Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe ontstaat een affaire op internet?

Vreemdgaan
Hoe ontstaat een affaire op internet?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Een affaire kan op talloze manieren ontstaan, maar de laatste jaren is er een grote toename van online affaires te zien. Niet zo vreemd met de ‘vreemdgaan-sites’ die als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten de afgelopen jaren. Hoe ontstaat zo’n affaire op het internet precies en wat kun je beschouwen onder een affaire? Op deze (en nog meer) vragen geven we antwoord in onderstaand artikel. Lees snel verder!

Wat is een affaire?

Een affaire is een (buitenechtelijke) liefdesrelatie met iemand anders dan de eigen partner. Andere woorden die gebruikt worden bij een affaire zijn overspel en een verhouding. Het begrip affaire kan op verschillende manieren worden uitgelegd en hoeft niet per definitie iets met relaties en ontrouw te maken te hebben.

Bij een affaire komt dus vreemdgaan kijken. De eigen partner wordt bedrogen. Over het algemeen wordt een eenmalig slippertje niet als affaire aangeduid. Bij een affaire gaat het doorgaans om langdurig(er) overspel waarbij de eigen partner geen weet heeft van de seksuele escapades van zijn of haar vrouw/man buiten de eigen slaapkamer.

Hoe krijg ik een affaire?

Voordat we je uitleggen hoe je het beste een snoepje buiten de deur kunt vinden, een kleine disclaimer. De redactie van Datingsitekiezen.nl is geen voorstander van vreemdgaan. We zijn echter allemaal volwassen mensen en kunnen dus zelf bepalen wat aanvaardbaar is en wat niet. Elke keuze heeft een consequentie en in het geval van een affaire moet je niet vreemd op staan te kijken als je je partner ontzettend veel verdriet doet en mogelijk je huidige relatie persoonlijk handmatig de nek omdraait.

Dat gezegd hebbende; op onderstaande datingsites vinden vreemdgangers doorgaans een affaire.


SF.dating SecretFlirtBezoek SF.dating SecretFlirt

Verderop in dit artikel gaan we nog wat dieper in welke vormen van affaires er allemaal zijn, maar waar je ook naar op zoek mag zijn; je gaat het vinden op SF.dating. De leden op deze datingsite zijn namelijk op zoek naar uiteenlopende zaken. Zo zijn er leden te vinden die alleen wat online spanning zoeken en het flirten slechts digitaal houden, maar er zijn ook leden te vinden op SecretFlirt die serieus op zoek zijn naar een seksdate en/of seksrelatie die in 'real life' plaats gaat vinden. Inschrijven op SF.dating is 100% gratis zodat je rustig kunt rondkijken of er een geschikt snoepje voor buiten de deur voor je bij zit op deze online datingsite.

Bezoek SF.dating SecretFlirt

Second LoveBezoek Second Love

Iedereen die tv kijkt en/of naar de radio luistert kent de bekende slogan van SecondLove.nl wel: "Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook". Bij SecondLove zijn ze van mening dat flirten echt niet alleen voor singles is en dit is dan ook dé place to be wanneer je op zoek bent naar een affaire. Net als bij SF.dating zijn de leden op zoek naar uiteenlopende zaken als digitaal flirten, maar dus ook buitenechtelijke relaties. Over het algemeen zal je op deze datingsite vooral mensen tegen komen die al in een relatie zitten, maar er zijn ook wel leden te vinden die single zijn en er geen probleem mee hebben dat jij wél in een relatie zit. Wederom is het gratis om je aan te melden en kun je je dus rustig oriënteren of de website en de leden passen bij wat je precies zoekt in een affaire.

Bezoek Second Love

Wat is een affaire voor jou?

In het begin van dit artikel hebben we de algemene beschrijving van het woord ‘affaire’ beschreven. Maar jij bent jij en je partner is je partner. Jullie kunnen beiden hele andere definities geven aan een affaire, net als dit voor vreemdgaan geldt. Waar voor de ene persoon chatten met een andere man of vrouw al volkomen not done is, is het voor de andere persoon helemaal geen probleem als je met een ander het bed induikt, zolang je maar niet verliefd wordt (vaak het geval bij swingers). Wat een affaire dus precies voor jou inhoudt en waar je precies naar op zoek bent als je van plan bent een affaire te starten, is dan ook geheel aan jou.

In ieder geval is het goed om te weten dat ieder mens een andere definitie geeft aan een verhouding en zodoende helpt het je bij het inschatten van de gevolgen van je keuzes als je besluit om een affaire aan te gaan via het internet. Want de kans dat je overspel uit gaat komen vroeg of laat is immers altijd aanwezig. Zeg nooit dat we je niet gewaarschuwd hebben!

Hoe online affaires ontstaan

Alhoewel je een affaire dus op meerdere manieren kunt uitleggen, ontstaan ze bijna allemaal op dezelfde wijze. Op het internet in ieder geval. Vroeg of laat kom je immers iemand tegen (al dan niet op een online datingsite) en blijkt de klik er te zijn tussen jullie. De berichtjes die jullie elkaar sturen gaan van braaf, naar stout tot in sommige gevallen regelrechte sexting. Hoe beter jullie het met elkaar kunnen vinden, hoe meer je smacht naar een nieuw berichtje van hem of haar. Soms kan het net aanvoelen alsof je tot over je oren verliefd bent geworden en vaker dan eens blijkt dat nog eens de waarheid te zijn ook.

Als de klik echt supergoed is en jullie beiden de behoefte voelen om het digitale flirten om te gaan zetten in een ‘real-life-experience’ kan het tot een date komen. Jullie nemen de volgende stap in de online affaire en zetten het overspel door in het echte leven. In heel veel gevallen ligt daar voor veel mensen toch wel de grens. Digitaal overspel kan ook erg pijn doen voor je partner, maar vaak valt dit nog wel te vergeven. Wanneer je daadwerkelijk afspreekt met je minnaar of minnares overschrijd je een grens die voor veel mensen echt het punt van ‘no-return’ is.

In het heetst van de strijd denk je hier natuurlijk niet altijd even goed over na en als de date bevalt zit een vervolgafspraak er al gauw in. In dat geval kun je niet meer spreken van een eenmalige scheve schaats, maar spreek je eerder van het begin van een heuse affaire. Zetten jullie jullie praktijken verder voort, dan is er geen ontkomen meer aan en heb je te maken met een daadwerkelijke verhouding waarin geen weg meer terug is.

Een affaire via het internet. En nu?

Men zegt wel eens dat aan al het goede vroeg of laat een einde komt. Over het algemeen kun je stellen dat dit ten alle tijden klopt. Hoe bij jou de affaire opgedaan via het internet ten einde gaat komen is nog maar de vraag. Het ligt er helemaal aan in welke situatie je je bevindt. In het begin is het allemaal spannend en bestaat de kans dat je eigen partner geen argwaan heeft. Allemaal leuk en aardig tot dan toe, maar er gaat iets veranderen.

Je partner kan er bijvoorbeeld achter komen. Heb je toch echt het een en ander uit te leggen en wat de consequenties daarvan zijn is natuurlijk de vraag. Gaat het slechts om een paar spannende berichtjes over en weer? Dan zal je partner (zeker wanneer jullie al langer bij elkaar zijn) er waarschijnlijk wel overheen kunnen stappen. Ben je het bed ingedoken met een andere man of vrouw? Oei. Meestal is dat toch wel het begin van het einde, al kan het soms mogelijk zijn om vertrouwen weer terug te winnen in een relatie.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je online affaire je al snel de neus uitkomt. Alle begin is spannend, maar ook alles wat je voor een langere periode doet kan als gewenning gaan aanvoelen. De scherpe randjes raken er af en je bent er eigenlijk wel klaar mee. Kwestie van afkappen dan natuurlijk en hopen dat je minnaar of minnares er goed mee om kan gaan. Je zal zeker niet de eerste en laatste zijn waarbij ‘de ander’ zo gehecht aan je is geraakt dat hij of zij met geen mogelijkheid afstand van je wilt doen.

Andersom kan dit natuurlijk ook goed mogelijk zijn: je affaire besluit om met jou te stoppen. Als het je alleen om de spanning en eventuele seks te doen was, niets aan de hand. Maar ook jij kan zo aan de ander gehecht zijn geraakt dat het aanvoelt alsof je ‘gedumpt’ wordt. Je krijgt dan te maken met liefdesverdriet. LDVD is waardeloos en al helemaal lastig als je zelf gewoon in een relatie zit.

Als laatste bestaat er ook nog de mogelijkheid dat je affaire en jij voor elkaar gemaakt zijn. Zuur voor je eigen partner, maar uiteindelijk draait jouw leven om jouw geluk. Als je minnaar of minnares je ontzettend gelukkig maakt is het misschien niet eens zo’n gek idee om je huidige partner te verlaten om een relatie met je affaire te beginnen. Misschien niet het meest nette wat je kunt doen, maar ja; jouw geluk gaat boven alles toch?

Ervaring met een online affaire?

We zijn inmiddels wel benieuwd geworden naar jouw ervaringen met online affaires. Heb je er wel eens eentje gehad? Hoe is dat ontstaan? Bleef het bij online flirten of hebben jullie de daadwerkelijke stap naar de slaapkamer gemaakt samen? En hoe liep dat af, die affaire via het internet? Laat het ons weten via een reactie onderaan deze pagina. Waarderen we altijd enorm en wie weet kunnen andere lezers van dit artikel leren van jouw bevindingen!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies