Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Deze gênante vragen helpen om elkaar beter te leren kennen

Deze gênante vragen helpen om elkaar beter te leren kennen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Eindelijk is het zover: je hebt het nummer gescoord van iemand die je leuk vindt. Het kan zijn dat je deze persoon via via kent, of dat je hem of haar in de kroeg, in de sportschool of op het werk hebt ontmoet. Hoe zet je de volgende stappen? Je kunt natuurlijk de standaard weg nemen van heen en weer appen, op een date gaan, weer appen, nog een date enzovoorts.

Je kunt het ook eens op een heel andere manier doen. Veel origineler en daardoor ook leuker. In plaats van de standaardvragen over werk en hobby’s kun je het ook eens over een andere boeg gooien. Stel elkaar eens vragen die leuk, interessant, maar ook een klein beetje gênant zijn.

Blijf bij jezelf
Het is natuurlijk heel belangrijk dat je jezelf blijft. Je kunt dus wel grappige vragen aan iemand gaan stellen, maar als je je zenuwachtig voelt en van nature introvert bent, sla je de plank al snel mis. Ook flirterige vragen kunnen bijvoorbeeld ongepast worden als je niet in de goede mood bent, of als je elkaar nog nauwelijks. Blijf er dus altijd op letten dat je de vragen stelt die op dat moment bij jou, de ander en jullie onderlinge relatie passen. Anders ga je al snel van gênante vragen naar een gênante situatie.

Vraag door
Als je echt geïnteresseerd bent in iemand, kun je eigenlijk elke gênante vraag diepgaand maken, of de vraag nu grappig of flirterig is. Wanneer je een vraag hebt gesteld en de ander geeft antwoord, vraag dan nog even door. Een simpel “waarom?” kan al genoeg zijn. Zo ga je verder dan de oppervlakte. Je laat aan de ander zien dat je echt interesse hebt in zijn of haar persoonlijkheid.

Grappige vragen
Grappige vragen zijn altijd goed om te stellen, helemaal als je heel spontaan met elkaar omgaat. Je slaat ook gelijk twee vliegen in een klap: je hebt wat om te lachen en je weet gelijk of jullie qua humor op een lijn zitten. Is dat niet zo? Dan kun je voor een langetermijnrelatie misschien beter maar direct op zoek naar de volgende man of vrouw… Grappige vragen zijn vragen waar je de ander mee verrast en waar die persoon waarschijnlijk nog nooit over heeft nagedacht. Als je grappige vragen stelt, kun je gelijk zien hoe hij of zij reageert op verrassingen.

Gênante vragenlijst of spel

Om je een beetje op gang te helpen hebben we een paar grappige vragen op een rijtje gezet waar je waarschijnlijk allebei om moet lachen. Grappige vragen kunnen grappig zijn door de vraag zelf, of door het antwoord dat de ander geeft.

Zou je liever een sportschool of een bibliotheek naar je vernoemd hebben?
Dit is een heel leuke vraag, omdat het überhaupt onwaarschijnlijk is dat een van de twee dingen gebeuren. De voorkeur van de ander zegt veel over wat hij of zij belangrijk vindt: uiterlijk vertoon of mentale capaciteiten.

Vertel eens over een situatie die op dat moment ongemakkelijk was, maar waar je achteraf om kan lachen.
Als de ander eerlijk is, dan is dit een goede gênante vraag. Je weet ook gelijk hoe het zit met de ander zijn of haar zelfspot, wat altijd een goede eigenschap is.

Zou je liever twee keer zo knap of twee keer zo intelligent zijn als je nu bent?
Met deze grappige vraag weet je zeker dat je een eerlijk antwoord krijgt op de eeuwige strijd tussen uiterlijk en innerlijk. Wat vindt de ander nou echt het meest belangrijk? Bonuspunten als de ander “geen van beiden” zegt: dan zit hij of zij echt goed in zijn vel.

Ben je ooit zo erg geschrokken dat je ervan hebt gegild?
Dit is een goede vraag als je elkaar nog niet zo heel lang kent, maar ook als je al wat langer aan het daten bent, en zelfs als je een relatie hebt is dit een grappige vraag. Als je aan de ander vraag waar hij of zij bang voor is, dan weet je gelijk wat meer over de andere persoon. Het is namelijk niet echt een gespreksonderwerp waar je toevallig op komt. Het kan ook leiden tot een grappig gesprek over momenten waarop jullie allebei van iets onbenulligs zijn geschrokken.

Flirterige vragen

Dit zijn natuurlijk de écht leuke vragen. Als je een aantal flirterige vragen aan de ander stelt, dan ben je hem of haar eigenlijk een beetje aan het testen. Je probeert erachter te komen wat hij of zij leuk vindt. Deze vragen kun je goed stellen als jullie in een sexy mood zijn. Misschien komt er zelfs wel meer van…

Zou je ooit naar een naaktstrand gaan?
Deze vraag is grappig en flirterig tegelijk. Je komt erachter wat de ander zijn eigenwaarde is, of juist wat de ander principieel nooit zou doen. Of je ontdekt dat je met een nudist aan het daten bent.

Heb je ooit geskinnydipt?
Als het antwoord een nee is, dan weet je gelijk wat je op een volgende date zou kunnen doen. Als het antwoord een ja is, dan alsnog: je weet waar de ander voor in is.

Heb je weleens naaktfoto’s van jezelf gemaakt?
Deze vraag is wel echt een beetje ongemakkelijk, maar als je antwoord hebt, heb je wel gelijk een goed en sexy gespreksonderwerp.

Waarom gênante vragen stellen?
Dit zijn maar een paar vragen die je zou kunnen stellen aan de ander. Waarschijnlijk kun je er zelf nog meer verzinnen, of misschien gaat de ander jou wel ongemakkelijke vragen stellen. Als je gênante vragen aan elkaar stelt en ze beantwoordt, dan weet je in ieder geval zeker dat jullie je bij elkaar op je gemak voelen. Je leert vaak veel van de ander van als je elkaar bestookt met gênante vragen. Ook is het stellen van ongemakkelijke vragen een grappige en originele manier om een date mee te vullen. Je kunt ook gênante vragen aan elkaar stellen in een app gesprek. Hoe je het ook doet, het is altijd een leuke manier om elkaar beter te leren kennen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement