Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe kun je ldvd (liefdesverdriet) verwerken

Hoe kun je ldvd (liefdesverdriet) verwerken

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De meeste mensen krijgen er vroeg of laat wel een keer mee te maken: ldvd. Liefdesverdriet. Een gebroken hart. Erg vervelend, maar wees getroost; (bijna) iedereen komt er weer bovenop. Hoe je het beste liefdesverdriet kunt verwerken ontdek je in onderstaand artikel!

Wat is liefdesverdriet?
Als je zelf wel eens te maken hebt gehad met liefdesverdriet kun je deze alinea overslaan. Je weet dan zelf namelijk wel hoe het voelt om pijn in je hart te hebben. Vaak denken mensen dat dit figuurlijk is, maar bij echt liefdesverdriet doet je hart ook gewoon echt pijn.
Je deed alles voor de ander. Hij of zij was je maatje. Je partner. Je geliefde. En opeens is dat weg. Ziet hij of zij je niet meer staan en heeft besloten om alleen verder te gaan. Jou achterlatend in een zee van verdriet.
Nee. LDVD is absoluut niet tof.

Wat je vaak ziet bij mensen met liefdesverdriet
Hoe iemand met liefdesverdriet omgaat is natuurlijk afhankelijk van de persoon in kwestie, maar er zijn een aantal zaken die je vaak terugziet bij mensen die zwelgen in hun verdriet.
Het eerste punt is eten. Mensen met liefdesverdriet staan er om bekend om hun verdriet weg te eten. Kilo’s chocola, chips en fastfood vliegen er doorheen. De korte kick maakt dan vaak al snel weer plaats voor nog meer ongeluk, verdriet en spijt. Je begrijpt dat dit niet de beste oplossing is om ldvd te verwerken en als je merkt dat je in deze vicieuze cirkel terecht komt is het erg belangrijk dat je deze zo snel mogelijk probeert te doorbreken. Bijvoorbeeld door je aandacht ergens anders op te vestigen en dat brengt ons bij een ander punt wat we vaak terug zien bij mensen die bezig zijn hun gebroken hart te fixen; (overmatige) focus op bijvoorbeeld sport of studie.

Vooral dat sporten zien we veel bij vrouwen die verlaten zijn door hun partner. “Hij vond me te dik. Te afstotend en daarom is hij weggegaan.” Vervolgens duiken de dames de sportschool in en vliegen de kilo’s er af. Je begrijpt dat dit een betere oplossing is dan de kilo’s chips en chocola. Tijdens het sporten maken je hersenen endorfine (het gelukshormoon) aan en bovendien krijg je er als bijzaak een mooier lichaam door.

Een andere manier van liefdesverdriet verwerken die je ook vaak ziet is simpel, maar effectief: hoe kun je je beter over iemand heen zetten dan volop te gaan genieten van de aandacht van andere leuke mannen of vrouwen?
Juist, ga daten! Herontdek jezelf weer. Geniet van de aandacht en wie weet kom je wel zo’n leuke jongen of meid tegen, dat je je oude partner in een mum van tijd vergeten bent.
Daten kan natuurlijk op enorm veel manieren, maar om je een handje op weg te helpen hebben we hieronder de leukste datingsites voor je op een rijtje gezet.


ParshipBezoek Parship 

Misschien is het niet de meest ideale zet; van de ene relatie in de andere springen, maar op Parship vind je serieuze mensen die vaak op zoek zijn naar een serieuze relatie. Parship richt zich speciaal op hoger opgeleiden en je vindt hier dan ook mensen waar je een goed gesprek mee kunt voeren. Aan de hand van een wetenschappelijk gefundeerde persoonlijkheidstest word je gematcht aan leuke mannen of vrouwen die perfect bij jouw interesses en voorkeuren passen. De verdeling mannen-vrouwen (49% - 51%) is ideaal en dit maakt Parship.nl een datingsite die prima geschikt is voor mannen én vrouwen. Zelfs als je te maken hebt met liefdesverdriet!

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa 

Lexa heeft één van de grootste ledendatabases van Nederland. Je zult hier dan ook uiteenlopende singles treffen die allemaal op zoek zijn naar iets anders. Een leuk gesprek, een date, vriendschap en/of een relatie. Dit maakt Lexa wat minder serieus dan bijvoorbeeld Parship en de ideale plek voor jou om je aandacht te verzetten. Je kunt direct chatten met de overige leden en er is dankzij het grote ledenaantal altijd wel een leuke man of vrouw online.

Bezoek Lexa

PepperBezoek Pepper 

Net als Lexa geldt Pepper als (één van) de grootste datingsite van Nederland. Ook hier zul je dan weer leden treffen die naar van alles op zoek zijn; relatie, maar ook vriendschap, leuke gesprekken en eventueel een gezellige date. Een ander groot voordeel van Pepper zijn de single events die zij organiseren. Dit is vooral erg leuk wanneer je liever een leuke man of vrouw in levende wijze ontmoet dan op een datingsite. Pepper heeft als datingwebsite al meerdere grote prijzen in de wacht gesleept en beschikt over het keurmerk veilig daten en het thuiswinkel waarborg keurmerk. Met je privacy en veiligheid zit het dan ook meer dan goed op Pepper.

Bezoek Pepper

Blijf vooral niet hangen
De wetenschap stelt dat liefdesverdriet goed te vergelijken is met rouwen. De gevoelens die je ervaart zijn vrijwel hetzelfde. Het is dan ook echt niet erg om je een tijdje erg rot te voelen en dat je je tijd er voor neemt om het verlies te verwerken.
Maar net als bij een rouwproces komt altijd het moment dat je met beide benen terug moet komen op aarde en verder gaat met je leven. In tegenstelling tot het verliezen van een dierbare (die niet meer terug zal komen uiteraard), heb je bij liefdesverdriet altijd een nieuwe kans om een leuke man of vrouw te ontmoeten die alle vervelende gevoelens als sneeuw voor de zon kan laten verdwijnen.
En hoe je die man of vrouw dan ook zult vinden (online of in het echte leven), weet dat hij of zij ergens rondloopt!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement