Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

DansPartner.nl datingsite review

DansPartner.nl
Bekijk de beste "sportmaatje" sites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zoals de naam al doet vermoeden is de website DansPartner.nl het grootste Nederlandse platform voor het vinden van een danspartner. Op de website verzamelen mannen en vrouwen met een gedeelde passie voor dansen. Via de website kunnen ze elkaar gemakkelijk vinden en op een eenvoudige manier met elkaar in contact komen.

Waarom kies je voor DansPartner.nl?
 • Grootste site voor het vinden van een dansmaatje
 • Gemakkelijk in gebruik

Algemene informatie DansPartner.nl

Met een ledendatabase van meer dan 1,100 gebruikers heeft DansPartner.nl inmiddels een grote community opgebouwd die actief is door het gehele land. Bij het aanmeldingsproces kun je direct aangeven op je een ‘Zoekende Danser’, ‘Niet-Zoekende danser’ of ‘Trainer / Coach’ bent. Op deze manier biedt de site dus niet alleen voor de zoekende danser een oplossing, maar probeert het een echte dans-community te vormen.


Mogelijkheden

Als je het inschrijfproces hebt doorlopen kun je je profiel compleet maken. Hier vul je onder andere je dansstijl, lengte en geslacht in. Ook kun je hier je dansniveau specificeren zodat de website je kan matchen met danspartners van hetzelfde niveau. Hierna kun je op een gebruiksvriendelijke manier door verschillende profielen bladeren op een manier die aanvoelt als Facebook en andere social media. Je kunt andere gebruikers op de website als vriend toevoegen of berichten versturen.

Let erop dat standaard al je gegevens openbaar zijn op deze website. Je kunt je privacyinstellingen zelf aanpassen bij ‘Profiel bewerken’.


Kosten

Danspartner is volledig gratis te gebruiken. Wel staat er een donatieknop op de site. Als je je danspartner hebt gevonden kun je de eigenaar van de website middels een donatie bedanken.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Grootste site voor het vinden van een dansmaatje
 • Gemakkelijk in gebruik
Minpunten:
  Bekijk de beste "sportmaatje" sites
  foto auteur Robin de Boer
  Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

  Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

  Review inzenden over DansPartner.nl

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ervaringen DansPartner.nl

  Ervaring geschreven door Gelmer
  26 juli 2017
  veel inactief

  Ben het met de andere eens dat veel inactief zijn en het erg moeilijk is iemand te vinden vooral in het midden van het land. Je krijgt echt het idee dat het dansen niet meer populier is vooral als je een gevorderd danser bent. Aan zich is het technisch prima side.

  Ervaring geschreven door M
  25 januari 2017
  een ster

  Wat moet ik nog meer zeggen als ik 1 ☆ geef. Behalve dat ik een heer van 42 ben en zoek al een jaar naar een dame
  Maar denk dat ik heel klote dansen vaarwel zeg.

  Ervaring geschreven door Jan
  22 december 2016
  goed maar moeilijk

  Ondanks dat het niet altijd makkelijk werkt, wel contact gehad met verschillende danspartners. Het systeem is soms moeilijk want vaak krijg je geen reactie omdat iemand er al niet meer op zit. Ik heb gemerkt het best werkt om nieuwe inschrijvingen in de gaten te houden voor als er iemand bij zit die bij je in de buurt woont.

  Ervaring geschreven door J.N.
  20 december 2016
  veel inactief

  positief: je kunt (te) specifiek sorteren, best regelmatig zie je nieuwe inschrijvingen langskomen op de hoofdpagina.
  minder positief: met de (minimale) filters die ik instel krijg ik vooral inactieve accounts, dus misschien zouden ze accounts waar een maand niet op is ingelogd gewoon weg moeten halen/verbergen. En een functie qua leesbevestigingen zou handig kunnen zijn om te zien of er gewoon geen interesse is of dat je tegen een inactief account praat.... en een functie om automatisch een bericht te ontvangen als er iemand in jouw "zoekfilter" zichzelf nieuw aanmeld op de site zou heel handig zijn, nu is het steeds even inloggen, rechtsboven checken of er nieuwe profielfototjes geupload zijn en als dat zo is een berichtje sturen naar een nieuw account aangezien de bestaande accounts geen reactie geven.

  © Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement