Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste online datingsites voor hoogopgeleide Christenen

Hoger opgeleiden
De beste online datingsites voor hoogopgeleide Christenen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Online daten is voor iedereen leuk, ook voor christenen. Vandaag de dag zijn er meer singles dan ooit, die op zoek zijn naar iemand om hun leven mee te delen. En dus zoeken zij de liefde online. Ben je vrijgezel, christelijk en hoger opgeleid? Dan lees je hier welke datingsites voor jou kunnen gaan werken!


De beste datingsites voor christelijke singles

Hoewel de groep redelijk groot is, vallen hoogopgeleide, christelijke singles toch tussen twee grotere subgroepen in. Er is dan ook geen datingsite die zich speciaal richt op deze groep. Wel kun je via datingsites voor christelijken of juist datingsites voor hoogopgeleiden je slag gaan. De omweg is anders, maar ze hebben wel één ding gemeen: uiteindelijk is de groep van potentiële liefdes groot genoeg. En dus is succes bijna gegarandeerd!


EliteDatingBezoek EliteDating

Elitedating is een datingsite die zich onderscheidt door betrouwbaarheid. Zo'n 60% van de leden zijn hoogopgeleid, ook het aantal Christenen is goed vertegenwoordigd op de website. EliteDating (voorheen E-darling) is al meer dan 10 jaar actief in de dating branche en beschikt over het dating keurmerk.

Bezoek EliteDating

E-matchingBezoek E-matching

E-matching is voornamelijk bekend van zijn tv en radioreclames. Wellicht komt de slogan "Durft u het aan?!" je bekend voor. Ook op E-matching vind je veel hoogopgeleide Christenen, hoewel de website zich voornamelijk profileert als gericht op hoger opgeleiden. Middels de uitgebreide zoekmodule in E-Matching kun je gemakkelijk op zoek naar andere Christenen op de website.

Bezoek E-matching

ParshipBezoek Parship

Een andere geschikte optie om hoger opgeleide singles die het Christelijk geloof aanhangen te vinden is Parship. Deze website wordt jaarlijks door duizenden singles gebruikt om een levenspartner te vinden. Net als bij e-Matching en ELITEDATING is Parship gericht op hoger opgeleiden, maar het is niet moeilijk om er je weg te vinden als Christen of om te matchen met andere Christenen.

Bezoek Parship

blank

Waarom kiezen voor een christelijke datingsite?

Vind je het belangrijk dat je toekomstige partner gelovig is en hoogopgeleid? Dan is het slim om via een christelijke datingsite op zoek te gaan naar de liefde. Je bent er dan van verzekerd dat je iemand vind die ook katholiek, protestants of gereformeerd is.

Ook al is een relatie tussen twee mensen met een ander geloof mogelijk, het is vaak toch wel fijn om je leven met iemand te delen die dezelfde levensinrichting heeft als jij. Zodat jij en je partner samen naar de kerk gaan, kunnen bijbellezen, samen bidden en ook kinderen krijgen die het christelijke geloof meekrijgen.

Op zoek naar een christelijk levensmaatje

Overigens kan het voor sommige mensen ook een reden zijn om op christelijke datingsites een levensmaatje te zoeken omdat andere sites meer leden hebben die hooguit op zoek zijn naar seks. Online dating voor christelijken is daarentegen niet zo seksueel gericht, en staat ook open voor christelijken die vriendschap zoeken. Grote christelijke datingsites die ook veel hoogopgeleiden leden hebben zijn opzoeknaarjou.nl en samenchristen.nl.


blank

Waarom kiezen voor een hoger opgeleiden datingsite?

Ook op datingsites speciaal voor hoogopgeleiden vind je christelijke leden. Vaak zijn datingsites voor hoogopgeleiden groter dan christelijke datingsites en is er dus meer keuze. En ook al vind je op reguliere sites voor hoogopgeleiden ook andersgelovigen of ongelovigen, je vindt de christelijke leden vaak eenvoudig door de zoekfunctie te gebruiken.

Aanraders van serieuze hoger opgeleiden sites

Zo ben je alsnog verzekerd van een date met een medegelovige. Datingsites die we aanraden zijn Parship, Elitedating en E-matching. Dit zijn serieuze datingsites die gericht zoeken vergemakkelijken. Er wordt daarbij ook rekening gehouden met geloofsovertuiging en dus zijn er wel honderden leden te vinden die katholiek of protestants zijn.

Ook kun je – naast een voorkeur voor geloofsovertuiging –andere voorkeuren aanvinken, zoals woonplaats, leeftijd of kinderwens. Op die manier kun je effectief op zoek gaan naar een partner die zowel hoogopgeleid als christelijk is. En dus perfect bij je past.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies