Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste datingsites voor dikke mannen

Dikke vrouwen & mannen
De beste datingsites voor dikke mannen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je het zat om als man met een maatje meer op alle datingsites de ene afwijzing na de andere te krijgen? Of ben je juist van plan om te beginnen met online daten, maar weet je niet goed op welke datingsite je terecht kunt? Lees dan zeker verder, want in dit artikel behandelen we de beste datingsites voor dikke(re) mannen en geven we je tips die bij het daten van pas kunnen komen!


MaatjeMeer-MatchBezoek MaatjeMeer-Match

MaatjeMeer-Match is dé ideale datingsite voor volle mannen en vrouwen. Iedereen die zich hier aanmeldt weet dat de leden een maatje meer hebben of hier juist op vallen. Het is dus niet per definitie zo dat je hier alleen maar vrouwen tegen zult komen met een maatje meer. Ook als jij die man met een maatje meer bent die op slanke vrouwen valt maak je een hele goede kans om leuke leden tegen te komen op MaatjeMeer-Match.nl. Aanmelden is geheel gratis zodat je rustig op je gemak kunt rondkijken of de datingsite iets voor je is of niet.

Bezoek MaatjeMeer-Match

LexaBezoek Lexa

Lexa is niet een website die zich specifiek op vollere mensen richt, maar de wijze waarop de website werkt kan wel in je voordeel werken als man met een maatje meer. Op Lexa.nl wordt namelijk gebruik gemaakt van een fotocollage. Door middel van foto's laat je zien wie je bent en wat je interesses zijn. Dit is natuurlijk veel effectiever dan woorden in je profiel. Je kunt door middel van goed gekozen foto's duidelijk maken dat er echt wel een hele leuke kerel onder de wat dikkere huidlaag zit. De singles op Lexa klikken je op die manier echt wel aan, zelfs als je qua uiterlijk niet direct de eerste keuze zou zijn.

Bezoek Lexa

EliteDatingBezoek EliteDating

Ook EliteDating (voorheen eDarling) richt zich niet specifiek op mensen met een maatje meer, maar dankzij de uitgebreide vragenlijst wordt je automatisch gekoppeld aan mensen met dezelfde interesses. De leden op EliteDating zijn over het algemeen serieus op zoek naar een geschikte partner en daarbij is uiterlijk misschien wel belangrijk, maar niet het belangrijkste. Als jij qua karakter en interesses op veel vlakken hoge punten scoort zullen de leden echt wel geïnteresseerd in je zijn. Ook als je een maatje meer hebt.

Bezoek EliteDating

Daten als dikke(re) man

Als man met een maatje meer kun je nog wel eens bedrogen uitkomen op veel datingsites. We leven in een maatschappij waar een ideaalbeeld heerst. Dit geldt niet alleen voor de dames die vandaag de dag allemaal maatje 36 moeten hebben, maar ook voor de heren. Als vollere heer bestaat dan ook de kans dat veel vrouwelijke singles je niet interessant genoeg vinden en geen contact met je zullen opnemen. Simpelweg omdat je niet direct aan het perfecte plaatje voldoet.

Zonde, want natuurlijk weet jij dat je ontzettend gevat bent. Slim. Humoristisch. Een perfecte lover. Dé man die veel vrouwen wensen, alleen dan met een maatje meer. Toch is dat moeilijk duidelijk te maken als men alleen maar op het uiterlijk let. Al die perfecte eigenschappen komen pas naar voren tijdens de date. Maar dan zul je natuurlijk wel eerst een date moeten scoren. Om je daarbij te helpen hebben we hierboven de beste datingsites voor dikke(re) mannen voor je op een rijtje gezet.


Dating tips voor mannen met een maatje meer

Vier van de tien Nederlanders heeft een te hoge Body Mass Index (BMI). Er is dus eigenlijk helemaal niets om je voor te schamen als man met een maatje meer, maar toch kan er nogal wat angst ontstaan als het om online daten gaat. Het valt niet te ontkennen dat die hunk met z’n sixpack veel meer bekijks krijgt op een online datingsite dan een man met een (bier)buikje.

Maar is dat echt interessant? Klikken al die vrouwen niet alleen maar op zijn profiel omdat ie door de ‘vleeskeuring’ heen komt? Hoeveel van die vrouwen zijn oprecht geïnteresseerd in de persoon achter het wasbordje? Vast niet zoveel als de vrouwen die op jouw profiel klikken!

We hebben hieronder een aantal tips voor je verzameld die je helpen om jezelf als dikke(re) man beter te ‘verkopen’ op een online datingsite. In een wereld waarin veel draait om zien en gezien worden is het handig om jezelf goed te profileren. Zeker als je zelf wat onzeker bent over je uiterlijk. Onderstaande tips zijn dan ook niet alleen interessant voor mannen met een maatje meer, maar eigenlijk voor iedereen die besluit om in de wereld van online dating te duiken.

1. Wees jezelf en wees er trots op

Het internet staat er vol van: verhalen van mensen die op date gingen en er bij de date achter kwamen dat de persoon in kwestie er heel anders uit zag als op de foto. Vooral vrouwen zijn experts in het camoufleren van overtollig lichaamsgewicht. Wat make up hier en slimme kleding daar. Niet slim. Je wekt namelijk een beeld wat in de realiteit niet blijkt te kloppen. Hoe leuk je dan ook mag zijn: je date heeft geen vertrouwen meer in je omdat je de boel (opzettelijk) hebt belazerd.

Veel beter is het om jezelf in volle glorie te tonen en er trots op te zijn. Natuurlijk kun je er voor kiezen om kleding te dragen die je iets slanker doet lijken. Zwart is dé kleur die je daarbij helpt, maar breng het niet over de top. Gewoon jezelf zijn. Je buikje is er nu eenmaal en daar hoef je je absoluut niet voor te schamen. Wees er eerlijk over en mensen zullen het waarderen. Mensen die de schijn ophouden zullen nooit op die waardering kunnen rekenen.

2. Straal zelfvertrouwen uit

Deze tip valt een klein beetje samen met de vorige tip, maar is wel het apart benoemen waard. Een man die zelfvertrouwen uitstraalt is aantrekkelijk. Ook als je een maatje meer hebt. Juist als je een maatje meer hebt. Veel mannen met een voller uiterlijk schamen zich hier voor en stralen daardoor maar weinig zelfvertrouwen uit. Als jij op je profielfoto uitstraalt dat je de wereld in je pocket hebt zullen vrouwen geïnteresseerd in je raken. Men kijkt dan verder dan de eerste aanblik en zal benieuwd zijn waarom jij zo’n zelfverzekerde smile op je gezicht hebt.

3. Houd je in tijdens de date

We schreven hier al tal van artikelen over actieve datesspannende dates en originele date ideeën, maar feit is dat veel mensen een restaurant of kroeg bezoeken tijdens hun eerste date. Daar is niets mis mee, maar als vollere man is het wel goed om rekening te houden met je eetgedrag tijdens de date. Er is weinig aantrekkelijks aan wanneer je de ene sparerib na de andere verorbert tijdens het daten. We zeggen ook niet dat je jezelf moet uithongeren tijdens de date, maar een klein beetje opletten bij wat je bestelt kan geen kwaad. Voorkom dat je date opeens heel goed gaat begrijpen waarom je een maatje meer hebt en houd het enigszins beschaafd. Ditzelfde geldt natuurlijk voor alcohol. Geniet, maar wel met mate.

4. Benadruk je positieve kanten

Waarom zou je van je vijfjes en zesjes tienen proberen te maken als je achten en negens veel gemakkelijker zijn te benadrukken en tot tienen zijn uit te werken? Heb je humor? Toon het! Heb je het financieel goed voor elkaar? Ga niet opscheppen, maar steek het ook niet onder stoelen of banken. Laat in ieder geval zien waar je goed in bent. Wat je talenten zijn. Waar je veel kennis over hebt. Waar je in uitblinkt. Ja, het oog wilt ook wat, maar uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje. Een vollere man die capabel is om een vrouw te laten lachen, zich geborgen te laten voelen, zich veilig te laten voelen en laat voelen dat ze super-speciaal is heeft altijd een streepje voor op alle andere mannen die dat niet kunnen.


Conclusie

We hopen je met dit artikel handvatten te hebben aangereikt die het daten als vollere man makkelijker voor je maken. Helaas leven we in een maatschappij waarin men eerder naar het uiterlijk kijkt dan naar de persoon achter het uiterlijk. Zonde, want aan het einde van de rit zijn we allemaal mensen met allemaal eigen karaktereigenschappen en unieke punten. Jij weet nu in ieder geval op welke datingsites je moet zijn waar mensen op zitten die er op dezelfde manier naar kijken en waar je als man met een maatje meer zeker wel een leuke date gaat vinden!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies