Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Kan vreemdgaan goed zijn voor je relatie?

Vreemdgaan
Kan vreemdgaan goed zijn voor je relatie?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

“Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook!” – Je zult ‘m vast wel eens voorbij hebben horen komen. De slogan van vreemdgangerssite SecondLove. Ondanks dat de meningen over de website verdeeld zijn hebben ze een groot ledenbestand. Blijkbaar zijn er voldoende mensen die denken dat vreemdgaan een goede oplossing is om een relatie te redden. Maar is dat het ook? Kan vreemdgaan goed zijn voor je relatie? Lees verder en je ontdekt het antwoord!


Is vreemdgaan een oplossing om je relatie te redden?

De seks is waardeloos en al tijden niet meer wat het ooit geweest is. Je partner heeft maar weinig tijd en aandacht voor je. Een knuffel. Een kus. Het kan er allemaal niet meer vanaf. Je opent je computer en surft naar de hierboven genoemde website. Je maakt een profiel aan en al snel vliegen de eerste verzoekjes je om de oren. Spannend. Er is blijkbaar toch nog wel iemand die je op waarde weet te schatten. De berichtjes gaan over en weer. De toon verandert. Van speels naar stout. Van uitdagend naar ronduit provocerend. Je aandacht is gewekt. Je lust opgewekt. Je denkt nog maar aan 1 ding: afspreken met diegene aan de andere kant van het beeldscherm. Zo snel mogelijk. Het liefst nu. Zodat je je eindelijk weer geborgen, genegen, geliefd en sexy voelt. Want dat is je eigen partner al in tijden niet meer gelukt. Dus dan maar bij en met iemand anders. Toch?


Al is de leugen nog zo snel….

Zoals het hierboven beschreven staat klinkt het best aardig ja, dat vreemdgaan. In ieder geval is ‘de aanzet naar’ vrij spannend. Maar wat als je het vervolgens tot een daadwerkelijke date laat komen en je overschrijdt grenzen die jij en je partner duidelijk als ultimatum hebben gesteld? Wat dan? Kun je daar mee leven en zo ja, kan je partner er mee leven? Want als er één ding is wat vreemdgaan wel typeert is het bovenstaande kop wel. Overspel komt vrijwel altijd uit. Is het niet vroeg, dan wel laat. Te laat dan vaak, want het kwaad is al geleden en het leed doorgaans niet te overzien.


Eerlijkheid duurt het langst en praten is de sleutel

Als je met de gedachte rondloopt om je heil elders te zoeken zal je je moeten afvragen of het kortstondige ‘geluk’ wat vreemdgaan met zich meebrengt opweegt tegen al het andere. Je bent immers niet voor niets (nog steeds) samen met je partner. Misschien hebben jullie kinderen, misschien ook wel een koopwoning. Vriendengroepen zijn samengesmolten en je schoonouders zijn intussen misschien praktisch je eigen ouders geworden. Dit – en natuurlijk nog veel meer zaken – zet je allemaal op het spel als je besluit je fantasie door te zetten. Dus nogmaals: is het avontuurtje dit allemaal waard?

Is het misschien niet veel beter om eens goed om de tafel te gaan zitten met je partner en duidelijk de vinger op de zere wond te leggen? Samen praten over dat je de seks bijvoorbeeld niet meer vindt wat het ooit is geweest? Dat het saai is geworden tussen jullie? Dat je partner je niet meer bekijkt zoals hij of zij dat in het verleden wél altijd deed? Dat er onvoldoende tijd voor je wordt vrijgemaakt en je daardoor een gevoel van geborgen- en genegenheid mist? Dat je veel liever in oplossingen wilt denken, dan problemen wilt veroorzaken?

Zou je partner dan niet veel blijer zijn met zo’n zwaar en heavy gesprek dan er achter moeten komen dat hij of zij door je is bedrogen? Omdat jij besloot er niet over te praten, maar direct maar (ondoordacht) begon te handelen? Wij weten het antwoord wel. Tenslotte wordt niemand graag bedrogen. Toch?


De gulden middenweg

Waar een wil is, is altijd een weg. Is het niet linksom, dan is het wel rechtsom. Door te praten en constructief de dialoog aan te gaan kom je al een heel eind. Het kan echter voorkomen dat jij en je partner niet (meer) op één lijn liggen. Wil je je partner bijvoorbeeld eigenlijk niet bedriegen, maar krijg je het Spaans benauwd als je je bedenkt dat je partner de enige bedpartner is die je nog maar zult hebben de rest van dit leven. Kan prima zijn natuurlijk, zeker als je onze artikelen over monogamiepolygamie en polyamorie hebt gelezen.

Toch is er ook dan een oplossing te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld uit elkaar gaan, omdat jullie meningen teveel uit elkaar liggen. Je kunt er ook voor kiezen om je partner – ondanks dit artikel – toch achter zijn of haar rug om te bedriegen met alle gevolgen van dien. Je kunt echter ook het fenomeen ‘open relatie’ bespreekbaar maken.
Misschien is dit voor jou en/of jullie een brug te ver, maar misschien is het wel dé oplossing om jullie relatie te redden. Als je puur naar de biologie gaat kijken is de mens niet gemaakt om monogaam te zijn. We kiezen er echter voor om monogame relaties aan te gaan vandaag de dag. Dat betekent dat je er ook voor kunt kiezen om een open relatie aan te gaan of deze met je huidige partner te creëren. Een nieuwe vorm van samenzijn waarbij beide partners wel kunnen genieten van de lusten, maar niet de lasten hoeven te ervaren. Jullie kunnen daarbij helemaal zelf bepalen waar de grenzen liggen. Ook hier is communicatie weer het sleutelwoord.

Mocht de open relatie een (mogelijke) oplossing zijn voor het vreemdgaan, dan zijn dit de sites die je het beste kunt raadplegen. Inschrijven is gratis op beide websites. Je kunt je dus op je gemak oriënteren en (samen) bekijken of het iets voor jou en/of jullie is.

 


RegioSwingersBezoek RegioSwingers 

Een open relatie kent tal van mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om samen te gaan ontdekken en wellicht in elkaars bijzijn de grenzen van de open relatie te verkennen. Dit kan met een ander stel waarbij beide partners wisselen van partner, maar bijvoorbeeld ook met een enkele man of vrouw. Je kunt er echter ook voor kiezen om af te spreken dat jullie onafhankelijk van elkaar mogen daten zolang de grenzen van de open relatie maar in acht worden genomen. Wat jullie ook afspreken en waar jullie ook maar naar op zoek mogen zijn: je gaat het vinden op RegioSwingers. RegioSwingers is de grootste community van de Benelux en naast stellen vind je er ook genoeg singles die op zoek zijn naar spannende afspraakjes. De community achter de website is hecht en er is voor nieuwkomers alle ruimte om te ontdekken en vragen te stellen. Iedereen op deze website heeft immers ooit de eerste stap moeten zetten. Wie kan je dan beter raadplegen dan echte ervaringsdeskundigen?

Bezoek RegioSwingers

Second LoveBezoek Second Love 

We begonnen het artikel met deze beruchte website en gaan er ook mee eindigen. We hebben je namelijk (hopelijk) in laten zien dat vreemdgaan niet bepaald de beste keuze is die je kunt maken om je relatie te redden. Je bent echter vrij om te gaan en staan waar je wilt en SecondLove is daarbij een prima uitvalsbasis. Want alhoewel de website te boek staat als 'vreemdgangerssite' vind je er tal van overige leden die op zoek zijn naar andere zaken. Stellen bijvoorbeeld die je ook op RegioSwingers tegen zult komen. Singles die ook een open relatie hebben en dus geoorloofd buiten de deur mogen spelen. En natuurlijk dus ook mensen die hun partner bedriegen. Achter de rug om. Zonder goedkeuring. Niet bepaald chique, maar waar vraag is, daar is aanbod. Zoals de datingsite SecondLove dus.

Bezoek Second Love

Jouw ervaring

Zo aan het einde van dit artikel zijn we wel benieuwd naar jouw ervaringen met vreemdgaan als oplossing om een relatie te redden. Ben je zelf wel eens vreemdgegaan? Of juist bedrogen door een vreemdgaande partner? Hoe is dat afgelopen? Was het goed voor de relatie of is de relatie juist kapot gegaan vanwege het overspel? Laat het ons via een (anonieme) reactie weten onder dit artikel. Reacties worden door ons en onze lezers altijd enorm gewaardeerd!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement