Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Verliefde vrouw herkennen: 7 tekenen dat ze je leuk vindt

Verliefde vrouw herkennen: 7 tekenen dat ze je leuk vindt

Laatst bijgewerkt: 3 november 2020

De liefde zou een stuk eenvoudiger zijn als je precies wist hoe je verliefdheid kunt herkennen. Als mannen hebben we het namelijk soms best moeilijk als het gaat om het oppikken van de juiste signalen van het vrouwen front. Hoe weet je nou of een vrouw jou echt leuk vindt? Is een vrouw met je aan het flirten of doet ze gewoon haar haren? En wanneer moet je op haar flirtgedrag ingaan? Allemaal kwesties waar je je als man soms van achter de oren moet krabben en graag een duidelijk antwoord op zou willen. Ben je benieuwd hoe je erachter komt of ze je echt leuk vindt? Dan hebben we hieronder de belangrijkste signalen van een verliefde vrouw voor je op een rijtje gezet.1. Ze toont veel interesse

Als een vrouw jou echt leuk vindt wil ze alles over je weten. Ze is op en top nieuwsgierig naar wat je nog meer in huis hebt en wat voor vlees ze in de kuip haalt. Als ze verliefd op jou is heeft ze oprechte aandacht voor je en toont ze veel interesse in je om je beter te leren kennen. Ze wil weten wat je nog meer doet behalve je werk of je studie, vraagt naar je vrienden en vraagt vooral door over de onderwerpen waar jij over begint.

Informatie achterhalen

Niet alleen probeert ze jou allerlei vragen te stellen, maar ze probeert ook informatie bij je vrienden te achterhalen. Een verliefde vrouw wil namelijk heel graag weten waar je bent en wat je in je vrije tijd doet. Ze is dan ook erg blij als ze via je vrienden te horen krijgt dat je vanavond in de kroeg te vinden bent of in de sportschool waar zij ook regelmatig te vinden is. Uiteraard vindt ze het ook uitermate interessant om jouw leven uit te peuzelen op sociale media. Ze bekijkt en liked dan ook vaak jouw posts of kan het niet laten om een reactie te geven op jouw snap, Instagram foto of Facebook update.


2. Ze reageert snel

Ben je al een tijdje met haar aan het appen? Dan zal ze snel reageren op je berichten als ze je echt leuk vindt. Ook probeert ze om het gesprek altijd gaande te houden en via inkoppertjes weer op nieuwe gespreksonderwerpen uit te komen. Als ze je leuk vindt probeert ze om het gespreksonderwerp uiteindelijk te leiden naar een date. Sommige vrouwen blijven nou eenmaal vrouw en vinden het lastig om zelf het initiatief te nemen om je op date te vragen. Merk je dat ze om dit gespreksonderwerp heen blijft draaien, neem dan gerust het initiatief en vraag haar op date. Zo weet je zeker of ze je leuk vindt en hoef je niet meer te wachten op vage signalen van haar kant.


3. Ze wil bij je in de buurt zijn

Een verliefde vrouw wil graag zo dicht mogelijk in de buurt zijn bij diegene waarop ze verliefd is. Allereerst is het te merken aan dat ze graag plekken bezoekt waar jij ook regelmatig komt. Heb je een bepaalde stamkroeg of zit je altijd op een vaste lunchplek? Dan zul je haar hier zeker weten tegenkomen. Ze probeert er namelijk veel aan te doen om jou tegen te komen. Bevindt ze zich in dezelfde ruimte als jij, dan komt ze steeds dichterbij en blijft ze gefocust op waar jij bent. Ook zal ze in dezelfde ruimte niet haar rug naar je toe draaien, maar zorgt ze ervoor dat ze jou altijd in het vizier kan houden. Ook probeert ze om subtiel eventjes alleen te zijn in de hoop dat jij haar aanspreekt. Ze gaat bijvoorbeeld alleen naar het toilet of bestelt een drankje aan de bar in de buurt van jou.


4. Subtiele aanrakingen

Is ze niet verlegen om een praatje te maken? Dan zul je zien dat ze jou het liefste begroet met een kus op de wang of een knuffel. Tijdens het gesprek zelf probeert ze je zoveel mogelijk subtiel aan te raken aan je armen of schouders of geeft ze soms plagend een porretje in je zij. Dit zijn allemaal hints van dat ze jou graag dichtbij haar wil hebben en graag contact met je wil maken.

Daarnaast zal ze niet zo snel degene zijn die een einde maakt aan het gesprekje. Ze wil namelijk het liefste zo lang mogelijk bij je staan en uittesten of je haar ook ziet zitten. Merk je dat ze aanrakerig is en dat ze graag dichtbij je staat, probeer dan eens bij haar uit hoe ze erop reageert als jij haar aanraakt. Merk je dat ze hier goed op reageert? No worries, dan kun gerust doorpakken en je volgende move maken.


5. Ze besteedt veel aandacht aan haar uiterlijk

Als ze jou leuk vindt, dan doet ze er natuurlijk alles aan om er op en top uit te zien. Ze ziet er goed verzorgd uit en fatsoeneert haar kleding af en toe als jij in de buurt bent. Als een vrouw verliefd is wil ze uiteraard een goede indruk op jou maken door een rood lippenstiftje te dragen of een extra spuitje van haar lekkere luchtje op te hebben.

Gaat ze even naar het toilet? Dan zul je zien dat ze alles even heeft gecheckt en bijvoorbeeld haar haar opnieuw heeft gedaan. Ook zul je merken aan haar houding dat ze probeert om indruk op jou te maken. Zo zal ze nooit oncharmant op een barkruk gaan zitten, maar probeert ze een en al vrouwelijkheid uit te stralen in haar pose. Het gaat erom bij haar dat ze de aandacht probeert te trekken bij je en dat je natuurlijk laat merken dat je haar gezien hebt.


6. Ze vertoont echt vrouwengedrag

Vrouwen die verliefd zijn vertonen automatisch vaker typisch vrouwengedrag. Ze flirt meer, ze lacht meer en laat zien dat ze vrolijk is. Ben je met haar aan het praten dan herken je haar verliefdheid door haar stralende ogen, haar glimlach en haar speelse trekjes. Zo kan ze aan haar haren blijven friemelen of kan speels haar haren achterover slaan. Ook zul je zien dat ze tijdens het gesprek naar jou toe gedraaid is en met haar heupen naar jou gekanteld staat. Als echte vrouw kan ze natuurlijk niet anders dan hard lachen om jouw grapjes. Tot slot wil ze jou maar al te graag aankijken en zal ze dus ook proberen om veel oogcontact met je te maken. Uiteraard zegt één signaal nog niet meteen of ze je leuk vindt, maar als je deze signalen vaak genoeg opmerkt dan kun je er wel vanuit gaat dat ze jou ziet zitten.


7. Reageer op flirtgedrag

Daarnaast is het handig om te weten dat een vrouw een keer ophoudt met het vertonen van dit flirtgedrag. Als ze namelijk het idee heeft dat haar flirtgedrag op niks uitloopt dan zal ze zich weer langzaamaan ‘normaal’ gedragen. Ze denkt namelijk dat haar flirtpogingen niet aankomen en dat je haar misschien wel niet zo interessant vindt. Wacht dus niet te lang als je flirtgedrag van haar kant opmerkt, want haar flirtgedrag heeft dus maar een beperkte houdbaarheidsdatum. Heb je het idee dat ze je probeert te verleiden, probeer dan eens langzaam hierop in te gaan en te kijken hoe ze hierop reageert. Gaat ze hierin mee, dan kun je haar gerust eens op date vragen of natuurlijk een move maken om haar te zoenen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement