Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Kun je berichten verwijderen op Tinder?

Kun je berichten verwijderen op Tinder?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De populaire datingapp Tinder is geschikt om te swipen, te matchen en vervolgens te chatten. Chats nemen echter best wel wat ruimte in op je telefoon. Ook stuur je soms een berichtje waar je spijt van hebt en die je graag wilt verwijderen. In dat geval kan het handig zijn om berichtjes te verwijderen uit de app. Op dit moment is dit echter nog niet mogelijk.

Nee, je kunt geen berichten verwijderen

Kort antwoord: nee. Helaas is er geen optie om een specifiek bericht binnen een gesprek te verwijderen. Het is een beetje alles of niets. Als je een bericht echt wilt verwijderen heb je wel een aantal opties, maar die zijn nogal rigoureus.

  • Hef de match op. Is jouw match niet langer relevant? Swipe de match dan naar links en klik op de rode button. Jouw match én bijbehorende gespreksgeschiedenis wordt meteen verwijderd.
  • Blokkeer de match. Niet alleen klaar met de berichten maar ook met de rest van jouw match? Swipe ook dan naar links en blokkeer jouw match. Dan zijn de berichten weg én kan degene jou nooit meer lastigvallen.
  • Maak een nieuw account. Wil je al je berichten in een keer verwijderen? Helaas betekent dat tevens dat al jouw matches moeten worden verwijderd. De snelste manier om dat te doen is door jouw account te verwijderen en opnieuw aan te maken.

Heb je iets genânts gestuurd en wil je dit verwijderen voordat jouw virtuele match het ziet? Dan moeten we jou teleurstellen. Een keer verzonden blijft verzonden.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement