Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

HappyPancake datingsite review

HappyPancake
Bekijk de beste gratis datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

HappyPancake bestaat sinds februari 2018 in Nederland, maar is in Zweden en Finland razend populair. Daar bestaat de datingwebsite al sinds 2007. HappyPancake richt zich op mannen en vrouwen die op zoek zijn naar gratis online dating. Bovendien staat veiligheid bij HappyPancake voorop.

Het valt op dat de website van HappyPancake heel netjes en overzichtelijk is, zonder te veel poespas. Omdat het een gratis website is hoef je hier geen uitgebreide matchingsystemen te verwachten. Toch kun je met de basis functionaliteiten prima uit de voeten. Veel datingsites pretenderen gratis te zijn maar komen vervolgens op de proppen met allerlei optionele betaalde functionaliteiten. Bij HappyPancake is dat niet zo. Door een paar advertenties te plaatsen houden ze de website gratis en toegankelijk voor iedereen.

Waarom kies je voor HappyPancake?
  • Altijd gratis
  • Selfiescanner

Hoe schrijf je je in bij Happy Pancake?

Het inschrijfproces is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar je e-mailadres, geslacht, locatie, geboortedatum en leeftijd in te vullen. Ook moet je invullen of je op mannen, vrouwen of allebei valt. Daarna moet je jouw profiel via e-mail verifiëren en kan het daten beginnen. Een tweede optie is om je via de Facebook plug-in aan te melden.

Jouw profiel op Happy Pancake

Als je voor het eerst op je profiel komt ziet deze er erg leeg uit. Om meer bekijks te trekken moet je allereerst een profielfoto uploaden (hoewel dat niet verplicht is). Daarnaast is er ruimte voor een profieltekst, jouw interesses, je uiterlijke kenmerken, persoonlijke informatie, werk en wereldbeeld. Wereldbeeld is een goede toevoeging aan de reeks standaardinformatie. Hier kun je religie, politieke richting en je mening over carrière en het huwelijk delen. Zo kun je erachter komen of een potentiële match over deze fundamentele zaken hetzelfde denkt.

Verificatie met een selfie

Het is de nachtmerrie van iedereen in de online datingwereld: verliefd worden op iemand die zich anders voordoet dan hij of zij is. Of die zelfs helemaal niet bestaat. Om dat te voorkomen maakt HappyPancake gebruik van de selfiescanner. Hiermee maak je met jouw webcam of mobiele camera een foto. Deze wordt vervolgens handmatig gecontroleerd door het team van HappyPancake. Ben je goedgekeurd? Dan wordt jouw account geverifieerd en krijg je een ‘echtheidsbadge’ op je profiel.


Functies en mogelijkheden

De website van HappyPancake bestaat uit drie onderdelen: zoeken naar een match, recente activiteiten (zoals een flirt) en een overzicht van je gesprekken. Verder heb je de mogelijkheid om je profiel te bewerken en om je instellingen aan te passen. De functionaliteiten zijn niet echt uitgebreid of uniek, maar vervullen wel jouw online datingeisen.

Zoeken naar een match

Bij HappyPancake geef je allereerst een gewenst geslacht en een leeftijdscategorie aan. Daarna zie je automatisch de matches die aan die twee criteria voldoen. Om jouw match nog beter te laten matchen kun je filteren op aanvullende criteria: locatie, maximale afstand, interesses, uiterlijk, persoonlijke informatie, werk en normen/waarden. Zo kun je iemand selecteren op factoren die voor jou erg belangrijk zijn.

Accountinstellingen

De datingwebsite heeft best wel unieke accountinstellingen, daarom willen we daar graag even bij stilstaan. Allereerst kun je door je eigen zoekgeschiedenis scrollen. Je ziet precies welke profielen je hebt bezocht en met wie je contact hebt opgezocht. Handig als je een match weer wilt opzoeken!

Ten tweede is er de mogelijkheid tot ‘beperkt chatten’. Hiermee verkies je kwaliteit boven kwantiteit en voorkom je dat je overspoeld wordt door berichten en chat je met een beperkt aantal mensen.

Tot slot willen we stilstaan bij de optie ‘Privéfoto’s’. Op HappyPancake kun je twee soorten foto’s toevoegen: normale foto’s en privéfoto’s. Onder dit tabblad kun je aangeven welke accounts toegang hebben tot deze privéfoto’s.


De doelgroep van HappyPancake

HappyPankcake is op zoek naar mensen die graag op een veilige en kosteloze manier online hun ware liefde vinden. Op HappyPancake zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en etniciteiten welkom. De datingwebsite en haar leden komt vrij serieus en gedegen over, niet voor mensen die op zoek zijn naar een vlug seksueel contact.

Omdat HappyPancake nog maar net in Nederland is gelanceerd hebben we helaas nog weinig informatie over de hoeveelheid leden en de man/vrouwverhouding.


Veilig daten

In de omschrijving van HappyPancake verkondigen dat veiligheid voorop staat. Dat zien we ook wel terug in de verificatie-optie, de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren en de privéfoto optie. Verder kun je het daten op HappyPancake zo anoniem maken als je zelf wil: zonder foto, zonder echte naam en zonder persoonlijke gegevens.


Hoe bekend is HappyPancake?

Het is heel goed mogelijk dat je nog nooit van HappyPancake hebt gehoord. De datingwebsite is pas sinds februari 2018 actief in Nederland. Als je Googlet krijg je wel heel veel resultaten, in het Fins of Zweeds. Daar is de website al sinds 2017 actief. Sterker nog, het is de nummer één datingsites van de Noordelijke landen. Wij verwachten dan ook dat dit succes binnenkort ook overslaat naar Nederland!


Klantenservice

Wil je je even terugtrekken uit het online dating circuit? Zet dan via ‘accountinstellingen’ je account op pauze. Daardoor wordt je profiel onzichtbaar voor andere leden (maar je kunt zelf ook geen leden meer zoeken). Hoe je je profiel moet verwijderen is onbekend. In ieder geval door een mail te sturen naar support@happypancake.com


Altijd gratis daten

Het grootste voordeel van HappyPancake is dat het altijd gratis is én blijft. Dus je hebt nooit meer de ongelijke date-ervaring van betalende en niet-betalende leden. Tussen de profielen door zie je zo nu en dan een advertentie. Schrik niet, deze lijken soms behoorlijk op spam. Wij raden je aan om gewoon langs de advertentie te scrollen. Dat kan makkelijk, want ze verschijnen niet als pop-up in je scherm.


Onze ervaringen met HappyPancake

Pluspunten:
  • Altijd gratis
  • Selfiescanner
Minpunten:
  • Advertenties in beeld
Bekijk de beste gratis datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies