Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Sportpartner datingsite review

Sportpartner
Bekijk de beste "sportmaatje" sites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De website Sportpartner helpt mensen om anderen te leren kennen, samen te sporten en om vrienden te maken. Door je aan te melden kun je zien wie er in jouw omgeving lid zijn en met wie je samen kunt gaan sporten en activiteiten kunt ondernemen.

Waarom kies je voor Sportpartner?
 • Een goede manier om een sportmaatje te vinden
 • Veel sporten aanwezig op de site
 • Leuke high five functie

Doelgroep

Sportpartner helpt mensen om andere mensen te vinden waar je samen sportieve activiteiten mee kunt ondernemen. De site richt zich op actieve en sociale mensen. Je kunt makkelijk en snel andere mensen leren kennen en vrienden maken. De site is geschikt voor vrijwel alle leeftijden vanaf 18 jaar en richt zich op diverse sporten. Je kunt aangeven op je profiel welke sport(en) je samen wil doen met iemand anders en waar je precies naar op zoek bent.


Inschrijfproces

Wanneer je je wilt aanmelden op de site sportpartner.com moet je als eerst een e-mailadres en wachtwoord invoeren. Daarna moet je aangeven welke sporten je samen wilt doen met iemand anders en welke sporten jou interesse hebben. Je kunt kiezen uit verschillende sporten zoals dansen, hardlopen, fietsen, tennis etc. Je kunt zoveel sporten kiezen als je wilt.

Hierna dien je  meer informatie over jezelf in te vullen, hoe oud je bent en in welke plaats je een sportmaatje je wilt vinden. Na het aanmaken van een profiel dien je een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden. Zo wordt je profiel nog completer gemaakt. Wanneer je dit hebt ingevuld, krijg je  3 tips voordat de zoektocht naar een sportpartner echt begint.

Na alle bovengenoemde stappen krijg je direct vriendschapssuggesties voorgesteld die bij jou zouden kunnen passen.

blank


Functies

Bovenaan de site staat een balk waarin je op naam kunt zoeken naar een match. Ook kun je zoeken op plaats waar iemand woont. Wanneer je wil zoeken naar een match komt er in beeld te staan dat het uitgebreide zoeken alleen voor premium leden is. Je kunt wel verschillende profielen bekijken en ook de profieltekst kun je lezen van andere leden. Je kunt zien hoeveel leden er ook op zoek zijn naar een sportpartner in jouw woonomgeving.

Wanneer je een gesprek wil starten met een ander lid, dien je een premium abonnement aan te schaffen.

High five

Er zit een functie binnen de site voor het geven van een high five aan iemand anders. Soms is het lastig om als eerst een bericht te sturen naar iemand anders. Hiervoor is de high five bedoeld. Je toont hiermee interesse richting de ander, maar je hoeft verder geen bericht te sturen. Degene die de high five heeft ontvangen weet op deze manier wel dat je geïnteresseerd bent. Hij of zij kan dan met een high five of met een bericht antwoorden.

Foto

Een foto hoef je niet perse te plaatsen aan je profiel, maar wordt wel sterk aangeraden. Je hebt door het toevoegen van een foto aan je profiel meer kans op het vinden van een sportpartner. De ander kan meteen zien met wie hij of zij te maken heeft en andersom. Vaak willen mensen wel weten hoe iemand eruit ziet waar ze een match mee zouden kunnen vormen.

blank


Kosten

Het aanmelden en rondkijken op de site is gratis. Als je ziet dat er genoeg andere geschikte matches in je buurt zijn kun je een abonnement aanschaffen.

Wanneer je gebruik wilt maken van de uitgebreidere zoekopties naar een sportpartner dien je een sportpartner premium abonnement af te sluiten. Het standaard abonnement wat als eerst naar voren komt, kost €7,95 per maand (voor 6 maanden lidmaatschap). Met dit abonnement kom je hoger in de zoekresultaten van de site, heb je onbeperkte toegang tot alle functies, ontvang je meer berichten en heb je sneller resultaat op een leuke match.

Hieronder de verschillende abonnementen die de site aanbied nog op een rijtje:

 • 1 maand abonnement: €12,95 per maand
 • 3 maanden abonnement: €9,95 per maand
 • 6 maanden abonnement: €7,95 per maand

Klantenservice

Op de site van sportpartner.com staat een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen. Hier staan de antwoorden op verschillende vragen vermeld. Als je vraag niet tussen deze vragen staat kun je met de klantenservice contact opnemen. Je dient je dan eerst in te loggen op de site en naar de klantenservice pagina te gaan. Wanneer je het formulier invult zal het team hier zo snel mogelijk op reageren. De site geeft aan dat ze dagelijks werken en vaak ook in het weekend.

De site is verder niet telefonisch bereikbaar.


Opzeggen

Er is geen opzegtermijn aan de abonnementen verbonden. De site geeft aan dat je op elk moment je abonnement kunt opzeggen. Wanneer je je abonnement wilt opzeggen moet je inloggen op je profiel en naar je instellingen gaan. Hier vind je een knop om je af te melden. Je kunt dit hierna niet ongedaan maken.
Ook kun je je account pauzeren. Dit doe je op dezelfde pagina als waar je je account kunt verwijderen.


blank

Bekendheid

Volgens de site zelf hebben ze meer dan 100.000 leden in hun bestand staan en zijn er meer dan 4500 dagelijks actieve leden. Dit geeft aan dat de site erg populair is.

De site bestaat meer dan 10 jaar.


Beveiliging

Wanneer je iets niet wil invullen op je profiel of de site is dit niet verplicht. Ook worden je gegevens niet verder gebruikt of aan andere partijen doorgespeeld. De website is net als veel andere websites beveiligd met een SSL certificaat.

De site werkt daarnaast goed, omdat alle profielen die op de site staan worden gekeurd. Dit zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid van de profielen hoog is.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Een goede manier om een sportmaatje te vinden
 • Veel sporten aanwezig op de site
 • Leuke high five functie
Minpunten:
 • Na het inschrijven is je profiel meteen openbaar
Bekijk de beste "sportmaatje" sites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Sportpartner

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Sportpartner

Ervaring geschreven door Andy
24 september 2020
Vreemde site

Toch vreemd dat op de 83 berichten die ik heb verstuurd dat er maar één iemand reageert. Ook contact op genomen met de klantenservice,daar zwijgen ze in alle talen. Conclusie, ik zoek wel op een andere manier een sportieve vriend

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement