Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Tinder werkt niet; wat kun je er aan doen?

Tinder werkt niet; wat kun je er aan doen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als alleenstaande kan Tinder een goede oplossing bieden om op korte termijn veel nieuwe mensen ontmoeten. Voor veel mensen werkt Tinder echter niet. Het idee van een vleeskeuring staat ze niet aan, of de app is te laagdrempelig om echt verdieping te vinden. Voor deze mensen bieden traditionele datingsites of apps een goed alternatief. Als je dit artikel via Google hebt gevonden, kan het natuurlijk ook zo zijn dat de app op je telefoon niet werkt. Dit kan verschillende redenen hebben. Deze behandelen we onderin dit artikel.

Vleeskeuring
Tinder; you love it or you hate it. Een veel geuite kritiek op de app is dat het een vleeskeuring is waarbij je binnen enkele seconden moet bepalen of je iemand zou ‘doen’ of niet. De praktijk wijst uit dat er wel degelijk mensen zijn die ook een relatie hebben gevonden via Tinder. Voor veel mensen werkt het gewoon niet lekker. Deze mensen gaan liever op hun gemakje online daten. Het voordeel hiervan is dat je een stuk meer tijd hebt om je te verdiepen in een ander persoon. Zo kun je een goed beeld van iemand schetsen en al veel eerder weten of iemand echt bij je past of niet. Je kijkt verder dan alleen die selfie en kunt op deze manier veel efficiënter te werk gaan. Ook is het zo dat je op datingsites vaak meer mensen vindt die op zoek zijn naar een serieuze relatie, terwijl het bij tinder vaak oppervlakkig blijft.

Hieronder behandelen we enkele datingsites die een goed alternatief bieden als Tinder voor jou niet werkt.

 


PepperBezoek Pepper

Op Pepper vind je een jonger publiek dan op traditionele datingsites. De meeste gebruikers zijn tussen de 20 en de 40. Middels een soort moodboard op je profiel, maak je in een oogopslag duidelijk wat jou interesses zijn en kun je laten zien welke sport, muziek of andere interesses echt bij jou passen. Ook kun je op Pepper zeer gemakkelijk contact zoeken met andere leden. Doorgaans zijn gebruikers op Pepper erg toegankelijk tegenover iedereen. Je hoeft dus geen harde afwijzingen te verwachten, zoals je dat bij Tinder wel vaak ziet. Pepper is biedt een gratis proefaccount zodat je de site eerst gratis kunt gebruiken.

Bezoek Pepper

ParshipBezoek Parship

Ook op deze datingsite heb je meer kans op een serieuze relatie dan op Tinder. Door een geavanceerd matching systeem krijg je niet iedere willekeurige gebruiker voor je neus geschoteld, maar enkel de gebruikers die volgens de algoritmes van Parship ook goed bij jou passen. Deze formule blijkt al jaren zeer effectief: Parship is de grootste datingsite van Nederland en matcht jaarlijks honderdduizenden Nederlanders met elkaar.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa

Waar Tinder wel eens wordt verwijt dat ze niet genoeg innoveren omdat hun app al succesvol is, wordt Lexa vaak geroemd om de nieuwe functies die ze regelmatig lanceren en de toekomstgerichte visie. Lexa is vaak de eerste partij op de datingmarkt die nieuwe functies introduceert. Geen wonder dat deze datingsite ook zeer populair is. Als je een laagdrempelig alternatief zoekt voor Tinder, kunnen we je Lexa zeker eens aanraden.

Bezoek Lexa

Ik krijg geen matches (meer) op Tinder

Als je geen (nieuwe) matches meer krijgt op Tinder kan dat verschillende oorzaken hebben. Natuurlijk is het mogelijk dat je te maken hebt met een technisch probleem. Onderaan dit artikel behandelen we verschillende technische problemen en storingen. Je lees hier ook hoe je deze problemen kunt oplossen. Het is echter ook mogelijk dat je Tinder hebt ‘uitgespeeld’. Dat wil zeggen; je hebt alle mogelijke profielen binnen jouw kilometer-straal en leeftijdsfilter al eens een kant uit geswiped.

In dat geval kan het helpen om de reikwijdte van je Tinder aa te passen, zodat de app een grotere straal heeft om gebruikers te zoeken. Ook kun je de leeftijdsfilters aanpassen. Houdt er wel rekening mee dat je bij beide opties meer profielen te zien krijgt die verder weg van je huidige locatie wonen en veelal jonger of ouder zijn dan je oorspronkelijke matches.

Mocht dit ook niet het gewenste effect hebben, dan kun je overwegen om de app of je account volledig te verwijderen en opnieuw te downloaden. Je verliest dan al je matches en de gesprekken die je ooit hebt gehad via de app, maar hebt wel de mogelijkheid om alle profielen opnieuw te keuren. Veel gebruikers geven ook aan dat een herinstallatie van de app er voor zorgt dat je een boel nieuwe profielen te zien krijgt.


Tinder tips

Toch blijft het logisch dat Tinder niet bij iedereen in de goede aarde valt. Wanneer je zelf niet te kieskeurig bent maar toch weinig matches krijgt kan dit een behoorlijke deuk in je zelfvertrouwen opleveren. Als je voor jou gevoel weinig matches hebt, kan dit echter veel verschillende oorzaken hebben. Wil je graag meer succes op Tinder, lees dan hieronder voor enkele goede tips om je succes op Tinder te vergroten. Wil je nog meer Tinder Tips en je kans op succes vergroten, lees dan eens ons artikel ‘Tinder Tips’.

Selecteer je meest geschikte foto’s
Dit is een punt wat we niet vaak genoeg kunnen benoemen. Over het algemeen zijn we niet al te goed in het uitkiezen van de juiste foto voor ons Tinder profiel. De meest succesvolle profielen op Tinder hebben als eerste foto een neutrale foto waarbij het grootste gedeelte van hun gezicht en een gedeelte van hun lichaam zichtbaar is. Hiermee geef je direct een transparant beeld van jezelf. Probeer een foto te kiezen waar je alleen op staat, zodat het geen speurtocht is voor je potentiële partner om uit te vinden wie je bent.

Kies geen foto waarop je een zonnebril draagt; hiermee kunnen anderen niet goed zien hoe je er daadwerkelijk uit ziet. Vermijdt foto’s waarop je te overduidelijk een hobby beoefend. Natuurlijk is het leuk als de andere persoon kan zien waar je interesses in hebt, maar over het algemeen scoren foto’s met karpers erop, een foto voor je Honda Civic of een foto waarop je een geweldige sliding maakt in een voetbalwedstrijd een stuk minder. Foto’s met een mooi instagram-filter zijn over het algemeen ook ‘not-done’.

Selfies zijn oké, maar let er wel op waar je de selfie maakt. Een spiegel zorgt er vaak voor dat de telefoon een gedeelte van je gezicht blokkeert. Nog erger, de badkamerspiegel-selfie, met vaak vingerafdrukken of haren op de spiegel. Hier zit niemand op te wachten. Houd daarnaast je kleren aan als je een selfie maakt voor op Tinder; over het algemeen scoren deze ook minder.

Let op je introtekst
Natuurlijk is het leuk om een originele zin in je tinderprofiel te zetten, maar let er wel op dat hij echt origineel en grappig is. Als het een gekopieerd stukje is, prikken de meeste mensen er snel doorheen en lijkt het snel afgezaagd. Beter is om iets neer te zetten wat echt bij je past. Probeer hierbij op te letten dat je niet teveel details weggeeft. Niemand zit te wachten op de problemen die je hebt gehad in een vorige relatie. Hou het positief en wees jezelf en je zult zien dat je reacties krijgt.

Zodra je een match hebt
Met een aantal van deze gemakkelijke trucs kun je er al voor zorgen dat je meer en makkelijker matches krijgt. Maar zodra je een match hebt, is het belangrijk dat je dit ook goed aanpakt. Uiteindelijk moet je wel je best doen om de andere persoon te overtuigen dat je leuk genoeg bent om mee op date te gaan.

Wees geen stalker
Het kan best zijn dat je een dag geen reactie krijgt van je match. Sterker nog. Het kan zijn dat een match je helemaal nooit een berichtje zal sturen. Dat is geen reden om deze persoon te gaan stalken. Over het algemeen is de regel: wanneer iemand je geen reactie stuurt is het geaccepteerd om nog eens een berichtje te sturen. Mocht je hierna nog geen reactie ontvangen, dan is je match waarschijnlijk helaas niet geïnteresseerd.


Tinder Problemen: De app werkt niet of loopt vast

Het kan natuurlijk ook zijn dat het niet ligt aan jouw skills op Tinder, maar dat de app gewoon niet mee wilt werken. Regelmatig zijn er storingen in de app of blijkt dat de app niet meer werkt met een bepaalde versie van jouw telefoon. Hieronder lees je enkele bekende problemen.

Serverproblemen
Omdat Tinder een veelgebruikte app is, kan het zijn dat soms de server tijdelijk overbelast is. Soms blijft de app dan hangen op de melding “Logging in” waarna er verder niets meer geladen wordt. Soms krijg je ook de melding “Server Error”, “Error logging in” of “Fout bij aanmelden”. Hiervoor is niet direct een oplossing. Meestal is een dergelijke storing binnen enkele minuten opgelost, maar soms kan het wel een paar uur duren.

Het kan ook zijn dat je eigen internet hapert en de app daardoor niet kan inloggen. Je kunt proberen om je router eens opnieuw op te starten (stekker uit het stopcontact, 10 seconden eruit en er weer in). Zodra de router opnieuw is opgestart heb je weer internet en kun je kijken of de app het weer doet.

Ik ontvang geen berichten meer
Dit kan ook een serverstoring zijn, maar het kan ook zijn dat de app is vastgelopen. De beste oplossing is vaak om de app even af te sluiten en opnieuw op te starten. In de meeste gevallen werkt Tinder dan weer of krijg je een error dat de server tijdelijk problemen heeft.

Ik krijg “Error 1001” bij het inloggen
Ai, een error 1001 bij Tinder is een serieuze zaak. Dit betekend dat je account een ban heeft gekregen en dat je nooit meer gebruik mag maken van Tinder. Als je verbannen bent, heb je in de meeste gevallen de regels overtreden. Dit betekent meestal dat je bijvoorbeeld naakfoto’s hebt geupload, nog geen 18 bent of hebt geprobeerd iemand op te lichten of lastig te vallen.

De enige optie is om een nieuw Facebook account aan te maken en hiermee opnieuw in te loggen op Tinder.

Tinder blijft zoeken

Een veel voorkomend probleem is dat Tinder blijft zoeken en geen resultatenoverzicht toont. Als dit gebeurd komt dat vaak doordat je geen internet (4G, 3G of WiFi) ontvangst heb op dat moment. Ook kan het zijn dat de app geen toegang heeft tot je locatievoorzieningen en je locatie dus niet goed kan bepalen. In de instellingen van je telefoon kun je dit gemakkelijk verhelpen. Op oudere telefoons kan het voorkomen dat GPS sensor van je telefoon even niet goed werkt. Het kan dan helpen om even op een andere plek te gaan zitten of een wandeling te maken zodat de GPS weer gevonden kan worden.


Tinder kan geen mensen vinden

Als je geen andere mensen kunt zien en niet kunt swipen in de App kan het helpen om de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Soms is het ook nodig om de nieuwste versie van de app te installeren vanuit de App of Google Play store. Hier krijg je echter vaak wel een melding van in de app.

Krijg je de app nog steeds niet aan de praat? Probeer dan eens je telefoon helemaal opnieuw op te starten. Veel problemen zijn op te lossen door:

  • App af te sluiten en opnieuw te openen
  • De app te verwijderen en opnieuw te downloaden uit de store
  • Je telefoon helemaal opnieuw op te starten

Heb jij andere problemen met de Tinder app? Reageer hieronder, dan proberen we je zo goed mogelijk te helpen.

 


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies