Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

SamenChristen datingsite review

SamenChristen
Bekijk top 10 christelijke datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

SamenChristen is meer dan een datingsite voor Christenen. Het is een online community waar je ook terecht kunt voor een goed gesprek of voor het vinden van een gebedspartner. De website heeft geverifieerde profielen met echte foto’s en open verhalen. Omdat SamenChristen een vrij specifieke doelgroep heeft, zijn er relatief minder leden dan op andere datingsites.

Dat maakt SamenChristen de een na grootste datingsite voor Christenen, op de voet gevolgd door Op Zoek Naar Jou. Dat is best een nette prestatie als je nagaat dat de website pas drie jaar bestaat. En er schuilen meer voordelen in de kleinschalige aanpak: SamenChristen is niet zo anoniem en voelt meer aan als een community. Je raakt makkelijk in gesprek met anderen en er is voldoende ruimte voor diepgang. Dat zie je ook terug in de opvallende functies van de website, die we hieronder uitgebreid zullen toelichten.

Waarom kies je voor SamenChristen?
  • Gratis uit te proberen
  • Niet alleen een datingsite maar bovenal een Christelijke community
  • Uitgebreide chatmogelijkheden

Functies

Voordat we de basisfunctionaliteiten behandelen, is het leuk om stil te staan bij enkele unieke functionaliteiten zoals het forum, de nieuwsbrief en de complimentenfunctie.

Het forum: dit is een unieke mogelijkheid om een vraag te stellen of om zelf deel te nemen in een discussie. De stellingen lopen erg uiteen, van ‘Wat kijk jij op tv’ tot ‘Een vrouw moet op handen worden gedragen’. Door het lezen van deze topics leer je de andere gebruikers snel beter kennen.

De nieuwsbrief: omdat SamenChristen een relatief kleine community is, blijf je gemakkelijk op de hoogte van wat andere gebruikers bezighoudt. Op de website staat dan ook een tijdlijn, vergelijkbaar met Facebook, waar nieuwe foto’s en teksten van matches verschijnen. Daarnaast is het mogelijk om je aan te melden voor een wekelijkse nieuwsbrief, die alle activiteiten nog eens voor je op een rijtje zet.

De complimentenfunctie: zie je een profiel waar je vrolijk van wordt? Geef dan een compliment. Complimenten worden openbaar weergegeven op iemands profiel, waardoor je direct je concurrentie in kan schatten…


Uitgebreide chatmogelijkheden

SamenChristen heeft meerdere mogelijkheden om in contact te komen met gebruikers op de site. Je kunt een op een met iemand chatten, maar ook deelnemen in de gezamenlijke chat of je stem laten horen op het forum. Het laagdrempelige groepscontact is fijn, omdat je dan rustig de kat uit de boom kunt kijken voordat je iemand persoonlijk aanspreekt. Chatten is alleen mogelijk als de andere persoon online is en het verzenden van foto’s of video’s is niet mogelijk. Gelukkig kun je wel contact opnemen met offline leden, namelijk via de ingebouwde e-mailfunctie.

Contactgegevens uitwisselen
De datingsite hanteert een strikt beleid omtrent contactgegevens. Pas als je langer dan een week contact hebt met iemand is het toegestaan om je nummer of social media te delen. Leden die zich hier niet aanhouden, kunnen een waarschuwing tegemoetzien.


Foto’s uploaden

Alleen als je een foto toevoegt aan je profiel, word je weergegeven in het matchingoverzicht van andere gebruikers. Daarnaast zijn er regels verbonden aan het uploaden van foto’s, die er vooral op toezien dat er alleen fatsoenlijke en relevante foto’s worden gedeeld. Na het insturen wordt de foto handmatig beoordeeld. Hiermee worden neppe en aanstootgevende foto’s eruit gefilterd.

Zoeken naar de ideale match

Via de website kun je op verschillende manieren zoeken. Via Uitgebreid zoeken selecteer je gebruikers op alle velden die je bij het inschrijven moest invullen. Denk hierbij aan wel/geen kinderen, kerkelijke stroming en rook- en drinkgedrag. Automatisch zoeken onthoudt je laatste zoekcriteria en kijkt aan de hand daarvan of er nieuwe matches zijn. Mijn matches laat jouw matches op basis van het matchingpercentage zien. Via Wie is online krijg je een overzicht van alle online gebruikers, zowel vrouwen als mannen.


Het matchingssysteem

Er is in deze datingsite een ingebouwd matchingsysteem aanwezig. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met je zoekopdracht, dus als je zoekt op mensen die dichtbij wonen, zullen geografische gegevens een grotere rol gaan spelen bij het matchen. Daarnaast wordt het matchingpercentage gebaseerd op de voorkeur van beide personen; zodat je zeker weet dat de ander ook interesse in jou heeft. Tot slot spelen matchvragen een hele grote rol in het matchingproces.

Matchvragen

Deze unieke feature laat je vragen beantwoorden zoals “Wat doe je als er iemand in de kerk heel hard en vals zingt” of “Zou je bereid zijn te verhuizen voor de liefde van je leven?”. Naast jouw eigen antwoord, moet je ook het ideale antwoord van een partner invullen. Als je vervolgens op iemands profiel kijkt moet je eerst een vraag beantwoorden voordat je zijn of haar antwoord te zien krijgt. Hoe meer van deze antwoorden overeenkomen, hoe hoger het matchingpercentage zal zijn.


Inschrijven bij SamenChristen

blank

Het inschrijfproces van SamenChristen bestaat uit drie delen. Allereerst moet je je voornaam, e-mailadres, geboortedatum en gemeente invullen. Daarna krijg je een gedetailleerde vragenlijst met verschillende keuzemogelijkheden. Deze functie filtert de eerste leden er al uit: je mag je bijvoorbeeld niet aanmelden als je nog middenin het scheidingsproces zit. Verder krijg je vragen over je eventuele kinderen, rook- en drinkgedrag, uiterlijk, opleiding en beroep en kerkelijke richting. Als derde stap wordt er gevraagd een essay in te vullen over wat het geloof voor jou betekent, om ervan verzekerd te zijn dat er alleen serieuze leden worden toegelaten. Tot slot wordt je profiel handmatig gecontroleerd, waardoor het enkele uren kan duren totdat je officieel wordt toegelaten.

Origineel profiel

Na het inloggen ontvang je een warm welkomstbericht met enkele suggesties voor je profiel, inclusief leuke profielvragen zoals ‘Wie is mijn grote voorbeeld’ en ‘Vijf dingen waar ik niet zonder kan’. Daarnaast is het mogelijk om meer essays te schrijven, over het geloof of andere levenszaken. Deze teksten brengen een gesprek met andere gebruikers van de website gemakkelijk op gang. Ten slotte zijn er nog ‘matchvragen’: grappige stellingen die bijdragen aan het matchingsproces. Deze filosofische benadering is origineel en veel persoonlijker dan bij veel grotere datingsites.


Doelgroep van SamenChristen

Zoals de naam al doet vermoeden, richt SamenChristen zich op Christelijke leden. Hierbij wordt geen enkele Christelijke stroming buitengesloten: je kunt weliswaar zoeken op een specifieke stroming, maar je ziet ook potentiële matches die op een andere manier invulling geven aan het Christendom. Dat maakt SamenChristen een goede datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, goed gesprek of een gebedspartner.

Het is niet direct duidelijk wat de man/vrouwverhouding van deze website is, wel wordt er geclaimd dat er ‘gegarandeerd een match’ is. Maar met 15.000 leden in Nederland is het nog maar wel even de vraag of jouw aanstaande partner ertussen staat…


Hoe veilig is deze datingsite?

De website van SamenChristen beschikt (nog) niet over keurmerken, maar maakt wel gebruik van een beveiligde SSL https-internetverbinding. Daarnaast voelt de redactie zich zeer verantwoordelijk voor haar gebruikers: elke foto wordt secuur gescreend en er zijn meerdere systemen om misstappen en fraude te signaleren. Dit houdt tegelijkertijd ook in dat gebruikers relatief snel van de website worden verwijderd; zo kan een grove term of een verwijzing naar facebookprofiel al leiden tot een waarschuwing. Ook worden inactieve profielen niet meer weergegeven in het matchingoverzicht. Als je van te voren precies wil weten waar je aan toe bent, is het raadzaam om de algemene voorwaarden te lezen.

Aanvullende privacy-instellingen

Op SamenChristen kun je gebruikers blokkeren, maar via je privacy-instellingen kun je aanvullende maatregelen treffen. Je kunt bepalen wie jou knipogen en chatverzoeken mogen sturen en wie er contact met je mag opnemen (gebaseerd op geslacht leeftijd en woonplaats).


Bekendheid van deze datingsite

SamenChristen wordt vooral genoemd op Christelijke (informatieve) websites, maar is minder bekend dan de grotere concurrent Funky Fish. Wel groeit SamenChristen erg hard, wat waarschijnlijk wordt gestuwd door social media. Als je bent ingelogd word je namelijk gestimuleerd om de website te delen met je Christelijke vrienden. Verder wordt er weinig geadverteerd, maar dat past ook wel bij het karakter van de datingsite: kwaliteit boven kwantiteit. SamenChristen heeft geen datingkeurmerk, maar is ook nog niet (negatief) in het nieuws geweest.


Contact opnemen

SamenChristen is een initiatief van Chris Algra, een ondernemer op het gebied van websites en communicatie. Samen met de rest van de redactie, zorgt hij ervoor dat de techniek achter de website klopt en dat de leden respectvol handelen.

Het warme en persoonlijke gevoel dat je op de website krijgt, staat in schril contrast met de klantenservice: er is geen telefoonnummer of chat. Als je vraag niet tussen de ‘veelgestelde vragen’ staat, dan word je verzocht het contactformulier in te vullen. En die kans is groot; er zijn slechts vier veelgestelde vragen gepubliceerd…. Wel staan de adresgegevens evenals het KvK-nummer op de website van SamenChristen.

Adres:
SamenChristen
Bloemweg 16
3811 MV Amersfoort
KvK 51651343
BTW NL8501.12.199.B01

Telefoonnummer:Helaas is er geen telefoonnummer van de klantenservice bekend
E-mail:info@samenchristen.nl


Dating tips en advies

Hoewel SamenChristen geen datingadviseurs in dienst heeft, zijn er wel enkele online tips en suggesties op de website te vinden. Van het invullen tot je profiel tot het contact met anderen; de mogelijkheden van de website worden in een mum van tijd duidelijk. Daarnaast heeft de website een ingebouwd matchingsysteem; handig als je zelf niet precies weet wat je zoekt.


Kosten

Iedereen mag SamenChristen twee weken gratis uitproberen, waarbij je toegang krijgt tot alle functionaliteiten. Daarna krijg je de mogelijkheid om je account tegen betaling te verlengen, het is niet mogelijk om een gratis account aan te houden.

Kosten bij verlenging
Je gratis account verlengen kan vanaf €5 per maand. Er zit wel een klein addertje onder het gras: je krijgt korting naarmate je langer verlengt. Een maand kost €10, een kwartaal kost €20 en een jaar €60. Je kunt dus zelf de looptijd (en prijs) van je abonnement bepalen. De abonnementskosten zijn tegelijkertijd de enige bron van inkomsten: SamenChristen maakt geen gebruik van gesponsorde advertenties of andere verdienmodellen.

Betaalmiddelen
SamenChristen heeft een ingebouwde iDeal button waarmee je eenvoudig je abonnement verlengt. Ook is het mogelijk om het bedrag van jouw keuze handmatig over te maken naar de bankrekening van SamenChristen. Er is niets bekend over een geld-terug garantie.

SamenChristen abonnement opzeggen

Het abonnement heeft geen opzegtermijn. Er is geen automatische incasso, dus als je besluit niet te verlengen dan zeg je indirect je lidmaatschap op. De snelste manier om je account op te zeggen, is via de knop ‘account opzeggen’ onder ‘accountinstellingen’.


Onze ervaringen met SamenChristen

Pluspunten:
  • Gratis uit te proberen
  • Niet alleen een datingsite maar bovenal een Christelijke community
  • Uitgebreide chatmogelijkheden
Minpunten:
  • Niet de grootste datingsite voor Christenen
Bekijk top 10 christelijke datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies