Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Bischierig? Wat is het en hoe weet je of het bent?

Gay
Bischierig? Wat is het en hoe weet je of het bent?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je net ontdekt dat je bischierige gevoelens hebt zullen er veel vragen op je af komen. “Waar komen deze gevoelens vandaan? Hoe ontdek ik meer over mijn bischierigheid en waar ontmoet ik het beste gelijkgestemden?” Een vraag waar je na het lezen van dit artikel niet meer over na hoeft te denken, is welke datingsites het beste passen bij jou als bischierige man of vrouw. We hebben namelijk de beste datingsites voor bi(schierige) mensen voor je op een rijtje gezet in dit artikel.


Wanneer je bischierig bent

Te koop lopen met je bischierigheid doe je niet zo snel. Al helemaal niet als je het pas ontdekt hebt. Je kunt je (vooral) in het begin ongemakkelijk voelen over je nieuwe gevoelens en erg gaan twijfelen aan jezelf. “Ben ik wel normaal? Is dit een fantasie of wil ik dit echt eens uitproberen? Wat zullen anderen van me gaan denken en hoe vertel ik dit überhaupt aan mijn vrienden en familie?”
Weet dat je niet de enige bent met deze twijfels en onzekerheden. Iedereen die zijn of haar biseksualiteit heeft ontdekt is door deze fase heen gegaan. De één wat makkelijker en vlotter dan de ander, maar allemaal op hun eigen wijze.  Wat enorm kan helpen tijdens je ontdekkingsreis naar je biseksuele gevoelens is een luisterend oor. Iemand die je begrijpt. Iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en weet wat er allemaal op je afkomt na de eerste waarneming van je bischierige gevoelens.


Fantasie vs. werkelijkheid ontdekken

Bischierigheid hoeft niet per definitie te betekenen dat je de wens hebt om je fantasie werkelijkheid te laten worden. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van mannen en vrouwen die hun bischierigheid ontdekten, maar achteraf toch heteroseksueel bleken te zijn. Hier kwamen zij bijvoorbeeld achter tijdens een ‘real-life-date’, maar ook door bijvoorbeeld gesprekken te voeren met andere bischierige of biseksuele mensen. De gevoelens die jij nu ervaart zijn dus niet doorslaggevend en zeggen niets over je gevoelens in de toekomst. De sleutel is dan ook om op je eigen tempo te ontdekken waar je je wél fijn bij voelt en waarbij juist niet. Zo ontdek je snel genoeg of je bischierige gevoelens vooral een fantasie zijn of dat je de fantasie wilt omzetten in werkelijkheid.


Online je geaardheid ontdekken

Het ontdekken van je bischierigheid in ‘ het gewone leven’ kan nog wel eens een moeilijk geheel zijn. Want hoe doe je dat? Gewoon in de kroeg op een leuke kerel of vrouw afstappen en hem of haar versieren zoals je in een heteroseksuele situatie zou doen? Doodeng, want stel dat die persoon er niets van wilt weten en je keihard een blauwtje loopt? Online contact met andere bischierigen is dan veel veiliger. Je weet immers dat de persoon aan de andere kant op dezelfde golflengte zit. Hij of zij begrijpt hoe jij je voelt en zal je bij de hand kunnen nemen in de wereld van de biseksualiteit.
Dit kan zelfs volledig anoniem, zodat je vanuit je eigen ik en in je eigen tempo kunt ontdekken wat de bischierige gevoelens nou precies zijn en wat je er verder mee zou willen doen.


Online datingsites voor bischierigen

Het grote voordeel van online daten (chatten) is toch wel dat je de touwtjes volledig zelf in handen hebt. Heb je zin in een leuk gesprek? Ga online. Doet iemand niet leuk tegen je? Blokkeer! Heb je specifieke voorkeuren? Stel ze in en vindt mensen die binnen je zoekcriteria passen. Als je pas net ontdekt hebt dat je bischierige gevoelens hebt is het fijn om je in te schrijven bij datingsites die zich richten op homoseksuele, lesbische, biseksuele mensen. De kans dat je vindt waar je naar op zoek bent is vele malen groter dan op een algemene datingwebsite.

Speciaal voor jou hebben we daarom een aantal goede datingwebsites voor bischierigen op een rijtje gezet.


GayParshipBezoek GayParship

Net als de 'gay-variant' van Lexa, heeft Parship.nl een speciaal platform opgezet wat volledig gericht is op homo's, lesbi's en bisexuelen . Op GayParship.nl vind je enkel mannen en vrouwen die op zoek zijn naar hetzelfde geslacht. GayParship.nl is misschien voor de bischierige man of vrouw iets te serieus, maar voor de biseksuele man of vrouw die op zoek is naar serieuze contacten met hoger opgeleiden is de website een absolute aanrader. Het dating keurmerk van GayParship.nl waarborgt natuurlijk ultieme privacy en veiligheid.

Bezoek GayParship

LexaGayBezoek LexaGay

Met meer dan 5.000 actieve dagelijkse gebruikers is Lexagay absoluut het proberen waard. Lexagay is, zoals de naam al aangeeft, een verlenging van Lexa maar dan speciaal gericht op lesbische vrouwen, homosexuele mannen en biseksuelen. De website heeft meerdere awards gewonnen en beschikt over het dating keurmerk. Je bent er dus van verzekerd dat je gegevens veilig zijn en je privacy gegarandeerd wordt. Je kunt het platform gratis uitproberen om te ontdekken of dit de website is waar jij als bischierige man of vrouw naar op zoek bent.

Bezoek LexaGay

MetJouBezoek MetJou

Alle bovengenoemde datingwebsites zijn specifiek gericht op LGHTBQ'ers, maar misschien is dit je net even iets te heftig als nieuweling in de biseksualiteit. MetJou is in dat geval een goed alternatief. Metjou.nl is een algemene datingsite waarbij je ook kunt zoeken naar mensen met hetzelfde geslacht. Het idee is dus hetzelfde, maar wellicht net iets minder overweldigend dan de datingwebsites dan de andere sites. Metjou is een betrouwbare partij die online dating leuk maakt door unieke functies. Je kunt er dus vanuit gaan dat je privacy en je gegevens veilig zijn bij het gebruiken van de website.

Bezoek MetJou

GaybuddyBezoek Gaybuddy

Deze website is er alleen voor mannen. Bischierige vrouwen kunnen dus beter beginnen op een van de bovenstaande sites.
Gaybuddy.nl is één van de grootste online gaydating platformen van Nederland. De site belooft een 100% contactgarantie en alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Een heel groot voordeel van gaybuddy.nl is de mogelijkheid om het platform anoniem te gebruiken. Daarbij is de site ook nog eens gratis uit te proberen, wat natuurlijk erg fijn is als je nog in de bischierigheids-fase zit. Je zult op gaybuddy.nl mannen treffen die op zoek zijn naar een vaste partner, maar ook mannen die zoekende zijn naar een snelle seksdate.

Bezoek Gaybuddy

BiLoveBezoek BiLove

Hoewel de naam iets anders doet vermoeden, kunnen enkel vrouwen die op zoek zijn naar een vrouw zich inschrijven op Bilove.nl. Je zult als bischierige vrouw dus niet lastig gevallen worden door mannen en kunt op je gemak je bischierigheid gaan ontdekken vanuit relatieve anonimiteit. Je kiest namelijk zelf wanneer je foto's vrijgegeven worden en aan wie. Overige leden kunnen je foto's niet bekijken als jij er geen toestemming voor hebt gegeven. Wel zo veilig als je nog in de ontdekkingsfase zit.

Bezoek BiLove

Wat wil jij?

Juist omdat bij bischierigheid zoveel twijfels en onzekerheden komen kijken is het belangrijk dat je ontdekt. Ontdekt welke datingsites bij je passen en welke niet en ontdekt wat de bischierige gevoelens met je doen en vooral wat je er mee zou willen doen.
Vraag de mensen op de verschillende datingsites de oren van het hoofd. Wees niet bang dat je vragen ‘raar’ zijn; stel ze gewoon. Hoe meer je te weten komt over je bischierigheid, hoe beter.
Vind je het in het begin allemaal nog wat eng, schroom dan ook vooral niet om (tijdelijk) anoniem te blijven. Verschillende sites bieden je die mogelijkheid. Gebruik die mogelijkheid dan ook, want vanuit de veilige anonimiteit kun je immers alles ontdekken wat je zou willen ontdekken zonder dat iemand ooit zal weten dat jij het bent geweest.

De verschillende fora over biseksualiteit kunnen je ook van dienst zijn in je zoektocht naar je bischierigheid. Op forums als comingout.nl, Bi-forum.nl en het viva forum vind je ontzettend veel informatie en ervaringen die rechtstreeks uit de praktijk komen.
Maak een nickname aan en begeef je onder gelijkgestemden. Het is dé manier om op veilige wijze meer over je bischierigheid te weten te komen!
Als laatste kun je natuurlijk ook nog je bevindingen over de verschillende datingwebsites en forums op onze website delen. Scroll naar beneden en laat ons je ervaringen weten via een reactie. En ja, dat mag gerust anoniem!

Online bi dating

Online dating voor biseksuelen verschilt niet heel veel van traditioneel online daten, behalve het feit dat je natuurlijk veel meer keus hebt. Via bovenstaande websites heb je de gelegenheid om met single mannen of single vrouwen in contact te komen. Schrijf je gerust eens in om te zien of deze websites bij jou passen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies