamt om dit tegen jou te vertellen.

Hij kan bijvoorbeeld last hebben van iets als een schimmelinfectie. Dat kan hem grote onzekerheid over zichzelf of zijn aantrekkelijkheid geven. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing en verdwijnt zoiets als sneeuw voor de zon met de juiste middelen. Dat neemt echter niet weg dat het voor hem moeilijk blijft om er over te praten en het gevoelens van schaamte op kan roepen. Het kan een reden zijn om lichamelijk contact in de vorm van seks te vermijden.

Onzekerheid kan ook de kop opsteken wanneer er sprake is geweest van (veel) alcohol tijdens een eerdere vrijpartij. Het nuttigen van veel alcohol kan namelijk leiden tot erectieproblemen  en als er iets is wat mannen onzeker maakt is het wel een geslachtsdeel dat niet mee wilt werken wanneer men seks wilt hebben. Hoewel dit eenmalig kan voorkomen, kan het tussen de oren blijven hangen en kan men angstig worden dat het nogmaals gebeurt. Met schaamte en een nóg grotere onzekerheid tot gevolg. Ook dat kan een reden zijn waarom hij seks met jou vermijdt.


De seks is saai geworden

Heb je al een tijdje een relatie met je vriend, dan kan het zijn dat seks een routineklusje is geworden en de sleur erin geslopen is. Er wordt dan door beide partijen weinig moeite gedaan er iets spannends van te maken en het draait eigenlijk alleen nog maar om het krijgen van een orgasme. Om vervolgens de rug naar elkaar toe te draaien en te gaan slapen. De seks (tussen twee mensen die bij elkaar zijn omdat ze van elkaar houden) wordt niet meer als iets bijzonders ervaren en dat kan een reden zijn om het liever niet, dan wél te doen.


Je vriend gaat vreemd

De andere gedachte die vaak opkomt wanneer je vriend geen seks wilt is dat hij mogelijkerwijs vreemdgaat. Geen gekke gedachte, want wanneer je een relatie hebt, dan wil je toch (het liefst zo vaak mogelijk) seks met degene waarvan je houdt? Wanneer je vriend vreemdgaat en aan een ander denkt, dan kan dat voor hem een gegronde reden zijn om geen seks meer met jou te hebben. Zeker wanneer hij seks met iemand anders heeft gehad, zich schuldig voelt ten opzichte van jou of juist helemaal niets meer om jullie relatie geeft.

Wanneer er sprake is van overspel, dan zul je dat vaak ook merken aan zijn manier van communiceren of gedrag binnen de relatie. Is hij afstandelijk of neemt hij de moeite niet (meer) om te laten zien dat hij van je houdt? Dan kunnen dat tekenen zijn dat hij buiten de deur eet of heeft gegeten.


Je vriend is niet meer verliefd

Wanneer je vriend je vaak afwijst wanneer je seks met hem wilt, dan kan het ook zijn dat zijn liefde voor jou aan het verdwijnen is en de relatie afstevent op een einde. Ook dit zal gepaard gaan met het ontbreken van knuffels, kusjes en andere tekenen die erop wijzen dat hij nog van je houdt.

In deze situatie kan het voorkomen dat hij het moeilijk vindt dit aan jou te vertellen en – wanneer je seks wilt – je eerst een aantal keer met een smoesje afgewezen wordt voordat de aap uit de mouw komt. In dit geval is het misschien beter om geen seks te hebben, aangezien dit vaak uitdraait op een teleurstelling voor beide partijen. Zeker wanneer er geen sprake meer is van wederzijdse liefde.


Wat te doen als je vriend geen seks wilt?

Er zijn naast de bovenstaande oorzaken, tal van andere oorzaken te benoemen waarom je vriend geen seks met je wilt. Om erachter te komen welke oorzaak ten grondslag ligt aan het weigeren van seks met jou, kan het een verstandig idee zijn om een gesprek met je vriend te beginnen. Dit kun je het beste doen op een rustig moment, niet vlak nadat je wederom een afwijzing hebt gekregen. Na een afwijzing kunnen de emoties hoog oplopen en dat kan het voeren van een constructief gesprek in de weg staan.

Kies daarom een goed moment uit om met je vriend te praten, zoals na het avondeten als jullie samen op de bank zitten. Geef aan dat je geconstateerd hebt dat je vriend geen seks meer met je wilt en je graag zou willen weten waarom. Heb je opgemerkt dat hij je niet alleen afwijst op het gebied van seks, schroom dan niet om dit ook tijdens het gesprek te benoemen. Alleen door hem aan de tand te voelen, kun je de oorzaak achterhalen.

Heb je een goed gesprek gehad en de oorzaak boven water gekregen? Dan kun je het probleem mogelijkerwijs aanpakken. Hoe je het gaat aanpakken, is natuurlijk sterk afhankelijk van de reden waarom hij geen seks meer met je wilt. In het geval van overspel draait het natuurlijk niet meer alleen om seks, maar om je gehele relatie en zul je wellicht moeten besluiten om er een punt achter te zetten. Vind je vriend de seks tussen jullie saai, dan kun je (samen met hem) een plan bedenken om de seks spannender te maken. Voor elk probleem is een oplossing. Altijd.

Houd in ieder geval altijd in je achterhoofd dat seks binnen een relatie draait om de behoeften en wensen van beide partijen en egoïsme de kwaliteit van seks vaak niet ten goede komt. Om seks voor beide partijen tot een bevredigend einde te brengen, zullen beide partners aandacht aan elkaar moeten schenken.

Zo aan het einde van dit artikel zijn we wel nieuwsgierig geworden: heb jij ervaring met een vriend die geen seks wilt? Laat dan een reactie achter op dit artikel. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement