• Onafhankelijk vergelijken
 • 221 datingsites & 27 apps
 • 465 tips & artikelen

Review datingsite Sportpartner

De website Sportpartner helpt mensen om anderen te leren kennen, samen te sporten en om vrienden te maken. Door je aan te melden kun je zien wie er in jouw omgeving lid zijn en met wie je samen kunt gaan sporten en activiteiten kunt ondernemen.

Pluspunten

 • Een goede manier om een sportmaatje te vinden
 • Veel sporten aanwezig op de site
 • Leuke high five functie

Minpunten

 • Na het inschrijven is je profiel meteen openbaar


Doelgroep

Sportpartner helpt mensen om andere mensen te vinden waar je samen sportieve activiteiten mee kunt ondernemen. De site richt zich op actieve en sociale mensen. Je kunt makkelijk en snel andere mensen leren kennen en vrienden maken. De site is geschikt voor vrijwel alle leeftijden vanaf 18 jaar en richt zich op diverse sporten. Je kunt aangeven op je profiel welke sport(en) je samen wil doen met iemand anders en waar je precies naar op zoek bent.


Inschrijfproces

Wanneer je je wilt aanmelden op de site sportpartner.com moet je als eerst een e-mailadres en wachtwoord invoeren. Daarna moet je aangeven welke sporten je samen wilt doen met iemand anders en welke sporten jou interesse hebben. Je kunt kiezen uit verschillende sporten zoals dansen, hardlopen, fietsen, tennis etc. Je kunt zoveel sporten kiezen als je wilt.

Hierna dien je  meer informatie over jezelf in te vullen, hoe oud je bent en in welke plaats je een sportmaatje je wilt vinden.
 Na het aanmaken van een profiel dien je een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden. Zo wordt je profiel nog completer gemaakt.
 Wanneer je dit hebt ingevuld, krijg je  3 tips voordat de zoektocht naar een sportpartner echt begint.

Na alle bovengenoemde stappen krijg je direct vriendschapssuggesties voorgesteld die bij jou zouden kunnen passen.


Functies

Bovenaan de site staat een balk waarin je op naam kunt zoeken naar een match. Ook kun je zoeken op plaats waar iemand woont. Wanneer je wil zoeken naar een match komt er in beeld te staan dat het uitgebreide zoeken alleen voor premium leden is. Je kunt wel verschillende profielen bekijken en ook de profieltekst kun je lezen van andere leden. Je kunt zien hoeveel leden er ook op zoek zijn naar een sportpartner in jouw woonomgeving.

Wanneer je een gesprek wil starten met een ander lid, dien je een premium abonnement aan te schaffen.

High five

Er zit een functie binnen de site voor het geven van een high five aan iemand anders. Soms is het lastig om als eerst een bericht te sturen naar iemand anders. Hiervoor is de high five bedoeld. Je toont hiermee interesse richting de ander, maar je hoeft verder geen bericht te sturen. Degene die de high five heeft ontvangen weet op deze manier wel dat je geïnteresseerd bent. Hij of zij kan dan met een high five of met een bericht antwoorden.

Foto

Een foto hoef je niet perse te plaatsen aan je profiel, maar wordt wel sterk aangeraden. Je hebt door het toevoegen van een foto aan je profiel meer kans op het vinden van een sportpartner. De ander kan meteen zien met wie hij of zij te maken heeft en andersom. Vaak willen mensen wel weten hoe iemand eruit ziet waar ze een match mee zouden kunnen vormen.


Kosten

Het aanmelden en rondkijken op de site is gratis. Als je ziet dat er genoeg andere geschikte matches in je buurt zijn kun je een abonnement aanschaffen.

Wanneer je gebruik wilt maken van de uitgebreidere zoekopties naar een sportpartner dien je een sportpartner premium abonnement af te sluiten. Het standaard abonnement wat als eerst naar voren komt, kost €7,95 per maand (voor 6 maanden lidmaatschap). Met dit abonnement kom je hoger in de zoekresultaten van de site, heb je onbeperkte toegang tot alle functies, ontvang je meer berichten en heb je sneller resultaat op een leuke match.

Hieronder de verschillende abonnementen die de site aanbied nog op een rijtje:

 • 1 maand abonnement: €12,95 per maand
 • 3 maanden abonnement: €9,95 per maand
 • 6 maanden abonnement: €7,95 per maand

Klantenservice

Op de site van sportpartner.com staat een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen. Hier staan de antwoorden op verschillende vragen vermeld. Als je vraag niet tussen deze vragen staat kun je met de klantenservice contact opnemen. Je dient je dan eerst in te loggen op de site en naar de klantenservice pagina te gaan. Wanneer je het formulier invult zal het team hier zo snel mogelijk op reageren. De site geeft aan dat ze dagelijks werken en vaak ook in het weekend.

De site is verder niet telefonisch bereikbaar.


Opzeggen

Er is geen opzegtermijn aan de abonnementen verbonden. De site geeft aan dat je op elk moment je abonnement kunt opzeggen. Wanneer je je abonnement wilt opzeggen moet je inloggen op je profiel en naar je instellingen gaan. Hier vind je een knop om je af te melden. Je kunt dit hierna niet ongedaan maken.
Ook kun je je account pauzeren. Dit doe je op dezelfde pagina als waar je je account kunt verwijderen.


Bekendheid

Volgens de site zelf hebben ze meer dan 100.000 leden in hun bestand staan en zijn er meer dan 4500 dagelijks actieve leden. Dit geeft aan dat de site erg populair is.

De site bestaat meer dan 10 jaar.


Beveiliging

Wanneer je iets niet wil invullen op je profiel of de site is dit niet verplicht. Ook worden je gegevens niet verder gebruikt of aan andere partijen doorgespeeld. De website is net als veel andere websites beveiligd met een SSL certificaat.

De site werkt daarnaast goed, omdat alle profielen die op de site staan worden gekeurd. Dit zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid van de profielen hoog is.



Heb je ervaring met Sportpartner?

 • Geef een waardering over deze site:
 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Ervaringen Sportpartner


Sportpartner details

Website https://www.sportpartner.com
Categorie Sportmaatje

Specificaties website

Gratis registratie ja
Chatmogelijkheid nee
Cammen nee
Dating keurmerk nee
Interesse test nee
Matching systeem ja
Uitgebreid zoeken ja
Mailbox ja
Datingapp nee

Gerelateerde sites

Runnersdate

Sportmaatje
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement