Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wat is de beste reformatorische datingsite?

Christelijk
Wat is de beste reformatorische datingsite?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De zoektocht naar ware liefde is soms best wel ingewikkeld. Veel mensen om je heen hebben al een levenspartner gevonden. Jij komt wel mensen tegen maar niet iedereen kan zich inleven in jouw reformatorische geloof…  Dat is lastig, want jij wil graag iemand vinden met dezelfde normen en waarden en levensopvatting. Misschien kun je het lot een handje helpen door je aan te melden op een reformatorische datingsite! Wij selecteerden de beste keuzes voor je.


In de online dating wereld zijn er veel verschillende type datingsites. Je hebt grote, algemene datingsites waar heel veel Nederlanders een profiel aanmaken. Daarnaast zijn er een aantal specialistische datingsites. Bijvoorbeeld voor mensen die op zoek zijn naar een sportieve partner, of naar een sportieve partner.

Reformatorische date via christelijke datingsites

En zo is er ook een groeiende categorie met datingsites die speciaal zijn opgericht voor christelijke vrijgezellen. Er komen steeds meer goede websites waar jij als reformatorisch gelovige helemaal jezelf kunt zijn. Je wordt er met respect behandeld en kunt online daten binnen de normen en waarden van je geloof.


OpzoeknaarjouBezoek Opzoeknaarjou 

Opzoeknaarjou bestaat al sinds 2004 en is uitgegroeid tot een hartstikke leuk platform voor iedereen die op zoek is naar christelijke contacten. Het is een gemoedelijke site waar je snel in contact komt met gelijkgestemden, meer dan tienduizend christelijke leden van 18 jaar en ouder. Op het contact geen druk, niet al het contact hoeft meteen van romantische aard te zijn. Want via Opzoeknaarjou zijn al meer dan eens goede vriendschappen ontstaan. En dat is ook wat waard. Wie weet wat er daarna nog opbloeit!

Bezoek Opzoeknaarjou

LexaBezoek Lexa 

Lexa is een populaire, algemene datingsite met een hele positieve insteek. Een frisse wind tussen alle gevestigde datingsites, waar de nadruk ligt op video’s en beeld. Via een eigen, persoonlijke collage kun je laten zien wie jij bent. Zo krijg je direct een bepaalde sfeer bij iemands profiel, zonder jezelf eerst door een lap tekst te moeten werken. Kun je dan wel aangeven dat je reformatorisch bent? Uiteraard! Dat kun je ten eerste doen door een plaatje van jouw kerk te posten en erbij te zeggen wat het geloof voor jou betekent. Ten tweede kun je hier in je profielomschrijving ook aandacht aan besteden.

Bezoek Lexa

Relatieplanet

Relatieplanet is al negen keer bekroond tot de ‘Populairste datingsite van het jaar’, door christelijke en niet-christelijke leden. Iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie is welkom op Relatiepanet. Dus ook als jij reformatorisch bent of een reformatorische partner zoekt, dan zit je op deze populaire datingsite goed. Bovendien heeft Relatieplanet een hele hoge succesrate: in de afgelopen 15 jaar heeft Relatieplanet al meer dan 200.000 singles in de Benelux bij elkaar gebracht. Wie weet ben jij de volgende die een christelijke match vindt via Relatieplanet!


Funky Fish

FunkyFish is ooit begonnen als een online community voor christenen, zonder direct de link te leggen met online dating. Hier wordt in eerste instantie veel aandacht besteed aan ervaringen met het geloof uit te wisselen en om interessante, religieuze discussies te voeren. Inmiddels is het zo dat er tussen de 25.000 christelijke leden regelmatig een romantische klik ontstaat. Dus als je op zoek bent naar een reformatorische date, kun je dat op Funkyfish zomaar eens vinden! In tegenstelling tot andere reformatorische datingsites is Funky Fish actief in 4 verschillende landen, waardoor er een internationale database is.


SamenChristen

Wil je eerst gratis een christelijke datingsite uitproberen voordat je erin investeert? Dat kan op ChristianMatch, waar je twee weken gratis in contact kunt komen met andere reformatorische leden. Naast een datingsite is het ook een christelijke community. In tegenstelling tot veel andere datingsites, voelt SamenChristen alles behalve anoniem. Integendeel, je raakt makkelijk in gesprek met anderen en vind algauw je eigen plekje. En dat op de een na grootste van Nederland! Dus hier vind je veel actieve leden.


Is een christelijke datingsite altijd reformatorisch?

Nee, de meeste christelijke datingsites openen hun deuren voor iedereen die gelooft in het christendom, ongeacht welke stroming diegene aanhangt. Sommige websites hanteren een algemene opvatting van ‘gelovig’ zijn, zonder specifiek aandacht te schenken aan een christelijke stroming. Op andere christelijke datingsites kun je aangeven welke kerkelijke stroming het meest voor jou betekent. Hier kun je de potentiële matches filteren op kerkstroming. Zo zie je in één oogopslag welke reformatorische vrijgezellen er bij jou in de buurt zijn.


Reformatorische date via algemene datingsite

Ben jij op zoek naar een levenspartner met iemand die zelf ook reformatorisch is, of zoek je iemand die jouw reformatorische levenswijze respecteert? Want als dat zo is, dan kan een algemene datingsite voor jou ook uitkomst bieden. Hier zijn namelijk veel meer leden op aangesloten dan op christelijke datingsites. En uiteraard zijn hier ook leden die net als jij reformatorisch zijn. Alleen zal je de leden iets beter moeten leren kennen voor je erachter komt of jullie bij elkaar passen, want het staat niet altijd met koeienletters op hun profiel!


Waar moet je op letten bij het kiezen van een reformatorische datingsite?

We hebben een heleboel verschillende reformatorische datingsites opgenoemd. Wat de beste is, ligt aan jouw persoonlijke voorkeur. Wij hebben in ieder geval een aantal criteria geselecteerd waar je op kunt letten bij het kiezen van de beste reformatorische datingsite.

Prijs van de reformatorische datingsite

Hoeveel wil jij betalen voor een date met een leuke reformatorische vrijgezel? Sommige datingsites zijn gratis, anderen vragen maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten. Onze ervaring is dat je met een betaald account een betere online datingervaring hebt. Gelukkig hebben de meeste reformatorische datingsites de mogelijkheid om een gratis proefaccount af te sluiten!

Ruimte voor het geloof

Misschien is dit wel het allerbelangrijkste criteria voor de beste reformatorische datingsite. Want er moet ruimte zijn voor jouw geloof! Je moet gewoon jezelf kunnen zijn en open kunnen communiceren over jouw opvattingen. Het is fijn als je ook specifiek een kerkelijke stroming aan kan geven op jouw profiel, zodat je makkelijker in contact komt met andere mensen met dezelfde kerkelijke stroming.

Veilige website

Eigenlijk is dit criteria belangrijk voor iedere datingsite, ook voor niet-reformatorische datingsites. Controleer altijd of je via een veilige verbinding contact maakt met andere reformatorische leden. En verzeker jezelf ervan dat de website goede privacyvoorwaarden heeft. De websites die wij in dit artikel hebben genoemd, zijn allemaal veilig.

Respect voor elkaar

Op een online datingsite wil je natuurlijk met respect bejegend worden. Net zo goed als dat jij andere leden op een goede manier wil behandelen. Een goede, reformatorische datingsite hecht veel waarde aan omgangsnormen met andere gebruikers en let ook op de naleving hiervan.

Aantal actieve leden

Een datingsite kan nog zo goed in elkaar zitten, maar je hebt er weinig aan als er een hele kleine database is. Stel, er zijn 500 leden, hoe groot is dan de kans dat jouw reformatorische match ertussen zit? Tegenover een andere reformatorische website met 5000 leden? Wij raden dus aan om een christelijke datingsite uit te kiezen die een redelijk grote database heeft. De datingsites uit dit artikel hebben allemaal een database die groot genoeg is.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement