Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Runnersdate datingsite review

Runnersdate
Probeer Runnersdate gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Runnersdate is anders dan vele andere datingsites. Deze website richt zich niet specifiek op daten, maar meer op een gemeenschappelijke hobby, namelijk hardlopen. Op Runnersdate vind je andere hardlopers die op zoek zijn naar een sportmaatje, hardlooptips, hardloopevenementen en misschien wel meer. 

Waarom kies je voor Runnersdate?
 • Vind gelijkgestemden
 • Uniek concept met extra functionaliteiten
Schrijf je gratis in bij Runnersdate

Algemene informatie Runnersdate

Zodra je je aanmeldt bij deze website word je een flinke vragenlijst voorgesteld. Hier geef je aan waar je naar op zoek bent, wat jou hardloopniveau is, en welke voorkeuren je hebt op het gebied van hardlopen. Er worden vragen gesteld over in welke omgeving je het liefst loopt, wat je het liefst gaat doen na een training en welke merken hardloopkleding jij het fijnste vindt.

Op basis van je persoonlijkheidstest en je locatie matcht de website je met diverse andere hardlopers. Via het berichtensysteem kun je vervolgens contact opbouwen met je matches en wellicht eens afspreken voor een sportieve ontmoeting.

blank


Mogelijkheden

Naast de basisfunctionaliteiten waarover de meeste datingsites beschikken (berichten sturen en ontvangen, eigen inbox, uitgebreid zoeken en een matchingsysteem), onderscheid de website zich door de agenda. Hier kunnen alle gebruikers punten of evenementen op toevoegen om samen te gaan hardlopen. Je kunt hierbij anderen uitnodigen voor het evenement en je kunt aangeven of je aanwezig bent. Zo kun je ook voordat je naar een evenement toe gaat contact zoeken met mensen die naar hetzelfde hardloopevenement gaan.


Kosten

Je kunt er voor kiezen een full-membership aan te schaffen bij Runnersdate, je betaald dan €7,99 per maand. Als je full member bent kun je onbeperkt berichten uitwisselen met andere leden.


Onze ervaringen met Runnersdate

Pluspunten:
 • Vind gelijkgestemden
 • Uniek concept met extra functionaliteiten
Minpunten:
  Probeer Runnersdate gratis
  foto auteur Robin de Boer
  Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

  Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

  © Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies