Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Op welke website vind je contactadvertenties?

Gratis
Op welke website vind je contactadvertenties?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ken je de Via-Via nog? Dat oude blaadje waar in tal van rubrieken tal van zaken werden aangeboden? Van brommers tot kasten tot heuse contactadvertenties. Die tijd is door het internet natuurlijk zwaar achterhaald, maar op verschillende websites kun je ze nog vinden.


De beste contactadvertentie websites

Die ouderwetse contactadvertenties als ‘Man zoekt Vrouw, Vrouw zoekt Man, Man zoekt Man en Vrouw zoekt Vrouw’. Welke websites dit zijn ontdek je in onderstaand artikel!


LexaBezoek Lexa

Lexa is de grootste datingwebsite van Nederland. Met meerdere keurmerken op zak (en meerdere awards voor o.a. de beste website) weet je zeker dat de mensen op Relatieplanet.nl echt zijn. Lexa organiseert daarnaast ook regelmatig single events waar je de singles in 'real life' kunt ontmoeten. De leden op Lexa zijn goed verdeeld qua mannen-vrouwen en allemaal zijn ze op zoek naar iets anders: een vriendschap, een relatie en/of een (seks)date.

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship

Wie vooral op zoek is naar een serieuze relatie met een hogeropgeleide kiest automatisch voor Parship. De verdeling op Parship.nl ligt net als bij Lexa op ongeveer 51% vrouwen, om 49% mannen. De leden variëren in leeftijd (28 tot 55 jaar) en het succesratio op de website bedraagt circa 38 procent wat zeer acceptabel is voor een datingsite. Ook Parship voert het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Je privacy is dan ook gegarandeerd op Parship.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper

Ook op Pepper.nl worden alle aanmeldingen handmatig gecontroleerd. Geen fakers dus op deze datingsite. Net als Parship en Relatieplanet voert Pepper het Thuiswinkel keurmerk en is tevens mede oprichter van het keurmerk Veilig daten. Pepper onderscheidt zich vooral door de snelle wijze waarop je met andere singles in contact kan komen. Onderzoek heeft uitgewezen dat singles Pepper als dé datingsite aanwijzen waar zich de leukste single mannen en vrouwen op bevinden. Zeker het proberen waard als je een goed alternatief zoekt voor websites met contactadvertenties.

Bezoek Pepper

Het gevaar van contactadvertenties

Een anti-climax misschien als je op zoek bent naar websites met contactadvertenties. Het plaatsen en reageren op contactadvertenties is namelijk niet helemaal zonder risico’s. Bij het plaatsen van een contactadvertentie zijn namelijk je gegevens altijd voor iedereen zichtbaar. Denk maar eens aan Marktplaats (wat overigens één van de websites is waar je nog echte contactadvertenties tegenkomt). Alle gegevens die je hier op plaatst zoals je naam, afbeeldingen en eventueel je woonplaats en overige (persoonlijke) gegevens zijn voor iedereen in te zien, maar daarmee ook te ‘stelen’.

En dat is dan ook direct het 2de gevaar; je hebt geen garantie dat je daadwerkelijk de persoon in kwestie aan zult treffen die de contactadvertentie heeft geplaatst. Er is geen controle op de contactadvertentie. Iedereen kan zo maar een willekeurige advertentie plaatsen en wie weet reageer jij dus op een contactadvertentie die van een malafide partij blijkt te zijn. Helaas kom je hier natuurlijk altijd pas achteraf achter en als je pech hebt leidt je hier ook nog eens financiële schade door.


Een alternatief voor contactadvertenties

Mocht je door het bovenstaande afgeschrikt zijn; weet dan dat dat niet onze bedoeling is geweest. Er zijn wel degelijk echte mannen en vrouwen die serieuze contactadvertenties plaatsen. Je weet het alleen nooit zeker.
Als je liever het zekere voor het onzekere neemt is er een prima alternatief voor de websites waar je contactadvertenties vindt; datingsites.
De meeste datingsites, in ieder geval de datingsites die hier onder volgen, controleren hun leden op echtheid. Je zult dus nooit te maken krijgen met een malafide partij en/of een fictief profiel. De mensen zijn real, wat ze zoeken is real. De datingsites waarvan we 100% zeker weten dat je met echte mensen te maken hebt zijn hierboven benoemd.


Waar moet je op letten bij contactadvertenties

Om de kans op bedrog en geldklopperij te minimaliseren nemen we hieronder alleen de websites mee waar je ook overige advertenties zult vinden. Dit doen we niet voor niets. De meeste websites waar alleen contactadvertenties op staan zijn namelijk gevuld met fictieve profielen. Niemand heeft zin om met een robot te praten, zeker niet als je op zoek bent naar serieus contact.
Websites zoals Marktplaats.nl, Speurders, Tweedehands.net en Marktplaza zijn enkele websites waar je nog voldoende serieuze contactadvertenties zult vinden. Vooral onder ouderen blijken dit toch nog populaire websites te zijn om in contact te komen met leuke mannen of vrouwen. Je zult dan ook verschillende categorieen vinden (man zoekt vrouw, vrouw zoekt man etc.). Ontdek het zelf. Neus eens rond op de verschillende websites. Maar wees altijd op je hoede en zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

Heb jij zelf een (negatieve) ervaring met een website waar contactadvertenties op staan? Laat het ons dan weten middels een reactie onder aan deze pagina. Vinden we altijd leuk om te lezen en is natuurlijk reuze handig voor de overige bezoekers die op zoek zijn naar serieuze websites met échte contactadvertenties!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies