Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat is de beste datingsite voor studenten?

Hoger opgeleiden
Wat is de beste datingsite voor studenten?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als student kom je elke dag met veel medestudenten in contact, maar daarmee is natuurlijk nog niet gezegd dat er zich met een van hen ook een romance zal ontwikkelen. Studenten zijn namelijk voor het grootste deel van de tijd gewoon bezig met studeren. En wanneer je tijdens het uitgaan iemand ontmoet is het vaker wel dan niet bedoeld als los contact en niet zo snel voor een vaste relatie.

Wat doe je dus wanneer je als student op zoek wilt naar een vaste relatie? Dan kun je ook als student gewoon lekker makkelijk online daten en zo in contact komen met singles die ook een serieuze relatie zoeken. In dit artikel laten we je zien aan welke eigenschappen een datingsite voor studenten moet voldoen en welke (betaalde) datingsites daar volgens ons het beste op aansluiten.


De 4 beste studenten datingsites

Er zijn nog altijd enorm veel datingsites. De bekendste daarvan zijn vaak de zogenaamde algemene datingsites. Dat zijn sites voor een brede doelgroep waar geen onderscheid wordt gemaakt tussen leeftijd of opleidingsniveau. Er zijn echter ook speciale datingsites voor hoogopgeleide singles. Wat is daartussen nu de beste keuze en welke van de bekendere sites zijn het meest geschikt voor studenten? Om je daarbij te helpen hebben we hier 4 datingsites eruit gepikt en laten we zien waarom deze sites ook voor jou als student geschikt zijn.


Relatieplanet

Bij Relatieplanet zit je eigenlijk altijd wel goed. Deze datingsite is namelijk al meermalen verkozen tot datingsite van het jaar. Je vindt er heel veel leden uit het hele land en van diverse leeftijden, je kunt er ook als student dus eenvoudig in contact met met leeftijdsgenoten.

Daten doe je op Relatieplanet eigenlijk altijd om een serieuze relatie te vinden, maar doordat je er mensen van verschillende niveaus moet je er wel op voorbereid zijn dat je lang niet met iedereen een goede klik zult hebben. Dat hoeft niet erg te zijn, want het lidmaatschap van Relatieplanet is niet heel duur en ook als student dus redelijk makkelijk op te hoesten. Handige functies zijn de uitgebreide profielen, de fijne datingapp, de uitgebreide zoekmachine en het feit dat je automatisch matches ontvangt. Een minpuntje is dat er nog altijd aardig wat inactieve profielen op de site staan.


CupifyBezoek Cupify

Cupify is een algemene datingsite voor singles van alle leeftijden die heel geschikt. Maar dat is natuurlijk niet het enige pluspunt van Cupify, want je profiteert daarnaast van een groot ledenbestand waar ook jongeren goed in zijn vertegenwoordigd. Daar kun je op een makkelijke en leuke manier een selectie uit maken door gebruik te maken van de FotoZapper. Dat is een pagina waarop je telkens opnieuw een foto krijgt voorgeschoteld van een leuke single waar je veel mee gemeen hebt. Hoe dit werkt lijkt wel wat op Tinder, want als je elkaar leuk vindt heb je een match en kun je elkaar meteen beter leren kennen. Een nadeel van Cupify is dat de site gewoon minder bekend is en dat hij geen eigen datingapp heeft.

Bezoek Cupify

ParshipBezoek Parship

Parship is uitermate geschikt voor studenten om er gelijkgestemde leeftijdsgenoten te ontmoeten die ook een hbo- of wo-opleiding volgen en op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het is echter zeker niet de goedkoopste optie, want de voordeligste abonnementen bij Parship kosten nog altijd € 22,90 per maand en daarvoor moet je een abonnement van maar liefst 24 maanden afsluiten. Dat betekent dus ook dat je hier wat minder jonge singles tegenkomt omdat die het over het algemeen nu eenmaal wat minder breed hebben.

Daar staat tegenover dat de studenten die je er wel leert kennen vrijwel altijd heel serieus op zoek zijn naar een relatie. Dat Parship kan bogen op een slagingspercentage van 34% zegt daarbij genoeg, want dat betekent dat maar liefst 1 op de 3 ingeschreven singles via Parship een nieuwe liefde vindt en dat is een ongekend hoog percentage. Wat ook meespeelt is dat je bij Parship alleen kunt daten na het afleggen van een uitgebreide persoonlijkheidstest met wetenschappelijke onderbouwing. De matches die je ontvangt kloppen dus vaak heel goed. Tot slot wordt ook de eigen Parship datingapp door de gebruikers zeer gewaardeerd.

Bezoek Parship

EliteDatingBezoek EliteDating

Net als Parship richt Elitedating zich uitsluitend op hoger opgeleide singles die een partner van hun eigen niveau zoeken. De site is sterk vergelijkbaar met Parship, behalve dan dat de site iets minder duur is en dus alleen daardoor al een goed alternatief zou kunnen zijn voor Parship.

Er is ook een eigen datingapp beschikbaar, net als een uitgebreide vragenlijst en persoonlijkheidstest zodat je van meet af aan al gekoppeld kunt worden aan gelijkgestemde singles. Het Keurmerk Veilig Daten is niet aanwezig, maar er is wel een service team beschikbaar dat niet alleen standaard alle nieuwe profielen checkt op betrouwbaarheid, maar die je ook persoonlijk kunt benaderen als je twijfels hebt bij een bepaald profiel. Bij Elitedating krijg je elke dag 3 tot 7 partnervoorstellen waarvan je telkens zelf beoordeelt of je inderdaad contact wilt met de andere persoon.

Bezoek EliteDating

Waarom als student kiezen voor een datingsite?

Waarom zou je als student kiezen voor een datingsite en niet voor een datingapp? Een heel belangrijke reden hadden we het al over: op datingsites zijn de single studenten die je leert kennen vaker op zoek naar een serieuze relatie dan de vrijgezellen op datingapps. Er zijn echter nog wel meer goede redenen om lid te worden van een grote datingsite.

1. Betere matching dan datingapps

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte klik dan kan goede matching daar een essentiële rol bij spelen. De betere datingsites bieden deze opties, bijvoorbeeld door alle nieuwe leden een persoonlijkheidstest af te laten leggen en/of door het aanbieden van heel uitgebreide datingprofielen. Op die manier kun je zelf effectiever op zoek naar leuke matches of kun je zelfs volledig automatisch aan gelijkgestemde singles worden gekoppeld.

2. Daten op je eigen niveau

Het kan heel handig zijn om een datingsite te kiezen die speciaal is bedoeld voor hoger opgeleide mensen. Ook als student verwacht je in een serieuze relatie tenslotte voldoende raakvlakken met je nieuwe partner, net als een gedeelde levensvisie. Door met andere singles te daten die ook van hbo- of wo-niveau zijn weet je zeker dat je naast heerlijk wegzwijmelen met elkaar ook altijd een zinnig gesprek kunt voeren. Maar wanneer de relatie lange tijd voort mag blijven duren is het ook fijn om te weten dat je gelijksoortige doelen na zult gaan streven in het leven. Maar let op: wanneer je kiest voor een datingsite voor hoger opgeleide singles is het voor jou als student wel van belang dat je veel leeftijdsgenoten kunt leren kennen, en niet alleen maar dertigers, veertigers of nog oudere vrijgezellen tegenkomt.

3. Ook gewoon mobiel daten via een app

Tinder is al een tijdje de populairste datingapp maar het is zeker niet de enige. Veel datingsites hebben namelijk ook gewoon een eigen datingapp waarmee je heel handig mobiel kunt daten. Sites die geen datingapp hebben zijn ook via de mobiele browser prima te gebruiken, maar het nadeel daarvan is dat je bijvoorbeeld geen pushbericht krijgt wanneer je een nieuwe reactie hebt ontvangen. De grootste datingsites hebben daarom vaak ook een eigen datingapp gemaakt. Die hebben vaak elementen van Tinder en andere apps overgenomen, maar de unieke kwaliteiten van de datingsite zelf behouden. Zo profiteer je dus van het beste van twee werelden.

4. Gratis een datingsite uitproberen

Als student heb je het in de regel nog niet al te breed en dus is het ook heel fijn als je een datingsite eerst uitgebreid uit kunt proberen voordat je besluit een betaald abonnement af te sluiten. De meeste moderne en populaire datingsites bieden deze optie door middel van een gratis proefabonnement. Daarmee krijg je alvast toegang tot de site en de app als die beschikbaar is. Je kunt dan – afhankelijk van de site die je test – verschillende dingen alvast uitproberen en bekijken.

Het is zeldzaam dat je ook al berichtjes kunt versturen naar andere leden, maar vaak is het wel al mogelijk om uitgebreid in de profielen te zoeken of je leuke singles tegenkomt. Ook kun je vaak al matchen en ook enkele andere essentiële functies proberen. Een gratis proeflidmaatschap is dus een prima manier om te ontdekken of een bepaalde datingsite echt wat voor jou is. Elke site die we hier noemen biedt deze optie van een gratis proeflidmaatschap aan.


Een serieuze date of relatie vinden als student(e)

Wat kun je doen wanneer je als student niet op zoek bent naar zomaar een leuke ontmoeting maar naar een serieuze relatie? Datingapps zoals Tinder zijn leuk om te gebruiken (en dat heb je vast zelf ook al eens gedaan) maar bieden zelden de diepgaande connecties die je zoekt als je een serieuze relatie wenst. Dan wil je namelijk niet alleen matchen op het uiterlijk en dat is helaas iets wat bij de populaire datingapps toch wel de overhand heeft. Je zoekt namelijk veel meer naar een echte band met iemand waarmee je op een gelukkige toekomst mag hopen. Daar is nu eenmaal meer voor nodig dan fysieke aantrekkingskracht. Wanneer je echt serieus wilt gaan daten om daar op korte termijn een duurzame relatie aan over te houden kies je daarom nog altijd het beste voor een betaalde datingsite.

Zitten op gewone datingsites ook studenten?

Datingapps zijn makkelijk want je installeert ze zo op je telefoon en je kunt vaak al meteen van start. De meeste apps bieden namelijk de mogelijkheid om met een Facebook of Google account in te loggen dus je kunt al binnen een minuut online zijn. Vrijwel alle jongeren hebben hun smartphone overal bij zich, waardoor het voor het ontmoeten van nieuwe mensen voor de hand ligt om ook daarbij voor een datingapp te kiezen. Maar dat is natuurlijk niet de enige manier om leuke singles te leren kennen, want ook op gewone datingsites zitten veel studenten die een serieuze relatie zoeken. De gemiddelde leeftijd op de meeste datingsites ligt weliswaar wat hoger dan op de populaire datingapps zoals Tinder, Happn en Bumble, maar je kunt er nog steeds ook gewoon heel veel jongeren ontmoeten. En het fijne is dat de studenten die je er kunt ontmoeten vrijwel altijd ook op zoek zijn naar een vaste relatie.


Hoe kun je geld besparen op datingsites?

Dat je als student het geld dikwijls niet op de rug groeit hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Maar dan kan het wel heel fijn zijn om op de kosten van een datingsite te kunnen besparen, zodat je zoektocht naar een leuke relatie zo min mogelijk ten koste gaat van je andere uitgaven. Het leven van een student is tenslotte al duur genoeg en je wilt natuurlijk ook gewoon lekker uit blijven gaan. Hoe kun je dus geld besparen op betaalde datingsites?

  • Hou al bij het kiezen van de datingsite rekening met je budget, want het heeft weinig nut om verknocht te raken aan een bepaald datingsysteem als die site gewoon te duur voor je is.
  • Wacht gerust kortingsacties en aanbiedingen af voor datingsites die je interesse hebben, want er worden regelmatig speciale actietarieven ingesteld. Met name rond Valentijnsdag, het begin van de lente en omstreeks de feestdagen proberen datingsites met aantrekkelijke tarieven singles naar zich toe te lokken.
  • Kies als het kan meteen voor een abonnement voor langere tijd, want dat is altijd goedkoper dan je betaalde lidmaatschap maandelijks te verlengen. En helaas is het zo dat singles er gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden over doen om een relatie te vinden, dus de kans is groot dat ook jij ongeveer zo lang op de site actief zult willen blijven.

Conclusie

Ook voor jou als student zijn er enkele uitstekende datingsites wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie. Vind je het belangrijk dat de singles die je leert kennen ook hoogopgeleid zijn? Dan kunnen we Parship en Elitedating van harte aanbevelen. Als je het opleidingsniveau minder belangrijk vind en vooral veel vrijgezellen van je eigen leeftijd wilt leren kennen die ook een serieuze relatie zoeken, dan zijn ook Relatieplanet en Cupify uitermate geschikt voor jou als student.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies