Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Waar kan ik online chatten met single vrouwen?

Waar kan ik online chatten met single vrouwen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Online chatten is sinds de begindagen van het internet al hot. Vroeger (maar nog steeds wel) kon je naar speciale websites gaan waar je in een chatroom nieuwe mensen kon leren kennen. Door de komst van sociale media en messenger apps zoals Microsoft Messenger werd het chatten in chatrooms wat minder populair. Er waren plots immers genoeg opties om met leuke vrouwen te kletsen via het WereldWijdeWeb. Wie op zoek is naar de beste plekken op het internet om met vrijgezelle vrouwen in gesprek te geraken, is op de juiste plek beland. In dit artikel vertellen we je namelijk waar je online kunt chatten met leuke single vrouwen!


Openbare chat vs. gesloten chatruimtes

Het leuke aan openbare chatrooms is dat je volledig random met mensen in contact kunt komen. Het is een gevalletje van ‘op dezelfde plek op hetzelfde tijdstip zijn’ en de rest gebeurt vanzelf. De gesprekken kunnen hierdoor alle kanten uitgaan en je ontmoet de meest bijzondere mensen op deze manier. Er hangt echter ook een keerzijde aan. Je weet tenslotte nooit met wie je écht in gesprek raakt. Blijkt die leuke blondine plots een vent van 80 te zijn met een overdosis walgelijk neushaar. Of is de ‘dame’ met wie je in gesprek raakt 12 in plaats van 21. Het kan zomaar tot vervelende (en soms zelfs hele nare) consequenties leiden.

Op het internet zijn gelukkig ook voldoende ‘gesloten chatrooms’ te vinden. Waarbij je je bijvoorbeeld eerst moet inschrijven en/of een profiel aan kunt maken. Ook hier kunnen uiteraard fakers tussen zitten, maar het ligt er een beetje aan op welke website je gaat rondneuzen. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we hieronder een drietal websites verzameld waar je kunt chatten met leuke single vrouwen en waarbij je er min of meer vanuit kunt gaan dat je ook daadwerkelijk met degene spreekt wie zij zegt dat zij is.

Chatten op een datingsitePepperBezoek Pepper 

Pepper is al een tijdje één van de meest populaire datingsites in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat Pepper anders werkt dan overige datingsites. Waar je bij andere online dating websites vaak een lange vragenlijst moet invullen of je profiel helemaal compleet moet maken, maak je bij Pepper een fotocollage aan. Middels zelfgekozen afbeeldingen kun je op die manier precies laten zien wie jij bent en wat je leuk vindt. Uiteraard maakt dit het ook eenvoudiger om overige leden te beoordelen. Je ziet immers direct wat de ander aanspreekt en past het bij hetgeen jij zoekt, dan kun je via de ingebouwde chatfunctie eenvoudig in gesprek gaan met de leuke single dame. Inschrijven op Pepper is gratis en de mogelijkheden met een gratis lidmaatschap zijn bijzonder ruim te noemen!

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa 

Net als Pepper behoort Lexa tot de populairdere datingsites van Nederland. Het ledenaantal is enorm en dat zorgt ervoor dat er altijd wel leden aanwezig zijn om mee te chatten. De site en de mobiele app zijn eenvoudig in het gebruik en je kunt zodoende waar en wanneer je dat wil chatten via Lexa.nl. Lexa werkt niet met een matching systeem zoals andere datingsites vaak wel doen, maar dankzij de ingebouwde zoekfunctie vind je vrij gemakkelijk waar je naar op zoek bent. Ook op Lexa is de inschrijving 100% gratis en kun je dus rustig op je gemak ontdekken of de website bij je past.

Bezoek Lexa

MetJouBezoek MetJou 

MetJou.nl is een snelgroeiende datingsite. Begonnen als website waarop je nieuwe vriendschappen kon vinden, maar intussen zijn er ook voldoende leden op te vinden die meer op zoek zijn naar iets serieus of een leuke date. MetJou maakt wél gebruik van een matching systeem. Je hoeft in principe dus niet zelf op zoek te gaan naar single vrouwen die mogelijk goed bij je passen. Dit kan via de uitgebreide zoekfunctie echter wel gewoon. Eenmaal een dame gevonden waar je oog op is gevallen? Dan kan je met de chatfunctie van MetJou.nl direct beginnen met kletsen. Wederom schrijf je je ook hier weer helemaal kosteloos in en is je aanmelding hier dus altijd geheel risicoloos.

Bezoek MetJou

Nog meer chat websites

Uiteraard zijn er nog een miljoen-miljard andere manieren waarop je in contact kunt komen met single vrouwen om mee te chatten. De openbare chatrooms zoals op Chatplaza.nl en ChatXL.nl kun je zonder registratie gebruiken. Binnen enkele minuten ben je dus al in gesprek met iemand. Of diegene ook daadwerkelijk is wie hij/zij zegt dat hij/zij is blijft hier natuurlijk wel altijd de vraag. Als je serieus op zoek bent naar een leuke date of relatie is dit dan ook niet bepaald aan te raden. In dat geval kun je je beter inschrijven op een datingsite zoals we hierboven besproken hebben. Hier worden profielen gecontroleerd op echtheid en zodoende worden fakers er al gauw uitgefilterd. De kans dat je iemand vindt die ongeveer hetzelfde zoekt als jij is op Pepper, Lexa en MetJou dus een stuk groter.

Social media opent deuren

Met de komst van sociale media is het een stuk eenvoudiger geworden om met iemand in contact te komen. Vroeger, toen er alleen nog telefoons bestonden met een draaischijf, kon je iemand opzoeken in het telefoonboek. Als je dan het lef had om te bellen, belde je iemand op de huistelefoon. Super-spannend als je dan de papa of mama aan de lijn kreeg. Het zorgde er dan ook voor dat veel huishoudens te maken hadden met telefoontjes waarbij direct de hoorn op de haak werd gegooid.

Hoe anders is dit vandaag de dag? Je kunt iemand Googelen en binnen de seconde heb je iemands Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn account voor je neus. Al deze kanalen maken het mogelijk om de zogenaamde Direct Message functie te gebruiken. Je kunt zonder probleem iemand een privéberichtje sturen. Dit opent natuurlijk deuren om in gesprek te geraken met leuke single dames. Veel mensen geven hun relatiestatus weer in hun profiel. Je ontdekt dus al snel of iemand ook lekker vrijgezellig is of niet. Durf je de stoute schoenen aan te trekken, dan kan dat zomaar tot iets moois leiden.

Er is echter ook een keerzijde aan dit verhaal. Je gokt namelijk. Zeker als je de ander nog niet (goed) kent. Plompverloren een berichtje in hun inbox deponeren kan dan ook verkeerd uitpakken waardoor de andere partij op de ‘Block-knop’ klikt. Ook kan het zo zijn dat de persoon in kwestie helemaal niet op zoek is naar een nieuwe liefde of een gezellig afspraakje. Wederom overval je de ander dan weer met de kans op een eeuwige block.

Iets wat natuurlijk ook het geval kan zijn (en zeker het geval is bij dames die maar weinig hebben te klagen over de looks die de genen van papa en mama hebben gecreëerd), is dat ze dagelijks overstelpt worden met berichtjes in hun privé inbox. In dat geval wordt het direct al een stuk moeilijker om eruit te springen. Kijk maar eens wat er op een app als Tinder gebeurt. De dames daar krijgen de ene like na de andere en jij als dude zal van hoge huize moeten komen om er uit te springen tussen die 1001 andere matches die de dames hebben. En binnen die app heb je dus nog het voordeel dat de ander jou ook heeft geliked. Als je ‘out of the blue’ iemand contact via social media is dit niet het geval en je risico op een blauwtje daardoor natuurlijk ook vele malen groter!

Conclusie

De open deur die je vast al verwachtte: online chatten met single vrouwen kan op tal van plekken. Welke plek het beste voor jou is hangt een beetje van je doelstelling af. Wil je gewoon lekker oeverloos zwetsen met iemand (en maakt het je weinig uit dat de vrouw in kwestie achteraf een man blijkt te zijn), zoek je heil dan vooral in openbare chatruimtes. Hier kun je laagdrempelig met anderen in gesprek raken en soms komen hier de leukste gesprekken uit voort. De kans dat je een écht leuke single vrouw ontmoet hier is echter klein. Houd daar dus rekening mee en stel je verwachtingen wat bij als je hiervoor kiest.

Iemand ‘out of the blue’ contacten via social media of op een forum kan soms prima werken. Het is vooral ideaal als je al een oogje op iemand hebt, maar diegene niet vaak in het dagelijks leven tegenkomt. Als je de stoute schoenen durft aan te trekken, kan het zomaar goed uit pakken. Jullie zullen niet het eerste stelletje zijn dat op deze manier bij elkaar is gekomen. Echter geheel random de inbox bij wildvreemde vrouwen binnenvallen komt wat freaky over. Ja, ook dit kan wel werken, maar de meeste dames zullen instant de blokkeerknop aanklikken als ze niet geïnteresseerd zijn in je. In het ergste geval rapporteren ze je ook nog en heb je kans om je account kwijt te raken. Niet bepaald the way to go dus!

Ben je vooral serieus op zoek naar leuke single vrouwen? Om een relatie mee te beginnen of om mee op date te gaan? Kies dan voor een plek waarbij je in ieder geval weet dat de ander hier ook voor openstaat. Op Pepper, Lexa en MetJou weet je zeker dat de leden niet onwelwillend staan tegenover een leuke chatsessie. Natuurlijk kan het dan nog steeds voorkomen dat de dame in kwestie niet geïnteresseerd is in je, maar dan komt dat in ieder geval niet omdat ze je maar een rare stalker vinden die plompverloren uit het niets de DM binnenvalt!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement