Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Opzoeknaarjou datingsite review

Opzoeknaarjou
Probeer Opzoeknaarjou gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Opzoeknaarjou is een christelijke datingwebsite die in 2004 het levenslicht zag. Inmiddels is de site uitgegroeid is tot een online platform waar honderden christelijke vriendschappen en andere contacten (zoals relaties tussen gelijkgestemde gelovige singles) zijn ontstaan.

Hecht jij veel waarde aan het geloof tijdens het daten en zoek je een partner die daar ook doet? Misschien vind jij hier dan ook wel een leuke vriend of vriendin waar je leuke dingen mee kunt gaan ondernemen, of wellicht zelfs wel jouw ideale huwelijkspartner.

Waarom kies je voor Opzoeknaarjou?
 • Zeer gebruiksvriendelijke website
 • Bij leden wordt ook christelijke informatie weergegeven
Schrijf je gratis in bij Opzoeknaarjou

Opzoeknaarjou in het kort

Opzoeknaarjou is een online platform voor iedereen die vanuit zijn of haar christelijke geloofs- en levensovertuiging op zoek willen naar nieuwe sociale contacten. Dat hoeft niet direct een relatie te zijn, want je kunt je ook gewoon aanmelden voor het zoeken van een (bijvoorbeeld virtuele) penvriend of vriendin. De site is relatief kleinschalig te noemen omdat de doelgroep beperkt is. Er zijn echter wel veel handige functies op de site, zoals semiautomatisch matchen met gelijkgestemden. Ook kun je Opzoeknaarjou optimaal gebruiken op je telefoon dankzij de handige mobiele apps.

blank


Functies van Opzoeknaarjou

Als gratis lid kun je de volgende dingen doen bij Opzoeknaarjou:

 • Een eigen profiel aanmaken.
 • Matchcriteria opstellen en matches zoeken.
 • Zoeken naar profielen met de zoekmachines.
 • Standaardberichtjes versturen.
 • Hoofdprofielfoto bekijken van elk profiel.
 • Evenementen organiseren en eraan meedoen.

Extra functies met premium lidmaatschap

Met een (betaald) premium lidmaatschap kun je van de volgende extra mogelijkheden gebruik maken:

 • Alle foto’s op elk profiel bekijken.
 • Berichten verwijderen uit de mailbox.
 • Zien wie er op je profiel is geweest.
 • Hoger matchpercentage bij andere leden.
 • Zelf een berichtje typen.

Meteen nadat je lid wordt op de site wordt er voor 2 dagen een premium lidmaatschap aan je toegekend. Dat betekent dat je er dus goed aan doet om je pas in te schrijven op een moment dat je ook echt actief kunt gaan daten.


Inschrijven bij Opzoeknaarjou

Wil je jezelf inschrijven bij Opzoeknaarjou om de site uit te proberen? Lees dan hier hoe je dat makkelijk en snel kunt doen.

Een nieuw account aanmaken

De enige manier om mee te gaan doen bij Opzoeknaarjou is door er een nieuwe account en profiel aan te maken, want inloggen met externe platforms als Google en Facebook wordt niet ondersteund. Dat aanmelden doe je door op de homepage van de datingsite je geslacht te selecteren, een gebruikersnaam te verzinnen en je huidige e-mailadres in te voeren.

Klik dan op de knop Ga verder en kies ook je provincie, geboortedatum en waarvoor je lid wordt: alleen gezellig contact via e-mail of chat, een leuke vriendschap of een duurzame relatie. Nu is het eerst noodzakelijk om je e-mailaccount te bevestigen. Ga naar de inbox van het e-mailadres dat je voor je inschrijving hebt gebruikt en klik op de link in de mail die je inmiddels hebt ontvangen.

Je profiel verder aanvullen

Na het activeren van je profiel word je automatisch ingelogd op je profiel en kun je jouw profiel verder aanvullen met relevante informatie. Dat zijn bijvoorbeeld lichamelijke kenmerken zoals lengte en postuur, maar ook je kerkelijke stroming binnen het christendom en hoe regelmatig je naar de kerk gaat. Het kost niet zoveel tijd om dit in te vullen, dus loop gewoon even alle velden bij langs.

Klik op de knop Aanmelding voltooien wanneer je tevreden bent. Nu hoef je alleen nog maar even een nieuw wachtwoord te kiezen zodat je voortaan veilig in kunt loggen. Vervolgens is het helemaal aan jou wat je nog over jezelf kwijt wilt, zoals profielfoto’s en een omschrijving. Vul in wat je in wilt vullen en sla je profiel op om op zoek te kunnen naar leuke contacten.

blank


Profielen zoeken, matchen en contact leggen

blank

Nu je een leuk profiel hebt opgesteld wordt het natuurlijk zaak om ook die van andere leden te gaan bekijken. Hier lees je hoe je de leukste profielen vindt en hoe je vervolgens contact legt.

Matches

Bij je Matches zie je welke profiel aan je zijn gekoppeld omdat je er veel mee gemeen hebt, of doordat ze simpelweg aan je matchcriteria voldoen. Bij elk profiel zie je een percentage staan waaruit je meteen af kunt leiden hoeveel jullie met elkaar gemeen hebben.

Wanneer de matches te uitgebreid (of juist te specifiek) zijn, dan kun je bij je instellingen die matchcriteria aanpassen. Dat zijn bijvoorbeeld de minimale en maximale leeftijd, de locatie en verder vrijwel alle velden die je ook op je eigen profiel in hebt kunnen vullen. Maak de criteria ook weer niet al te streng, want dat levert vaak veel te weinig profielen op.

Zoek leden

Vind je het niet prettig om binnen een groot aantal matches op zoek te moeten naar het juiste profiel? Dan kun je ook veel directer zelf op zoek gaan. Dat doe je door in het menu op Zoek leden te klikken. Nu kun je alle leden op de site heel makkelijk en snel filteren met de opties die aan de rechterkant van het scherm staan. Je kunt bijvoorbeeld de leeftijd aanpassen, een burgerlijke staat selecteren of alleen in een bepaalde provincie zoeken. Aangezien het hier – in tegenstelling tot bij de matchlijst – geen tijd kost om de matches te updaten werkt dit heel makkelijk en snel. Ook hier kun je weer een profiel dat je leuk lijkt bekijken door erop te klikken.

Favorieten en berichten

Vind je iemand wel heel interessant? Dan kun je die persoon eerst aan je favorieten toevoegen. Onder de foto’s op het profiel zie je een grote roze balk waarin je op de knop Voeg toe aan favorieten kunt klikken. Vanaf dat moment vind je het profiel altijd makkelijk weer terug door in het hoofdmenu voor de optie Favorieten te kiezen. Maar as iemand je echt leuk lijkt kun je natuurlijk ook meteen een berichtje sturen. In dezelfde roze balk klik je daarvoor op de knop Stuur gebruikersnaam een berichtje. Je kunt dan meteen een reactie typen en versturen. Als je een antwoord hebt ontvangen krijg je daarvan een melding en vind je het bericht terug door op de knop Inbox in de menubalk te klikken.

blank


Doelgroep van Opzoeknaarjou

De doelgroep van Opzoeknaarjou bestaat uit christelijke mannen en vrouwen die via internet op zoek willen naar nieuwe contacten. Dat is niet altijd voor een serieuze relatie, want veel leden willen ook gewoon gelijkgestemde contacten opdoen, vriendschappen vinden of gewoon alleen chatten of mailen. Filteren op daten en andere contacten is echter relatief makkelijk gemaakt zodat je toch eenvoudig alle leden op de site kunt lokaliseren die single zijn en ook een relatie zoeken.


Opzoeknaarjou beveiliging en privacy

Opzoeknaarjou.nl heeft geen aparte privacyverklaring beschikbaar op zijn site, terwijl dat eigenlijk wel zo hoort op. Met name op een datingsite, die veel informatie van je verzamelt en dus ook opslaat, is het nu eenmaal zo dat je als gebruiker tegenwoordig precies moet weten wat daarmee gebeurt. Gelukkig staat daar wel wat over vermeld in de algemene voorwaarden.

Daarin lezen we dat  persoonsgegevens die je deelt met de site nooit aan derden verkocht zullen worden en dat is natuurlijk heel fijn. Aan de andere kant wordt er ook vermeld dat je gegevens zelfs als je het lidmaatschap opzegt in de database bewaard zullen worden. Om die informatie definitief te verwijderen moet je dus zelf contact opnemen via e-mail.


Is er een datingapp beschikbaar?

Jazeker, er is een dating app en die is zelfs voor zowel Android als iOS beschikbaar. Je kunt dus zowel bijvoorbeeld net zo eenvoudig met je iPhone als je Samsung telefoon van de app gebruik maken om mobiel te daten bij Opzoeknaarjou.

Download eenvoudigweg de app in de app store op je telefoon en log erop in met de gegevens van je account van de datingsite. Het is goed om te weten dat de datingsite zelf ook helemaal is aangepast op mobiel gebruik. Er gewoon met je telefoon (via de mobiele browser) naartoe surfen is dus ook een uitstekende manier om de site te benutten.

blank


Bekendheid van Opzoeknaarjou

Wanneer je als christelijke single op zoek wilt naar gelijkgestemden via internet kom je al heel snel bij Opzoeknaarjou uit. De site is onder gelovige vrijgezellen in Nederland dan ook behoorlijk bekend. Toch is het aantal alleenstaanden dat uitsluitend met andere gelovige mensen wil daten beperkt en ook het aantal leden bij Opzoeknaarjou is dus relatief laag. Het zijn er op elk willekeurig moment enkele duizenden en dat ledenaantal is ook al een tijdje behoorlijk stabiel. Toch kan het een interessante datingsite zijn wanneer je graag uitsluitend in contact wilt komen met christelijke vrijgezellen.


Contact met Opzoeknaarjou

Wil je in contact komen met Opzoeknaarjou? Raadpleeg dan hier de bedrijfsgegevens en contactgegeven van deze datingsite.

Adresgegevens:
Provina Internet Services
Jip en Janneke 7
4421 TG Kapelle
Nederland

KvK-Nummer: 57831580
E-mail: info@opzoeknaarjou.nl

Helpdesk en klantenservice

Heb je hulp nodig bij het gebruik van de site of met je account of betalingen? Klik dan eerst op de knop Help in het menu. Je ziet nu een klein aantal vragen met de bijbehorende antwoorden die je kunt bekijken. Als je vraag er niet bij staat (en die kans is groot) kun je persoonlijk contact opnemen door op de link Contact te klikken. Daar vind je een contactformulier waarmee je een berichtje naar de helpdesk kunt sturen. Je kunt echter ook gewoon een e-mail sturen naar info@opzoeknaarjou.nl.


Kosten: Prijs van betaalde lidmaatschappen

De huidige prijzen van een betaald lidmaatschap van Opzoeknaarjou zijn als volgt:

 • Het maandlidmaatschap kost €11,95
 • Het kwartaallidmaatschap kost € 35,85 (€ 11,95 per maand)
 • Het jaarlidmaatschap kost € 143,40 (€ 11,95 per maand)

Je kunt een betaald lidmaatschap veilig en snel betalen met iDeal.


Opzoeknaarjou opzeggen

Wanneer je jezelf uit wilt schrijven ga je rechtsboven in beeld naar je eigen accountnaam en profielfoto en klik je op het pijltje naar beneden. Er wordt dan een menu geopend waarin je moet kiezen voor de knop Account. Op deze pagina kies je in het rijtje met opties voor Lidmaatschap beëindigen. Je bevestigt nu je keuze met een klik op de knop Beëindig je lidmaatschap.

Let op: je gegevens worden wel nog voor onbepaalde tijd op de servers bewaard, ze zijn alleen niet meer openbaar of voor andere leden zichtbaar. Zodra je opnieuw inlogt komt je profiel gewoon weer online te staan. Als je dat niet wilt kun je het beste via e-mail op basis van je privacyrechten verzoeken om alle gegevens alsnog te verwijderen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zeer gebruiksvriendelijke website
 • Bij leden wordt ook christelijke informatie weergegeven
Minpunten:
  Probeer Opzoeknaarjou gratis
  foto auteur Robin de Boer
  Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

  Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

  Review inzenden over Opzoeknaarjou

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ervaringen Opzoeknaarjou

  Ervaring geschreven door Jona
  4 november 2016
  christelijk

  Leuke Christelijke gemeenschap die het makkelijk maakt om liefde te vinden via het geloof. De website is professioneel en gemakkelijk.

  © Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement