Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Second Love fake? Gebruikt deze datingsite nepprofielen?

Second Love fake? Gebruikt deze datingsite nepprofielen?
Probeer Second Love gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het gebruik van nepprofielen is een veel voorkomend fenomeen bij internetdating. Veel erotisch getinte datingsites maken gebruik van fake accounts op hun site om hun omzet of klanttevredenheid te verhogen.

Vaak wordt dit verscholen op de website, en is hier enkel in de kleine lettertjes in de algemene voorwaarden iets over terug te lezen. Maakt Second Love zich hier ook schuldig aan, of kun je verzekerd zijn van het feit dat je geen fakers tegenkomt?

Wat kun je lezen in dit artikel?

Geen nepprofielen

In de algemene voorwaarden van deze datingsite valt niet te herleiden dat er nepprofielen gebruikt worden. Ook als je je aanmeld op de website lijkt het erg onwaarschijnlijk dat er fake accounts zijn die je benaderen. Second Love is daarnaast erg transparant over het feit dat er meer mannen staan ingeschreven dan vrouwen, iets wat hun betrouwbaarheid ten goede komt.


Hoe herken je fakers

Hoewel er op deze site weinig nepprofielen te vinden zijn, is het altijd slim om jezelf een aantal trucs aan te leren om fake profielen te herkennen op andere datingsites. In dit artikel schrijven we enkele tips om echte van neppe accounts te onderscheiden.

Nepprofielen die worden aangemaakt door gebruikers

Natuurlijk is er nog steeds een kans dat je op Second Love een nepprofiel tegenkomt, net zoals die kans er bij alle grote datingsites in Nederland is. Nep accounts worden namelijk ook vaak aangemaakt door gebruikers die fraude als doel hebben. Middels dergelijke accounts proberen, vaak buitenlanders, gevoelige informatie bij je los te pulken of je te over tuigen om geld over te maken.
Lees ons uitgebreide artikel over datingfraude om meer over deze werkwijze te weten te komen.

Ervaringen over SecondLove lees je hier ».

Probeer Second Love gratis
logo Second Love

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Second Love. Klik hier om alle artikelen over Second Love te bekijken.

Bekijk alles over Second Love »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies